|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Allahın kulu_,Açılış Tarihi: 07 Kasım 2017 (18:09), Konuya Son Cevap : 07 Kasım 2017 (18:22). Konuya 8 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
07 Kasım 2017, 18:09 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Kışın Kol Gezen Mikroplara Kalkan Olacak Çorba Tarifleri/medineweb Kışın Kol Gezen Mikroplara Kalkan Olacak Çorba Tarifleri/medineweb Temel Reis'in sırrı: Ispanaklı buğday çorbası Malzemeler230 gram aşurelik buğday (yaklaşık 1,5 su bardağı/ bir gece 300 gram ıspanak 6 su bardağı su 2 tatlı kaşığı tuz Terbiyesi için:1 adet yumurta 1 kase yoğurt Sosu için:4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı kuru tarhun otu (isteğe göre) Püf Noktası Sos için zeytinyağı yerine aynı miktarda tereyağı kullanabilir, acı seviyorsanız sosa bir tatlı kaşığı kadar pul biber ekleyebilirsiniz.Buğdayı bir gece önceden ıslatmadıysanız, biraz su ilavesiyle düdüklü tencerede 20 dakika civarında haşlayarak pişirebilirsiniz. Nasıl Yapılır? Akşamdan ıslattığınız buğdayı, üzerini geçmeyecek kadar suyla haşlayın. Kök kısımlarını ayıkladığınız ıspanakları bol suyla yıkayın ve süzün. Ispanakları ince doğrayın. Buğdaylar pişince tencereye altı su bardağı su koyun ve üzerine ıspanak yapraklarını ekleyip 5 dakika kadar pişirin. Çorbanın terbiyesi için; ağzı damlatmaya uygun olan bir kasede yumurta ve yoğurdu çırpın. Çorbanın suyundan alarak terbiye karışımını ılıştırın. Ilık terbiyeyi bir yandan azar azar ıspanak-buğday karışımının üzerine dökerken, diğer yandan çorbayı karıştırın. Üç dakika kadar terbiyeyle pişirdikten sonra ocağı kapatın, tuzunu ayarlayın. Sos için; küçük bir cezvede zeytinyağını kızdırın. Yağ ısınınca kuru nane ve tarhun otunu ekleyin. Baharatları yakmadan ocağı kapatın. Sosu çorba tenceresine ekleyin, karıştırdıktan sonra servis yapın.
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
Konu Sahibi Allahın kulu_ 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Haftanın konusu:Şiddet neden artıyor? | Hafta'nın Konusu | gün ışığı | 8 | 1570 | 26 Ağustos 2019 00:20 |
AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Vize Soruları – 2009 | Arapça 4 | Allahın kulu_ | 3 | 1617 | 23 Ocak 2019 20:40 |
Sayı ve Temyiz soruları | Arapça 4 | Allahın kulu_ | 0 | 3067 | 23 Ocak 2019 20:09 |
Arapça 3 dersleri | Arapça 3 | Allahın kulu_ | 0 | 1201 | 03 Ocak 2019 13:34 |
Arapça 3 | Çıkmış Soru Çözümleri | Arapça 3 | Allahın kulu_ | 2 | 1631 | 03 Ocak 2019 12:56 |
07 Kasım 2017, 18:13 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Soğan çorbası tarifi Vücut direncini artıran, iştah açan, antibakteriyel niteliğe sahip, ağrı kesici, pek çok vitamin ve mineralle kuşanmış, doğal antibiyotik kuru soğanın başı çektiği bir tarif var sırada. Fransızların geleneksel yöntemlerle hazırladığı soğan çorbası tarifini kendi damak tadımıza uydurduk bir parça. Soğan ve sarımsağı bir arada kullanıp kısık ateşte karamelize ettik öncelikle. Taze ve kuru baharatların aromasından destek aldık. Kıvamını unla destekledik, aromatik sebze ve baharatlarla önceden hazırladığımız ev yapımı et suyunu sıcak tuttuk. Soğanlar renk alıp un kavrulduğunda ekledik azar azar, pişirmeye devam ettik çorbayı. O da yetmezmiş gibi bir dilim ekmek ve rendelenmiş kaşar peyniri eşliğinde fırınladık, sıcağı sıcağına sevdiklerimizle paylaştık, soğuk havaları bertaraf ettik. En sevdiğiniz çorbaları yorum olarak yazın bize, sizin için yapıp biz de tadına bakalım. KAÇ KİŞİLİK 5 kişilik HAZIRLAMA SÜRESİ 30 dakika PİŞİRME SÜRESİ 1 saat Tarifi Yazdır Malzemeler5 adet orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 50 gram tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı un 6 su bardağı sıcak et suyu 1 adet defne yaprağı 1 dal taze kekik 1/2 çay kaşığı tuz 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber Üzeri için:5 dilim ekmek (tercihen baget ekmeği) 3/4 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri Püf Noktası Kuru soğanları, karamelize olup içlerindeki şekeri açığa çıkartmaları için düşük ısıda kavurmaya başlayın. Sonrasında ısıyı artırıp kontrollü olarak uzun süre pişirmeye özen gösterin.Soğanların daha da terlemesi için; kısık ateşte sotelemeye başladığınız kuru soğanların üzerine tencere boyutunda kestiğiniz yağlı bir kağıt yerleştirip pişirme işlemine devam edebilirsiniz.Fırına gireceği için; çorbayı ikram edeceğiniz servis kaselerinin ısıya dayanıklı olmasına dikkat edin. Pişirme Önerisi Eski kaşar peyniri yerine yağlı bir yapıya sahip arzu ettiğiniz peynir çeşitlerini kullanabilir, çorbaları frenk soğanı ya da maydanoz ilavesiyle servis edebilirsiniz. Nasıl Yapılır? Çorbanın ana malzemesi olan kuru soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Sarımsakları küçük küpler halinde kesin. Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın. Yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğan, sarımsak, defne yaprağı ve taze kekiği katıp kısık ateşte soteleme işlemine başlayın. Hafif hafif renk almaya başlayan kuru soğanları kısık ateşte, 25-30 dakika kadar soteleyin. Soğanlar iyice yumuşadığında ateşi biraz yükseltip 5 dakika daha pişirerek renk almalarını kolaylaştırın. Aromalarını bırakan defne yaprağı ve taze kekiği tencereden çıkartın. Unu ekleyip kokusu çıkıp hafif bir renk alana kadar soğanlarla birlikte kavurmaya başlayın. Hemen ardından sıcak et suyunu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle tatlandırıp 15-20 dakika kadar pişirme işlemini sürdürün. Isıya dayanıklı servis kaselerine aldığınız koyu kıvamlı çorbanın üzerine birer dilim ekmek yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynir eriyip hafif kızarana kadar pişirin. Fırından dikkatli bir şekilde çıkardığınız çorbaları, sıcağı sıcağına bekletmeden servis edin.
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
07 Kasım 2017, 18:15 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Sıcak Sıcak İçilesi: Köfteli Çorba Tarifi Soğuk havalarla baş etmenin en besleyici yollarından biri kase kase içilen çorbalar. Köfteli çorba tarifi de un çorbasını andıran arzuya göre haşlanmış nohut, yeşil mercimek ve erişte çeşitleriyle çeşnilendirilebilen içerisinde mini mini köftelerin yer aldığı bir çorba çeşidi. Baharatlar, kırık pirinç ya da bulgur ilavesiyle hazırlanan köfte harcı minik toplara ayrılıp köfte formunu alıyor. Bir tarafta kuru soğan kavruluyor, arzuya göre salça ekleniyor. Sıcak su ilavesiyle tıngır mıngır kaynıyor. Unlanmış köfteler eklenip kaynar suda pişmeye bırakılıyor. Erişte, kesme makarna ya da önceden haşlanmış bakliyat gibi güzellikler bu aşamada katılıyor. Terbiye karışımı hazırlanıyor. Tüm bu uğraşlar sonunda kıvamını alıp toz kırmızı biberli sosuna kavuşan köfteli çorba sıcağı sıcağına servis edilip lıkır lıkır içiliyor. Köfteli çorbayı siz nasıl hazırlıyorsunuz mutfağınızda? Kullandığınız farklı bir teknik ya da baharat karışımı var mı örneğin? Yorum olarak yazın bize. KAÇ KİŞİLİK 5 kişilik HAZIRLAMA SÜRESİ 30 dakika PİŞİRME SÜRESİ 30 dakika Tarifi Yazdır Malzemeler3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 adet orta boy kuru soğan 6 su bardağı sıcak su 1/2 su bardağı kesme makarna (arzuya göre) 1 çay kaşığı tuz Köftesi için:300 gram az yağlı kıyma 2 yemek kaşığı kırık pirinç 1 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı pul biber 1/4 çay kaşığı tuz 1/4 çay kaşığı karabiber Terbiyesi için:1 adet yumurta 4 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı un Sosu için:2 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 çay kaşığı toz kırmızı biber Püf Noktası Kesme makarna kullandığınız takdirde terbiye karışımında kullandığınız un miktarını yarı yarıya azaltın, arzuya göre haşlanmış yeşil mercimek de katın.Kırık pirinç kullanmadan da çorbaya ekleyeceğiniz köfteleri hazırlayabilirsiniz. Nasıl Yapılır? Köfte hazırlığı için; az yağlı kıymayı derin bir karıştırma kabına alın. Kırık pirinç, pul biber, tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurun. Ellerinizi hafifçe ıslattıktan sonra köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar kopartın. Avuç içinizde yuvarlayarak köfte şeklini verin. Unu geniş bir tepsiye alın. Hazırladığınız köfteleri ekleyip tepsiyi sallayarak dış yüzeylerinin unlanmasını sağlayın. Çorba hazırlığı için; kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Kuru soğanları hafif bir renk alana kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Sıcak suyu tencereye aktarıp kaynamaya bırakın. Kaynar suya unlanmış köfteleri atıp 4-5 dakika kadar orta ateşte pişirin. Erişteyi ekleyip açılana kadar pişirme işlemini sürdürün. Çorbanın terbiyesi için; yumurta, yoğurt ve unu küçük bir kapta çırpıcı yardımıyla karıştırın. Kaynamakta olan çorba suyundan azar azar ekleyip hızlıca karıştırın. Ilıştırdığınız terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ekleyin, hızlıca karıştırın. Kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün. Küçük bir sos tavasında ayçiçek yağını kızdırın. Toz kırmızı biberi ekleyip kokusu çıktıktan sonra ocaktan alın. Koyulaşıp kıvam alan çorbaya, hazırladığınız kırmızı biberli yağı ekleyip karıştırdıktan sonra sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
07 Kasım 2017, 18:15 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Onunla büyüdük: Domatesli şehriye çorbası İlaç Niyetine: Domatesli Şehriye Çorbası Tarifi Havalar tam hastalık havası, bir sıcak bir soğuk... Kasım'da geldi çattı zaten. Yediklerimize dikkat etmeli, mineral ve vitamin yönünden zengin beslenmeli, taze sebze-meyve, dumanı üzerinde tüten tavuk suyuna çorbaları eksik etmemeliyiz soframızdan. Domatesli şehriye çorbası tarifi de kışa kışt diyen çorba tariflerinden bir tanesi, ev yapımı çorbaların belki de en kolaylarından biri. Rendelenmiş domateslerin, zeytinyağında domates salçasıyla birlikte kavrulup tel şehriyelerle birleşmesinden oluşan bir kış iksiri o. Tadı, tuzu elinizin lezzetinden gelsin. Hastalıklar kapınızdan uzak olsun. KAÇ KİŞİLİK 5 kişilik HAZIRLAMA SÜRESİ 20 dakika PİŞİRME SÜRESİ 30 dakika Tarifi Yazdır Malzemeler2 yemek kaşığı zeytinyağı (arzuya göre tereyağı) 4 adet orta boy domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1/2 su bardağı tel şehriye 4 su bardağı sıcak tavuk suyu 1/2 çay kaşığı tuz 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber Servisi için:4 dal maydanoz (arzuya göre) 4 dal dereotu (arzuya göre) Püf Noktası Rendelenmiş domates ve domates salçasını kavurmaya özen gösterin. Çorba yapımında sıcak su kullanın. Pişirme Önerisi Tavuk suyu yerine et ya da sıcak içme suyu kullanabilir, çorbayı kurutulmuş sebze çeşnileriyle tatlandırabilirsiniz.Haşlanmış nohut vb. bakliyatları çorba yapımında kullanabilirsiniz. Nasıl Yapılır? Ortadan ikiye kesip uç kısımlarını aldığınız domatesleri rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırıp rendelenmiş domatesleri kavurmaya başlayın. 2-3 dakika sonra arzuya göre biber salçası ilaveli domates salçası katıp kavurma işlemini sürdürün. Tel şehriyeleri ekleyip karıştırın. Sıcak tavuk suyunu katıp kısık ateşte şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle tatlandırın. Ayıklanmış maydanoz ve dereotu yapraklarını incecik kıyın. Servis tabaklarına aldığınız dumanı üzerinde tüten çorbayı, arzuya göre taze sıkılmış limon suyu ve yeşillikler eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
07 Kasım 2017, 18:16 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Çinliler yanılıyor olamaz: Pirinç çorbası Kan Kaynatır: Pirinç Çorbası Tarifi "Şifa Kaynağı Çorbaları Kaşık Kaşık İçirtecek Dumanı Üstünde 3 Öneri"yi paylaşmış, sağlıklı beslenerek kışa kışt demenin ipuçlarını vermiştik. Bol domatesli, oldukça doyurucu ve besleyici çorbalardan bir tanesi de pirinç çorbası tarifi. Nasıl olmasın? Küp küp doğranan kuru soğan, yeşil biber ve havuçlar zeytinyağında kavruluyor, arzuya göre kereviz sapları katılıyor. Rendelenmiş domates ve domates salçasıyla renk kazanıyor. Dumanı üstünde bir tas çorba, fırınlanmış kruton ekmekleri ve limon suyu ilavesiyle lıkır lıkır içiliyor. Ve küçük bir not: Hastalıkta ve sağlıkta çorba yapan sevdikleriniz varsa yanınızda, üzmeyin onları. KAÇ KİŞİLİK 5 kişilik HAZIRLAMA SÜRESİ 30 dakika PİŞİRME SÜRESİ 30 dakika Tarifi Yazdır Malzemeler4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet küçük boy havuç 3 adet orta boy domates 1 adet orta boy yeşil biber 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı pirinç 5 su bardağı sıcak tavuk suyu 1/2 çay kaşığı tuz 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber Servisi için:4 dal maydanoz Pişirme Önerisi Çorbanın aroma ve besin değerini artırmak için kereviz sapı gibi aromatik bitkileri de ekleyebilirsiniz.Rendelenmiş domates yerine kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri çorba yapımında kullanabilirsiniz.Pirinç çorbasını kırık pirinçlerle de hazırlayabilirsiniz. Nasıl Yapılır? Kuru soğan ve kabuk kısmını hafifçe kazıdığınız havucu küçük küpler halinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberi yarım ay şeklinde kesin. Uç kısımlarını alıp ortadan ikiye kestiğiniz kestiğiniz domatesleri rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Sırasıyla; doğranmış havuç ve kuru soğanları ekleyip orta ateşte dirilikleri gidene kadar soteleyin. Doğranmış yeşil biber ve rendelenmiş domatesi katıp soteleme işlemini sürdürün. Domates salçasını ekleyip karıştırın. Sıcak tavuk suyu, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve çorbaya adını veren pirinçleri ekleyin. Kısık ateşte, pirinçler yumuşayıp şişene kadar pişirme işlemini sürdürün. Sıcağı sıcağına kaselere aldığınız pirinç çorbasını arzuya göre küp şeklinde doğranmış domates parçaları ve incecik kıyılmış maydanoz eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın. Servis Önerisi Çorbayı, zeytinyağı ve baharatlarla harmanladığınız fırınlanmış krutonlar eşliğinde servis edebilirsiniz.
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
07 Kasım 2017, 18:18 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | İçiniz Isınır: Düğün Çorbası Tarifi Soğuk günler kapıda, bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmek için pek çok aromatik sebze ve baharatın kullanıldığı, ev yapımı tavuk bulyon ve et sularının tat verdiği sıcak çorbaların sofradaki yerleri baki. Düğün çorbası da bunlardan biri. Anadolu'nun pek çok yerinde düğün vb. özel günlerde hazırlanan tadı toplulukla çıkan bu besleyici çorbayı evinizde de hazırlayabilirsiniz. Tadını tel tel ayrılmış gerdan etinden alan, terbiyeli bir çorba tarifi düğün çorbasına arzuya göre haşlanmış kuru baklagiller katıp tat ve besleyici değerini zenginleştirebilirsiniz. KAÇ KİŞİLİK 5 kişilik HAZIRLAMA SÜRESİ 20 dakika PİŞİRME SÜRESİ 1 saat Malzemeler500 gram kuzu gerdan eti 6 su bardağı su Çorbanın terbiyesi için:2 yemek kaşığı un 1/2 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta sarısı 1/2 adet taze sıkılmış limon suyu 1 çay kaşığı tuz Servisi için:1 yemek kaşığı tereyağı 1/2 çay kaşığı kırmızı tatlı toz kırmızı biber 1 tatlı kaşığı nane Püf Noktası Yoğurtlu ve yumurta sarılı terbiye karışımını, kesilmemesi için sıcak et suyuna azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.Kıvam almaya başlayan çorba karışımını dibinin tutmaması için aralarda karıştırarak pişirmeye özen gösterin. Pişirme Önerisi Kemikli dana eti kullanabilir, haşladıktan sonra uzun ince parçalara ayırdığınız etleri çorba yapımında kullanabilirsiniz.Arzuya göre çorbaya haşlanmış nohut da ekleyebilirsiniz. Nasıl Yapılır? Fazla yağları alınmış, bol suda yıkadığınız kuzu gerdan etini derin bir tencereye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte haşlamaya bırakın. Haşlama esnasında tencerenin yüzeyine çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın. Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; un, yoğurt, yumurta sarısı ve taze sıkılmış limon suyunu ayrı bir kasede iyice çırpın. Tuz ekleyin. Haşlanmış kuzu gerdan etinin kemiklerini ayıklayın. Haşlanmış etleri uzun ince şeritlere ayırın. Arzuya göre haşlama suyunu ayrı bir tencereye süzün. Hazırladığınız yoğurtlu terbiye karışımını çorba tenceresine yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın. Etleri de katıp kısık ateşte, aralarda karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Servisinde kullanmak üzere; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritip kırmızı tatlı toz kırmızı biberi kısık ateşte yakın. Kıvam alan sıcak çorbaya kızgın tereyağını katıp karıştırdıktan sonra servis kaselerine paylaştırın. Kuru nane ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Servis Önerisi Üzerine kırmızı biberli tereyağ ve nane gezdirdiğiniz çorbayı sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
07 Kasım 2017, 18:19 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Mis gibi ev tarhanası: Tarhana çorbası Anadolu Kokar: Tarhana Çorbası Tarifi Bütün yemekler arasında tarhana çorbası hiç şüphesiz en çok Anadolu kokandır, toprak kokandır. Ekşilisi içilir, kahvaltıda içilir, akşam yemeğinde içilir, sahurda içilir. Tarhana çorbası bir çorbanın alabileceği en güzel hallerden, tariflerden biridir. Her birinin kendine has tarhana çorbası tarifi olan büyüklerimize saygılarımızı sunarak tarifimizi paylaşıyoruz. KAÇ KİŞİLİK 6 kişilik HAZIRLAMA SÜRESİ 20 dakika PİŞİRME SÜRESİ 20 dakika Tarifi Yazdır Malzemeler1 su bardağı toz tarhana 6 su bardağı sıcak et suyu (1 adet et su tablet ile hazırlanmış)2 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı nane Pişirme Önerisi Kendi hazırladığınız et ya da tavuk suyunu kullanabilirsiniz. Nasıl Yapılır? Toz tarhanayı 1 su bardağı kadar sıcak et suyu ile karıştırarak yumuşaması için bekletin. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Domates salçasını ekleyin ve 2- 3 dakika kadar kavurun. Tuz, karabiber, pul biber ve naneyi katıp, karıştırın. Baharatlarla kavrulan salçaya ıslattığınız tarhanayı ilave edin. Kalan sıcak et suyunu ilave edip, bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak çorbanın kıvam almasını sağlayın. Kaynayan çorbayı bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
07 Kasım 2017, 18:21 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Bildiğiniz şehriyeli çorbaları unutun: Tavuklu, arpa şehriyeli çorba kış aylarında bağışıklık sisteminizi güçlendirmek ve hastalandığımızda gücümüzü toparlayabilmek için en büyük destekçimiz sıcacık ev yapımı çorbalar. Tek başına bir öğün olarak tüketebileceğiniz, besleyici, lezzetli ve vitamin değeri çok yüksek harika bir çorba tarifi tavuklu, arpa şehriyeli çorba. İçindeki soğan, tavuk göğsü, biber, baharatlar ve şehriye birleştiğinde antibiyotik kıvamına geliyor çünkü. Kış günü hastaneye gitmenize gerek kalmıyor. Tek kişilik reçete oluyorlar. Yapın sıcak sıcak için, hem şifa hem afiyet olsun. KAÇ KİŞİLİK 4 kişilik HAZIRLAMA SÜRESİ 20 dakika PİŞİRME SÜRESİ 30 dakika Tarifi Yazdır Malzemeler180 gram arpa şehriye 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet orta boy domates 2/3 çay bardağı zeytinyağı 300 gram haşlanmış tavuk göğsü 2 su bardağı tavuk suyu 2 su bardağı içme suyu 2 adet orta boy yeşil sivri biber 1 adet orta boy çarliston biber 1 adet orta boy meksika biberi 1/4 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı pul biber 1/4 demet maydanoz Püf Noktası Bir adet orta boy tavuk budun, bir adet küçük boy kuru soğanla haşlanmasından elde ettiğiniz tavuk suyunu çorba yapımında kullanırsanız çorbanız daha lezzetli olacaktır. Ayrıca tavuğu haşlarken içine tane karabiber ve defne yaprağı atarak tavuk suyunu lezzetlendirebilirsiniz. Pişirme Önerisi Dilerseniz düdüklü tencerede daha kısa sürede bu tarifi hazırlayabilirsiniz. Nasıl Yapılır? Ortadan ikiye kestiğiniz biberleri, çekirdeklerini çıkartıp temizledikten sonra küçük parçalar halinde kesin. Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesi, soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin. Yapraklarını ayıkladığınız maydanozları iri parçalar halinde doğrayın. Haşlanmış tavuk göğsünü jülyen şeklinde (uzun ince parçalar halinde) kesin. Arpa şehriyeleri sudan geçirin. Zeytinyağını tencerede kızdırın. Yemeklik doğranmış kuru soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun. Jülyen doğranmış tavuk etlerini ve biberleri kattıktan sonra soğanlarla birlikte kavurma işlemini sürdürün. Biberler diriliklerini kaybettiğinde önceden hazırladığınız vitamin deposu tavuk suyu ve içme suyunu ekleyin. Arpa şehriyeleri tencereye aktarın. Temel malzemelerini kattığınız çorbayı, orta ateşte 10 dakika pişirin. Küp şeklinde doğradığınız kabuksuz domatesleri tencereye aldıktan sonra çorbayı kısık ateşte pişirmeye devam edin. Tuz, karabiber ve pul biber katıp çorbayı lezzetlendirin. Son olarak maydanozları ilave ettiğiniz çorbayı, 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra sıcak sıcak servis edin. Servis Önerisi Bu çorba içerisinde tavuk eti ve tavuk suyu içerdiği için öğle yemeğinde büyük bir kase halinde içilmelidir, o kadar güzel ve sağlıklıdır ki yanına kimseyi kabul etmez.
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
07 Kasım 2017, 18:22 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Bol limonlu sağlık deposu: Kırmızı mercimek çorbası İçilmez mi: Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi Soğuk kış günlerinin olmazsa olmazı kırmızı mercimek çorbası. Tarifinde yer alan havuç, kuru soğan ve sarımsakla besleyici değeri artan mercimek çorbası, az miktarda unun yer aldığı terbiye karışımıyla karıştırıldıktan sonra sıcak sıcak servis ediliyor. İçinizi ısıtacak bu sıcacık çorbada biz organik kırmızı mercimeği kullandık. KAÇ KİŞİLİK 6 kişilik HAZIRLAMA SÜRESİ 20 dakika PİŞİRME SÜRESİ 45 dakika Tarifi Yazdır Malzemeler1 su bardağı kırmızı mercimek 2 adet orta boy havuç 1 adet orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak 6 su bardağı sıcak su Terbiyesi için:3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber Püf Noktası Çorbanın yapımında düdüklü tencere kullanmayı tercih ederseniz pişirme süresini kısaltmış olursunuz. Pişirme Önerisi Küçük parçalar halinde doğradığınız kuru soğan ve havucu yağda kavurduktan sonra sıcak su ve kırmızı mercimek ilavesiyle özleşene kadar pişirebilir sonrasında terbiye karışımıyla kaynatabilirsiniz. Çorbayı et ya da tavuk suyuyla hazırlayabilirsiniz. Nasıl Yapılır? Ayıkladığınız kırmızı mercimeği bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürün. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğan, havuç ve sarımsağı küçük parçalar halinde kesin. Kırmızı mercimekle birlikte tencereye aldığınız doğranmış sebzelerin üzerine sıcak suyu kattıktan sonra kısık ateşte 35-40 dakika kadar pişirin. Kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirdiğiniz çorbayı, blenderdan geçirerek püre haline getirin. Kıvamı koyu geldiyse az bir miktar sıcak su katın. Çorbanın terbiyesi için; ayçiçek yağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Unu hafif bir renk alana kadar kavurduktan sonra domates salçası, tuz ve karabiber ekleyin. Sıcak durumda olan çorbadan bir miktar katıp hazırladığınız salçalı terbiye karışımının kıvamını açtıktan sonra çorba tenceresine aktarın. Kırmızı mercimek çorbasını kısık ateşte 3-5 dakika kadar kaynattıktan sonra sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın. Servis Önerisi Çorbayı, kruton ekmek küpleriyle birlikte servis edebilirsiniz.
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Kışın Tercih Ettiğiniz İçecek Hangisi? | Kara Kartal | Anket'ler-Röportaj'lar | 9 | 23 Mart 2022 18:04 |
"Köfteli Terbiyeli Çorba (İftara Damgasını Vuracak Çorba) "/medineweb | su damlası | Çorbalar | 0 | 08Haziran 2018 15:09 |
oktay ustadan çorba tarifi /medineweb mutfağı | su damlası | Çorbalar | 0 | 08 Aralık 2013 16:57 |
^^Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar^^ | KuM TaNeSi | Fıkralar-Hikayeler | 2 | 16 Temmuz 2009 18:15 |
Kışın kaza etmek | Arasat | Namaz-Abdest-Teyemmüm | 0 | 17 Mart 2009 17:51 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|