|
Konu Kimliği: Konu Sahibi talibetün,Açılış Tarihi: 22 Aralık 2011 (22:38), Konuya Son Cevap : 22 Aralık 2011 (22:38). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
22 Aralık 2011, 22:38 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 15138 Üyelik T.:
08 Aralık 2011 | Eğer istemeseydi istemek vermezdi Eğer istemeseydi istemek vermezdi hadi arkadaşlar birbirimizin gıyabında dua edelim ben bu kıssayı okuyunca daha bir yüreklendim sanki Bir kâfilede bulunan insanlar, Ebü'l-Hasan Harkânî hazretlerinin huzûruna gelip; -Yollar korkuludur. Bize bir duâ öğretiniz, diye istirhâm edince; buyurdu ki: - O zaman, Ebü'l-Hasan'ı hatırınıza getiriniz! Bu söz, gelenlerin hoşlarına gitmedi. Yolda eşkıyâ, önlerine çıktı. Hepsinin mal ve metâlarını aldı. Yalnız, Ebü'l-Hasan-ı Harkânî hazretlerini hatırlayan bir kimsenin malına zarar gelmedi. Bu hâle arkadaşları şaşıp, sebebini sorduklarında; -Ebü'l-Hasan-ı Harkânî'yi hatırladım ve kurtuldum, cevâbını aldılar. Gelip durumu Ebü'l-Hasan hazretlerine anlattılar. Ve; -Biz Allah'tan yardım istedik, eşkıyâlar bizi soydu. Fakat seni hatırlayıp, senden yardım isteyen şu arkadaş kurtuldu. Bunun hikmeti nedir? diye sordular. -O arkadaşınızı kurtaran, Allahü teâlâdır. Günahkâr ağızdan çıkan duâyı cenâb-ı Hak kabûl etmez. Bunun için siz Allah'a yalvardığınız zaman duânız kabûl olmadı. Bu arkadaşınız beni hatırlayıp imdât isteyince, ben de Rabbime duâ ettim; "Yâ Rabbî! Şu kulunu içinde bulunduğu belâdan kurtar." dedim. Rabbim benim duâmı kabûl ettiği için, o arkadaşınız kurtuldu. Mesele bundan ibârettir." buyurdu. Rabbim tüm müslümanları her daim rüyet-i cemalinle şereflendir
__________________ @@@EY NEFSİM SEN DE BİR GÜN ÖLECEKSİN@@@ |
Konu Sahibi talibetün 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Pratik Bilgiler Ev ve Mutfak İçin Püf Noktaları | Pratik / Faydalı Bilgiler | Mihrinaz | 1 | 186 | 14 Ekim 2023 13:15 |
Enteresan Birşey Bu Karbonat | Pratik / Faydalı Bilgiler | talibetün | 0 | 134 | 14 Ekim 2023 13:13 |
Hadi yünden avize yapalım :) | Videolar/Slaytlar | talibetün | 1 | 2310 | 12 Şubat 2013 00:07 |
mübarek kadir gecesinde bir kızım daha dünyaya... | Serbest Kürsü | talibetün | 13 | 5968 | 17 Ağustos 2012 18:05 |
8 yaşındaki çocuğun sohbet ağlaması | Videolar/Slaytlar | talibetün | 0 | 1897 | 08 Ağustos 2012 18:37 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |