|
Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi: 25Haziran 2018 (09:36), Konuya Son Cevap : 25Haziran 2018 (09:36). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:1 |
Durumu: ![]() Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | ![]() "Pileli Börek (Çok Pratik)"/medineweb Malzemeler 1 paket baklavalık yufka 250- 300 gram beyaz peynir veya lor peynir tercihe göre Maydanoz Susam/çörekotu SOSU İÇİN: 1 yumurta 1. 5 çay bardağı sıvı yağ 1. 5 çay bardağı süt 1. 5 çay bardağı yoğurt 1 şişe maden suyu 1 paket kabartma tozu Başta sosumuzu hazırlamak la başlayalım. Tüm sos malzemeleri bir kapta karıştırılır. Diğer yandan peynir ezilir içine bir demet maydanoz doğranır iç harç hazırlanır. Hangi peynir çeşitini isterseniz kullanabilirsiniz. Benim elimde lor peyniri vardı onu kullandım. Gelelim yapım aşamasına: İki kat baklavalık yufka ayrılır Üzerine eşit bir şekilde peynir serpiştirilir Yufkanın bir ucundan başlayarak diğer ucuna kadar katlayarak birleştirilir Altı yağlanmış tepsiye sık bir şekilde yerleştirilir. 1 paketten 8 10 tane yufka tepsiye göre artıyor hepsi kullanılmıyor. Hazırlanan sos üzerine eşit bir şekilde yayılır. Baklavalık yufka genelde kuru oluyor o yüzden ben de üzerinden hafiften sıvı yağ gezdirdim hem daha parlak kızarmış ve yumuşak oluyor. Üzerine çörek otu veya susamla süslenip son verilir. Önceden ısıtılmış 200 derece de 30 dakika pişirilir. Not: fırından çıkardıktan sonra üzerini nemli bir bezle kapatın böreğin yumuşamasını sağlayacaktır Yapıcaklara afiyet olsun
__________________ ![]() "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | Sebze Yemekleri | su damlası | 2 | 47 | 21 Nisan 2025 20:44 |
![]() | Kurabiyeler | su damlası | 0 | 28 | 21 Nisan 2025 20:38 |
![]() | Videolar/Slaytlar | Kara Kartal | 2 | 65 | 15 Nisan 2025 15:43 |
![]() | Beslenme | su damlası | 0 | 52 | 02 Nisan 2025 19:07 |
![]() | Tavuk Yemekleri | su damlası | 0 | 68 | 12 Mart 2025 21:33 |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
"Peynirli Börek Tarifi İçin "/medineweb | su damlası | Börekler ve Hamur İşleri | 2 | 05 Mart 2025 22:48 |
"Tepsi' de açma mantı börek"/medineweb mutfağı | su damlası | Börekler ve Hamur İşleri | 6 | 06 Temmuz 2024 19:04 |
"haşhaşlı mercimekli börek"/medineweb mutfağı | su damlası | Börekler ve Hamur İşleri | 2 | 28 Ekim 2017 23:17 |
"Sebzeli Midye Börek"/medineweb mutfağı | su damlası | Börekler ve Hamur İşleri | 0 | 11 Ekim 2017 15:12 |
"Domatesli kıymalı Börek"(medineweb) | su damlası | Börekler ve Hamur İşleri | 12 | 18 Eylül 2017 08:26 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|