|
Konu Kimliği: Konu Sahibi bilinmez,Açılış Tarihi: 06 Temmuz 2012 (23:30), Konuya Son Cevap : 06 Temmuz 2012 (23:30). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
06 Temmuz 2012, 23:30 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Kuranda dua örnekleri... Kuranda dua örnekleri... Rabbimiz! Bize bol sabır ver. Yolunda ayaklarımızı sabit kıl ve inkârcı toplumakarşı bize yardım et (Bakara, 2/250). Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza (ahiret) gününün malikiAllah’a mahsustur.(Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet.Gazaba uğrayanların ve yolunu şaşıranlarınkine değil (Fatiha, 1/1-7) • Rabbimiz! Bizi doğru yola ilettikten sonra kalplerimizi saptırma, bize rahmetindenver. şüphesiz sen çok bağışlayansın (Âl-i imrân, 3/8). • Rabbimiz! Bizi sana teslim olanlardan eyle. Neslimizden de sana teslim olmuşbir ümmet lutfeyle. Bize hacla ilgili vazifelerimizi göster, tövbelerimizi kabul et.şüphesiz tövbeleri çok kabul eden ve çok merhametli olan ancak sensin(Bakara, 2/128) ... .• Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize merhamet etmezsen,mutlaka hüsrana uğrayacağız (A’raf, 7/23). • Rabbimiz! Biz iman ettik, bizi bağışla ve bize merhamet et. Sen en iyi merhametedensin (Mü’minun, 23/109). • Rabbimiz! Yalnızca sana tevekkül ettik, yalnızca sana yöneldik. Dönüş de ancak sanadır (Mümtehine, 60/4). • Rabbim! Gönlümü aç, işimi kolay kıl (Tahâ, 20/25). • Rabbim! Muhakkak ki ben kendime zulmettim, beni bağışla (Kasas, 28/16). • Senden başka hiçbir ilah yoktur. Sen her türlü eksiklikten uzaksın. Muhakkak ki ben zalimlerden oldum (Enbiya, 21/87). • Rabbim! Bağışla, merhamet buyur. Sen en iyi merhamet edensin (Mü’minun, 23/118). • Rabbim! Bana hüküm ve hikmet ver ve beni salihlere erdir (Şuarâ, 26/83). • Rabbimiz! Bize gözümüzü aydınlatacak eşler ve nesiller ver. Bizi takva sahiplerine önder kıl (Furkan, 25/74). • Bana Müslümanca ölmeyi nasip eyle ve beni salihler arasına dahil eyle (Yusuf, 12/101). • Ey Rabbimiz! Bize bol sabır ver ve bizim canımızı Müslüman olarak al (A’raf, 7/126). • Ey Rabbim! Beni; bana ve ana-babama verdiğin nimetlere şükretmeye ve razı olacağın iyi işler yapmaya yönelt ve beni rahmetinle salih kullarının arasına kat! (Neml, 27/19). • Rabbimiz! Bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver ve bizi ateş azabından koru (Bakara, 2/201). • Ey Rabbimiz! Bizi ve bizden önce iman etmiş olan kardeşlerimizi bağışla.Kalplerimizde, iman edenlere karşı hiçbir kin bırakma! Ey Rabbimiz! şüphesizsen çok esirgeyicisin, çok merhametlisin (Haşr, 59/10). • Rabbimiz! Bize bol sabır ver. Yolunda ayaklarımızı sabit kıl ve inkârcı toplumakarşı bize yardım et (Bakara, 2/250). • Sen bizim velimizsin. Artık bizi bağışla ve bize acı. Sen en iyi bağışlayansın(A’raf, 7/155).
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
Konu Sahibi bilinmez 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
ELFAZI KÜFÜR | Tevhid Ve Şirk Konuları | bilinmez | 2 | 702 | 29 Ağustos 2021 23:16 |
BiR SORU | Tevhid Ve Şirk Konuları | bilinmez | 19 | 6754 | 19 Aralık 2018 23:11 |
SiZCE HANGİSİ MÜSLÜMAN | Tevhid Ve Şirk Konuları | bilinmez | 0 | 1135 | 18 Aralık 2018 22:55 |
ALLAH A iMAN NASIL OLUR.. | Tevhid Ve Şirk Konuları | bilinmez | 0 | 1277 | 27 Ekim 2018 22:27 |
HELVADAN KANUNLAR ve TEKFİR | Tevhid Ve Şirk Konuları | bilinmez | 0 | 1276 | 03 Ekim 2018 21:57 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |