|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Milena,Açılış Tarihi: 15 Ocak 2012 (23:50), Konuya Son Cevap : 15 Ocak 2012 (23:50). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme: |
15 Ocak 2012, 23:50 | Mesaj No:1 |
2010-2011 Öğretim Yılı Güz Dönemi 2. Sınıf Final Soruları Din Psikolojisi Dersi 2010-2011 Öğretim Yılı Güz Dönemi 2. Sınıf Final Soruları Din Psikolojisi Dersi 1-Rüya ve vahiy psikolojisi konusunda ilk sistemli teoriyi ortaya koyan müslüman filozof aşağıdakilerden hangisidir.? A-farabi B-İbni sina C-fahreddin er- razi D-Kindi E-Muhasibi 2-Din ile daha çok zihinsel ve bilgisel düzeyde ilgilenen bilim adamı ve entellektüeller arasında görülen dini yönelim aşağıdakilerden hangisidir? A-iç güdümlü dini yönelim B-dış güdümlü dini yönelim C-araştırmacı dini yönelim D-inkarcı dini yönelim E-ideolojik dini yönelim 3-Kutsal bir varlığa inanma dua ve ibadet etme yada herhangibir varlığı saygıyla yüceltme gibi ortak dini eğilimler insanlarda hangi nitelikle açıklanır? A-Kutsallık duygusu B-inanma ihtiyacı C-dindarlık D-müslümanlık E-ruhanilik 4-ölüm ötesiyle ilgili inançları dünyada yüz yüze gelinin sıkıntı ve engellemeler karşısında teselli bulmak amacıyla insanın uydurduğu hayali tatmin kaynakları olarak gören bilim adamı kimdir. A-C.jung B-E.fromm C-a.vergote D-s.freud E-k.marx 5-din psikolojisi literatüründe "dindarlık" veya "dini hayat" kavramları bireyin hangi yönelimine karşılık gelir? A-****fizik beklentilerine B-Allah ile uyumlu bir hayat yaşama çabasına C-ahiret hayatına yönelik çalışmalarına D-duygusal yönelimlerine E-sosyal ilişkilerdeki duyarlılığına 6-dindarlık-öğrenim durumu ilişkisiyle ilgili batıda yapılan genellemelere göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A-Dindarlıkta etkinlik düzeyi öğrenim seviyesi yükseldikçe artar B-dindarlık-öğrenim düzeyi ilişkisinde eğitim kurumu belirleyicidir C-basit ve samimi dindarlık düşük öğrenim düzeylilerde görülür D-öğrenim düzeyi yükseldikçe tutarlık dindarlık da gelişir E-dindarlık ile öğrenim düzeyi arasında değişken bir ilişki vardır. 7- I.Geçmişi onarma ve telafi etme çabası II.Bir ihtimal olarak ölüme daha yakın olmak III.Ahiret inancına daha çok önem atfetmek. Yukardakilerden hangileri yaşlılık döneminde dini ilgi ve uygulamalrın artmasında etkilidir? A- Yalnız I B- Yalnız II C-I ve II D-I ve III E-I, II ve III 8-Genel olarak iman kelimesinin en yaygın sözlük anlamı aşağıdakilerden hangisidir? A-Güvenme B-İnanma C-Benimseme D-Doğrulama E-Sağlamlaştırma 9-Din psikolojisinin inanca yaklaşımı ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A-İnancı dinamik bir süreç olarak değerlendirmek B-Bireyin inançla ilişki sürecindeki tutumlarını araştırmak C-Bireyin inançla ilişki sürecindeki davranışlarını incelemek D-İnancı bireysel farklılıkları göz önünde bulundurarak ele almak E-İnancın kaynağını veya gerçekliğini sorgulamak 10-Dini imanı, genel olarak bütün beşeri inanç çeşitlerinden ayıran en temel özellik aşağıdakilerden hangisidir? A-Gayb ile ilgili olması B-Gelişime açık olması C-Dinamik olması D-Kapsayıcı olması E-Bireysel olması 11-Dini kavram olay ve nesnelerin zihinde canlandırılması ve şekillendirilmesine ne ad verilir? A-Dini inanç B-Dini duygu c-Dini tasavvur D-Dini düşünce E-Dini tecrübe 12-Aşağıdakilerden hangisi tanrı tasavvurunu şekillendiren faktörlerden biri değildir? A-Dini uygulama ve tartışmalar B-Dini baskı ve zorlamalar c-Önemli kişi ve gruplarla ilişkiler D-Anne-baba ile ilişkiler E-Tanrının insanlıkla ilişkisi 13-Tanrı kavramı ile tanrı tasavvuru arasında farklılık bulunduğunu ilk kez öne süren psikolog aşağıdakilerden hangisidir? A-Freud B-Jung c-Vergote D-Rizzuto E-James 14-duanın temelinde aşağıdakilerden hangisi mutlaka bulunur? A-Allaha duyulan ihtiyaç B-Allahtan yardım dileme c-Olumsuzluklarla baş edememe D-Allahın sonsuz bir güç sahibi olduğunu kabul E-Kulluk bilinci 15-Duanın kabulüyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A-Allahtan istenen şeylere önem verilmelidir B-Sakin bir ruh hhaline sahip olunmalıdır c-duanın kabulü için belirli zmaanlarda dua edilmelidir D-birey ihtiyaç içinde olmalıdır E-söylenenler kalp tarafından onaylanmalıdır 16-İbadetin zihin dünyasına etkisi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A-İbadet günlük alışkanlukların devamına katkı sağlar B-İbadet eşitlik duygusunu besler c-ibadet öz güveni artırır D-İbadet insanı hayata iyimser bakmaya yöneltir E-ibadetle olumsuz istek ve arzular frenlenir. 17-Aşağıdakiilerden hangisi tövbeyi açıklar? A-Tövbe Allaha söz veriştir B-tövbe zararlı olandan vazgeçiştir c-tövbe dini olana dönüşür D-tövbe kendine dönüştür E-tövbe günahı kabulleniştir. 18-Aşağıdakilerden hangisi dini değişimin zihindesel güdülerinden biridir? A-İnsanların eşitliğine dayalı esaslardan rahatsızlık duyma B-ölüm korkusu yaşama c-anlam arayışı içinde olma D-travmatik olaylara maruz kalma E-endişe ve kaygı içinde bulunma 19-başka dinleri araştırmanın dini bir değişime neden olması aşağıdakilerden hangisiyle açıklanabilir? A-Objektif bir araştırma yapma B-araştırdığı dini eleştirebilecek unsurlar bulma c-iki dinin benzer ve farklı noktalarını bulmaya çalışma D-araştırdığı dinin olumlu yönleni tespit etme E-kendi dinini sorgulama 20-bir görelim bakalım nasıl olacak yaklaşımı hangi din değiştirme tipinin özelliğidir? A-mistik tip B-deneysel tip c-yeniden uyanıl tipi D-entelektüel tip E-duygusal tip Cevap Anahtarı 1-A 2-C 3-B 4-D 5-B 6-A 7-E 8-A 9-E 10-A 11-C 12-B 13-D 14-D 15-E 16-D 17-C 18-C 19-E 20-B | |
Konu Sahibi Milena 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Yeterlilik Sınavı Stajer Vaiz İçin 2011 Çıkmış... | Vaiz - Vaize Yeterlilik Sınavı | Milena | 0 | 2830 | 02 Şubat 2012 22:36 |
Yeterlilik Sınavı Müezzin Kayyım İçin 2011 Çıkmış... | İmam-Hatip/Müezzin DHBT Sınavı | Milena | 0 | 3343 | 02 Şubat 2012 22:33 |
Yeterlilik Sınavı İmam Hatip İçin 2011 Çıkmış... | İmam-Hatip/Müezzin DHBT Sınavı | Milena | 0 | 3362 | 02 Şubat 2012 22:31 |
İlahiyat Önlisans 2.Sınıf Yaşayan Dünya Dinleri... | Yaşayan Dünya Dinleri | nurşen35 | 4 | 10242 | 02 Şubat 2012 11:20 |
İlahiyat Önlisans 2.Sınıf Yaşayan Dünya Dinleri... | Yaşayan Dünya Dinleri | sahra123 | 20 | 24568 | 02 Şubat 2012 10:47 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |