|
Konu Kimliği: Konu Sahibi EcelBekcisi,Açılış Tarihi: 22 Kasım 2008 (01:16), Konuya Son Cevap : 22 Kasım 2008 (01:16). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
22 Kasım 2008, 01:16 | Mesaj No:1 |
Dua Edenin Hey`eti (Dış Görünüşü) Dua Edenin Hey`eti (Dış Görünüşü) Fasil : DUA BÖLÜMÜ Konu : Dua Edenin Hey`eti (Dış Görünüşü) Ravi : İbnu Abbas Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Duvarları örtmeyin. Kim kardeşinin mektubuna, onun izni olmadan bakarsa tıpkı ateşe bakmış gibi olur. Allah`tan avuçlarınızın içiyle isteyin, sırtlarıyla istemeyin; duayı tamamlayınca avucunuzu yüzlerinize sürün" HadisNo : 1765 Fasil : DUA BÖLÜMÜ Konu : Dua Edenin Hey`eti (Dış Görünüşü) Ravi : Enes Hadis : Resulullah (sav) dua ederken ellerini öyle kaldırdı ki, koltuk altlarının beyazlığını gördüm." HadisNo : 1766 Fasil : DUA BÖLÜMÜ Konu : Dua Edenin Hey`eti (Dış Görünüşü) Ravi : Ömer Hadis : Resulullah (sav) ellerini dua ederken kaldırınca, onları yüzlerine sürmedikçe geri bırakmazlardı." HadisNo : 1767 Fasil : DUA BÖLÜMÜ Konu : Dua Edenin Hey`eti (Dış Görünüşü) Ravi : Ebu Hüreyre Hadis : Adamın biri iki parmağı ile dua ediyordu. Resulullah (sav): "Birle! Birle!" diye müdahale etti. HadisNo : 1768 Fasil : DUA BÖLÜMÜ Konu : Dua Edenin Hey`eti (Dış Görünüşü) Ravi : Sehl İbnu Sa`d Hadis : Ben Resulullah (sav)`ın ne minberde ne de bir başka şey üzerinde dua yaparken ellerini uzattığını görmedim. Bilakis şöyle gördüm" dedi ve baş ve orta parmaklarını kapayıp şehadet parmağını açmış vaziyette işaret etti. HadisNo : 1769 Fasil : DUA BÖLÜMÜ Konu : Dua Edenin Hey`eti (Dış Görünüşü) Ravi : Selman Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Rabbiniz hayiydir, kerimdir. Kulu dua ederek kendisine elini kaldırdığı zaman, O, ellerini boş çevirmekten istihya eder." HadisNo : 1770 Fasil : DUA BÖLÜMÜ Konu : Dua Edenin Hey`eti (Dış Görünüşü) Ravi : Ebu Hüreyre Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allah`a duayı, size icabet edeceğinden emin olarak yapın. Şunu bilin ki Allah celle şanuhu (bu inançla olmayan ve) gafletle (başka meşguliyetlerle) oyalanan kalbin duasını kabul etmez." HadisNo : 1771 | |
Konu Sahibi EcelBekcisi 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
100 Sünnet | Hadis-i Şerif | dua dilencisi | 2 | 2100 | 11 Temmuz 2009 01:07 |
Efendimiz s.a.v Kimler Zehirlemişti | Hz.Muhammed(s.a.v) | EcelBekcisi | 0 | 2193 | 29 Aralık 2008 20:44 |
Ben Kim,Dünya Kim | Peygamberler(a.s) | su damlası | 2 | 2244 | 05 Aralık 2008 19:53 |
ZİNET BÖLÜMÜ | Hadis-i Şerif | EcelBekcisi | 0 | 2004 | 03 Aralık 2008 13:33 |
ZÜHD VE FAKR BÖLÜMÜ | Hadis-i Şerif | EcelBekcisi | 0 | 2025 | 03 Aralık 2008 13:29 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |