|
Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi: 23 Şubat 2011 (21:40), Konuya Son Cevap : 27 Aralık 2011 (12:54). Konuya 13 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
23 Şubat 2011, 21:40 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Dua Edenin ''Rabbim'' Demesi Dua Edenin ''Rabbim'' Demesi Birisi her gece kalkıp Allah'ı anıyor, O'na dua ediyordu. Şeytan ona dedi: - Ey devamlı Allah'ı anan kişi! Bütün gece Allah deyip çağırmana, yakarman karşılık seni buyur eden var mı ki? Sana bir tek cevap bile gelmedi, daha ne zamana kadar böyle yakarıp dua edeceksin? Adamın gönlü kırıldı, başını yere koydu ve hüzün içinde uyudu. Rüyasında ona şöyle dendi: - Kendine gel uyan! Niye duayı, zikri bıraktın? Neden usandın? Adam: - Buyur diye bir cevap gelmiyor ki... Artık kapıdan kovulmaktan korkuyorum, dedi. Bunun üzerine dendi ki ona: - Senin Allah demen, O'nun buyur demesi sayesindedir. Senin yalvarışın, Allah'ın senin ruhuna haber uçurmasındandır. Senin çabaların, çareler araman, Allah'ın seni kendine yaklaştırması, ayaklarındaki bağları çözmesindendir. Senin korkun, sevgin, ümidin, Allah'ın lütuf kemendidir. Senin her Yarabbi demenin altında, Allah'ın buyur demesi vardır.. Gafilin, cahilin gönlü bu duadan uzaktır. Çünkü Yarabbi demeye izin yok ona. Ağzında da kilit var onun, dilinde de... Zarara uğradığı zaman, ağlayıp sızlamasın diye Allah ona dert, ağrı, sızı, gam, keder vermedi. Artık anla ki, Allah'a dua etmeni, O'nu çağırmanı sağlayan dert, Dünya saltanatından daha iyidir. Dertsiz dua soğuktur. Dertliyken yapılan dua ise gönülden kopar.. |
Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
TUZSUZ NAFiYE | Kurabiyeler | su damlası | 7 | 320 | 01 Kasım 2024 20:21 |
< Hangi şık > | Forum Oyunları | Esma_Nur | 31 | 3510 | 16 Nisan 2024 23:11 |
Patates Mantısı Nasıl Yapılır? | Salatalar | su damlası | 0 | 195 | 17 Mart 2024 18:01 |
Yalancı Tarhana Çorbası | Çorbalar | Kara Kartal | 3 | 243 | 17 Mart 2024 17:56 |
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi | Et Yemekleri | su damlası | 0 | 235 | 16 Mart 2024 15:39 |
23 Şubat 2011, 21:42 | Mesaj No:2 |
18 Aralık 2010 | Gözyaşı ile Dua... Dua etmek, kırık kalbini avuçlarına koymandır; diline süslü sözler doldurmak değil.... |
23 Şubat 2011, 21:45 | Mesaj No:3 |
18 Aralık 2010 | Bir Dua Öyle çaresizim ki Rabbim, çarelere ermiyor aklım... Bir yüzüm solgunken, isyankar öbür yanım... Öğütleri masal gibi dinliyorum... Nasihatler ninni misali geliyor, başımı sallıyorum.. sanki anlamış gibi... Beni takipte ızdırap.. Peşimden gelir kabuslar... Kimsem yokmuş şu dünyada senden başka!.. Merhametine uzatıyorum ellerimi... Senin rahmetinle yıkamak istiyorum kirli tövbelerimi.. Dizginle çılgınlıklarımı...affet günahlarımı.. Ey affetmeyi seven Rabbim, sil göz yaşlarımı.. Sen teselli et beni, serinlik sun şu bağrıma... Vardır bunda da bir hayır.. Hayırlı kederlerimi sen sevdir bana!.. Tıpkı geceye saçılan yıldızlar gibi, ömrüme ışık olsun, sıkıntı anlarımda ettiğim dualar.. Hüzünlerde olgunlaştır beni.. Cahilim çok cahilim.. Sen yolum ol! Sen sonum ol! Sen tut elimden, sana giden yollarda nurum ol! Dağlar kadar günahlarıma, bir avuç tövbe kırıntısı getirdim... Sen derman ol şu volkanlarıma... Sensiz bir yürek ne kadar boş!.. Affeyle Ya Rabbel alemin... Amin Amin Amin |
23 Şubat 2011, 22:05 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Gözyaşı ile Dua...
h.g aramıza su damlası kardeşim paylaşımlarından dolayı tşkler
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
24 Şubat 2011, 15:22 | Mesaj No:5 |
18 Aralık 2010 | Cevap: Gözyaşı ile Dua...
Hoşbulduk inşALLAH..ALLAH (cc) razı olsun...Elimden geldiği kadar paylaşmaya çalışıyorum, sizler kadar yetenekli olmasada beğenmenize sevindim tşkrler..
|
25 Şubat 2011, 01:14 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 10886 Üyelik T.:
04 Ekim 2009 | Cevap: Gözyaşı ile Dua... Ben sonsuzluğu düşünüyorum Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum Mevlam Razı olsun emeğinize yüreğinize sağlık efendim..Paylaşımlarınızın devamını temenni ederim..
__________________ Henüz Resmedilmemis Bir Hüznün Çizgilerini Tasir Suretim... İste Bu Yüzdendir İçten İçe Döküntülerim... |
06 Nisan 2011, 16:10 | Mesaj No:8 |
18 Aralık 2010 | Dua.. Bismillahirrahmanirrahim. Asr"a yamin olsun kı; insanlar husrandadır. Ancak, iman edenler, salih amel işleyenler ve birbirlerine Hakkı ve sabrı tavsiye edenler mustesna! (Asr Suresi) Ey Rabbimiz bize eşlerimizden ve çocuklarımızdan yüzümüzü ağartacak nesiller ver. Bizi muttakilere önder olanlardan eyle! Rabbimiz bize dünyada ve ahirette iyilik ver ve bizi ateşin azabından koru! Rabbimiz günahlarımızı bağışla, unuttuklarımızı ört ve bize iyilerle beraber ölmeyi nasib et! Rabbimiz bize Rasullerine vadettiklerini ver ve kıyamet günü kovulanlardan eyleme! Sen sözünden asla caymazsın! Rabimiz biz nefislerimize zulmettik, eğere sen bize acımazsan ve bize merhamer etmezsen hüsrana uğrayanlardan oluruz! Rabbimiz bizi zalimlerden eyleme! Rabimiz bizimle kavmimizin arasını Hak ile aç, sen fatihlerin en hayırlısısın! Rabbimiz üstümüze sabır yağdır ve canımızı müslüman olarak al! Rabbimiz bizi zalimlerin fitnesine düşürme ve rahmetinle kafirlerin elinden kurtar! Rabbimiz sen gizlediklerimizi de açıkladıklarımızıda bilirsin. Yeryüzünde ve gökyüzünde Allaha gizli olan birşey yoktur! Rabbimiz bize kendi katından bir rahmet ve davamızda zafer ver! Rabbimiz üzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı (davanda) sabit kıl, kafirlere karşı bize yardım et! Rabbimiz sen rahmetinle ve ilminle herşeyi kuşattın, tevbe ederek senin yoluna uyanları bağışla ve onları cehennem azabından koru! Rabbimiz onları ve babalarından eşlerinden ve çocuklarından salih olanları vadettiğin Adn cennetine koy, muhakkak sen aziz ve hakimsin! Rabbimiz bizden azabı uzaklaştır, biz müminiz! Rabbimiz bizi ve imanda bizden önce olan kardeşlerimizi bağışla, iman edenlere karşı kalbizmizde en ufak bir kin bırakma, Rabbimiz sen raufsun rahimsin! Rabbimiz sana tevekkül ettik, sana yöneldik ve dönüşümüzde sanadır! Rabbimiz nurumuzu tamamla ve bizi bağışla, sen her şeye kadirsin! Rabbimiz unuttuklarımızdan ve hatalarımızdan dolayı bizi sorumlu tutma! Rabbimiz bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yükler bize yükleme! Rabbimiz gücümüzün yetmeyeceği şeyleri bize yükleme, bizi affet, bizi bağışla, bize merhamet et, sen mevlamızsın, kafirlere karşı bize yardım et! Rabbimiz hidayete erdikten sonra kalblerimizi kaydırma, bize kendı katından bir rahmet ver, sen Vehhabsın! Rabbimiz günahlarımızı ve israfşarımızı bağışla, ayaklarımızı (davanda) sabit kıl, kafirlere karşı bize yardım et! Rabbimiz sen kimi ateşe koyduysan o mahvolmuştur, zalimlerin yardımcısı yoktur! Rabbimiz biz "Rabbinize iman edin" diye çağıran bir davetçiye uyduk ve iman ettik! AMİN, AMİN, AMİN! |
13 Ağustos 2011, 22:43 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 13867 Üyelik T.:
24 Mayıs 2011 | Ağla Kendine
Ağla Kendine Ben Müslümanim diyipte |
13 Ağustos 2011, 23:33 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Ağla Kendine
RABBİM acısın bize o halle hallenince emeğine sağlık
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |