|
Konu Kimliği: Konu Sahibi aslıı,Açılış Tarihi: 04 Mayıs 2012 (01:44), Konuya Son Cevap : 20 Ocak 2013 (14:07). Konuya 10 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
04 Mayıs 2012, 01:44 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 15266 Üyelik T.:
14 Aralık 2011 | çocugum neden erken uyumak istemiyor çocugum neden erken uyumak istemiyor Çocuğum Neden Erken Uyumak İstemiyor? [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bütün hamdler “uykunuzu dinlenme (vasıtası) yaptık, geceyi de (sizi örten) bir elbise yaptık” (Nebe Suresi) buyuran Allahü Teala’ya mahsustur. Salat ve Selam ise “her çocuk İslam fıtratı üzere doğar, sonra annesi babası onu Yahudi ve ya Hıristiyan yapar” buyuran, çocuklara muamelesi en âlâ olan Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)’in, kıymetli alinin ve ashabının üzerine olsun… Hamd, Salat ve Selam’dan sonra… Hepimizce malumu olduğu üzere , çocuklarımızın erken uyuması gerekmektedir. Bunun kıymeti her geçen gün anlaşılıyor ve kıymeti fark edenler tarafından bunun için özel kampanyalar düzenleniyor, tv’ler de çocuklara yatmaları gereken saat geldiğinde bir hatırlatma yapılacak kadar önemseniyor… Halbuki insanların ekserisinin “uykusu geldiği halde!” çocuğunu uyutmada zorlanıyor olmasının sebebi; kendilerinin de o saatte onla beraber uyumuyor olmasıdır. Zira çocuk yaşayacağı heyecanı kaçırmaktan korkar. Evet başta da söylediğimiz gibi, çocuklar İslam fıtratı üzere doğar ve onu anne babası değiştirir… Eğer yeni doğan çocukları dikkatle takip ederseniz; fırtatı gereği erken uyur, geceleri tamda teheccüt vakitlerinde, seher vakitlerinde yada sabah namazı vaktinde kalkar ve ağlarlar. Gündüzleri ise kerahat vakitlerinde uyumak istemezler. Eğer anne baba çocuğu bu saatlerde sürekli uyutmaya çalışırsa, bu, o çocukta alışkanlık yapar ve artık o vakitlerde uyumaya başlar. Ayrıca çocuk, diğer alışkanlıkları gibi uykusunu da anne babasından gördükleri ile şekillendirir! Anne gece uyuyor, kerahatta uyuyorsa, o’da uyur. Hele ki erken yatma meselesi en can alıcı nokta olsa gerek ki; anne erken uyumayınca çocukta uyumak istemiyor, zira “sen dili değil, ben dili” diğer bir ifade ile “kal dili değil, hal dili” işliyor, çocuğun “annem babam beni uyutup kendileri oturacak, belki güzel muhabbetler edecekler, belki beraber televizyonun önünde çerez yiyerek kendilerince hoş vakitler geçirecekler” şeklinde düşünmesine sebep oluyor ve bilinçaltında “hem uyumak çok gerekli olsaydı, onlarda uyurdu!” düşüncelerine sebep veriyor. Uyutularak bunlardan mahrum bırakıldığını düşünen çocuk; kendini arka plana atılmış, ezik ve sevilmiyor hissederek zamanla öz güvenini kaybediyor. Konuyla ilgili araştırmalar da gösteriyor ki ailesi ile aynı vakitte yatan çocuklara nazaran bu tür çocuklar daha fazla objeye de bağımlılığı olabiliyorlar. İleride bu çocuk öz güveni olmadığından bir işte ön ayak olmaktan çekinebiliyor ve kaliteli işler başaramayabiliyor. Ya da kendine öz güveni olmayan çocuk ileride marka bağımlısı olarak karşımıza çıkabiliyor ki, günümüzde zaten bu bir çok ailenin sorunu olmuş durumda zira çocuk kendini marka ile ifade edebileceğini zannediyor. Bu alanda uzman olan Dr. William Sears “geçtiğimiz 30 yıl boyunca aileleri ile birlikte aynı saatte uyuyan çocukları müşahede altında tutarak bu çocukların kendilerini psikolojik olarak daha iyi geliştirdiklerini tespit ettik” diye belirtiyor. Netice olarak; - Çocuğun bedeni ile ruhunun, psikolojisinin gelişimi bir olmalı… - Beden sağlığı için aynı saatte yatmak yerine kendimizden daha erken uyuttuğumuz çoğumuza farkında olmadan zarar vermek yerine, ebeveynler olarak önemli işlerimizi var ise, çocuklarımız ile beraber 21.00 ile 22.00 saatleri arası uyuduktan bir saat sonra tekrar kalkabiliriz ve böylelikle hem çocuklarımız ile aynı saatte uyumuş olacak, hem de 00.00′den sonra iki saatlik uykuya denk gelen bir saatlik sağlıklı uykuyu saat 00.00′den önce almış oluruz. Üstelik erken uyumak sadece çocuğumuz için değil, kendi beden ve ruh sağlığımız içinde olmalı (medresetül mahmudiyye)
__________________ ''onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. halbuki,biz sussak, tarih susmayacak.. tarih sussa, hakikat susmayacak........'' |
Konu Sahibi aslıı 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Birlik ve beraberlik ahlakımız | Serbest Kürsü | aslıı | 0 | 2005 | 04 Mart 2014 01:22 |
Çocuk ve yalan | Çocuk ve Aile Sağlığı | aslıı | 0 | 2317 | 04 Mart 2014 01:20 |
yeterlilik deneme sınavı | Deneme Sınavlar/Paylaşımlar | fatmabalci19 | 1 | 3876 | 15 Mart 2013 16:54 |
kur'an'da peygamber hanımlarına uyarılar | Kur'ân-ı Kerim Genel | aslıı | 0 | 2712 | 14 Şubat 2013 11:48 |
miniklere sorduk <3<3 | Hz.Muhammed(s.a.v) | " İdiL Su " | 1 | 2161 | 03 Şubat 2013 22:48 |
29 Ağustos 2012, 17:29 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: çocugum neden erken uyumak istemiyor
benim çocuğum hala çok geç yatıyor istediğim kadar birlikte gidelim uyuyalım ben uyurum oğlum daha uyumaz gündüz de kalkmaz gelecek hafta kreşi başlıyor inşallah düzene girdiririz |
29 Ağustos 2012, 17:37 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: çocugum neden erken uyumak istemiyor göknur şimdiden erken yatmaya alıştırmalısın. Mademki sbhları geç kalkıyor ,sbhları erken kaldırmalısın akifi bir kaç gün zor olur, sonra alışır öğlende uyumasına izin verme sbhları erken uyanınca akşamda erken yatma ihtiyacı duyar kolay gelsin
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
29 Ağustos 2012, 17:40 | Mesaj No:4 |
sağol esma nur mehmet akif ne yazık ki 1 seneden fazladır öğlen uykusunu uyumuyor ne denediysem uyku sorununa çare bulamadım okul zamanı mecbur alışması gerek stresi yine ben çekeceğim |
29 Ağustos 2012, 22:32 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 15266 Üyelik T.:
14 Aralık 2011 | Cevap: çocugum neden erken uyumak istemiyor göknur abla sabah ne kadar geç kalkarsa gece o kadar geç yatar sabahları 9 dan sonra uyumasına izin verme mecbur gece erkenden uykusu gelir ufaklıgıngerçi okula başlıyosa mecbur erken kalkacak
__________________ ''onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. halbuki,biz sussak, tarih susmayacak.. tarih sussa, hakikat susmayacak........'' |
30 Ağustos 2012, 00:57 | Mesaj No:6 |
aslı sabah erken zorla kalkınca da bu sefer akşam üzeri uyuyor benim nöbetim gece 2'ye kadar sürüyor okul zamanında ben ders çalışırken bir de mehmet akifin uyumama stresiyle ders çalışıyordum okul zamanında birkaç gün zorluk çeker sonra alışır inşallah bizim herşeye alışmamız çok zor oldu yemek alışkanlığımız bile düzenli değil ama kilosu boyu yaşına göre üst sınıra yakın allah canını sağ etsin bu dünyada rahat nefes alsın hepsi olur |
20 Ocak 2013, 00:21 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 20682 Üyelik T.:
08 Ekim 2012 | Cevap: çocugum neden erken uyumak istemiyor
benim ikiside hala uyanık beni uyutyorlar kendileri uymuyorlar ne olcak bilmiyorum, hiç bana çekmemişler
__________________ Hüzünle titreyen gönüle ince bir âh dokunur, Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur... |
20 Ocak 2013, 00:25 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Cevap: çocugum neden erken uyumak istemiyor
Gündüz çok uyuyor olabilirler.Masal okuyabilirsin. Çocuklar küçükken bende çok uğraşırdım.Hattta şöyle derdim''.Uyumamak için niye direniyorsunuz ya''Şimdi büyüdüler ve bu sözümü hatırlayıp gülüyorlar.
__________________ |
20 Ocak 2013, 00:33 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 17068 Üyelik T.:
03 Mart 2012 | Cevap: çocugum neden erken uyumak istemiyor
benimkilerde erkenden uyur erkenden kalkarlar.bu erken kalkma güzelde sabah ezanı olunca pek bi sesli oluyor komşular için :-)
__________________ لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا "Allah hiç kimseye taşıyabileceğinden daha fazlasını yüklemez." || BAKARA 286. || MAZARET insanın kendine söylediği en büyük ''YALAN''dır !! .. Velhasıl-ı kelâm. Namaz, duâ, gayret, nâsip. . . |
20 Ocak 2013, 03:01 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 20148 Üyelik T.:
07 Eylül 2012 | Cevap: çocugum neden erken uyumak istemiyor
Allahım evlatlarınızı size sizi evlatlarınıza bagışlasın inşallah bunları okumak çoook dinlendirici gerçekten... Hayırlı evlat olmalarını nasip eylesin rabbim...
__________________ |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |