|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Beytül Ahzan,Açılış Tarihi: 14 Temmuz 2014 (16:53), Konuya Son Cevap : 06 Kasım 2023 (22:19). Konuya 11 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
14 Temmuz 2014, 16:53 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 44651 Üyelik T.:
03 Temmuz 2014 | Bir ayet, bir Hadis, bir Dua/ Medineweb Bir ayet, bir Hadis, bir Dua/ Medineweb İhsan Kur'an-ı Kerim'de buyurulur ki; "İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı tarafına çevirmeniz değildir. Asıl iyilik, o kimsenin yaptığıdır ki, ALLAH'a, ahiret gününe, meleklere, kitaplara, peygamberlere inanır. (ALLAH'ın rızasını gözeterek) yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara, dilenenlere ve kölelere sevdiği maldan harcar, namazkılar, zekât verir. Antlaşma yaptığı zaman sözlerini yerine getirir. Sıkıntı, hastalık ve savaş zamanlarında sabreder. İşte doğru olanlar, bu vasıfları taşıyanlardır. Müttakîler ancak onlardır!" {Bakara-177} Efendimiz buyurdular ki; "- Size insanların en kütüsünün kim olduğunu haber vereyim mi? - Tek başına yiyen, insanlardan iyiliğini esirgeyen, yolculukta arkadaşlarını terk eden, hizmetinde bulunanlara eziyet eden kimse. Bundan daha kötüsünü size söyleyeyim mi? - İnsanlara kin besleyen insanların da kendisine kin beslediği kimsedir. Bundan daha kötüsünü size söyleyeyim mi? - Kötülüğünden korkulan ve kendisinden hiçbir hayır beklenmeyendir. Bundan daha kötüsünü size söyleyeyim mi? - Başkasına dünyalık menfaat sağlamak için ahiretini satan kimsedir. Bundan daha kötüsünü size söyleyeyim mi? - Dini alet ederek dünyalık kazanç peşinde koşandır." {Camiu's-Sağır;1565} Ve vacizane sığınarak rahmetine Rabbimiz! İbadetlerimizin âdete dönüşmesinden Sana sığınırız. Bize itaatin ve ibadetin hazzını tattır. "Ben yaptım oldu" demekten koru bizi. Kitabına uyduranlardan değil, kitaba uyanlardan kıl bizi... {Ahmet Necip}
__________________ Rabbim.. namazımın bozulmasına sebep olan gözyaşlarımı...bağışla... |
Konu Sahibi Beytül Ahzan 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
"Sevdasını Satanları Vurmak istiyorum tâ... | Gönülden Dökülen Nağmeler | Beytül Ahzan | 0 | 1806 | 15 Şubat 2015 01:40 |
".. Bulutların Ağladığı Mevsimdeyim .." | İlahiler/Ezgiler | Mihrinaz | 2 | 1945 | 11 Şubat 2015 01:46 |
" S u s m a k .." | Gönülden Dökülen Nağmeler | su damlası | 3 | 2101 | 09 Şubat 2015 21:02 |
"A l d a n d ı .." | Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler | İslaminesil | 3 | 2104 | 23 Ocak 2015 21:23 |
"O k u .." | Bilgi Dağarcığı | ali70 | 2 | 2280 | 10 Ocak 2015 15:57 |
11 Ağustos 2014, 13:08 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 27691 Üyelik T.:
26 Nisan 2013 | Cevap: Bir ayet, bir Hadis, bir Dua...
“De ki; Eğer duanız olmasa Rabbimin katında ne ehemmiyetiniz var.” (Furkan, 77) Resûlullah şöyle buyurdu: “Müslüman, elinden ve dilinden Müslümanların zarar görmediği kimsedir.” (Buhari, İman, 4) Allahım sen bizi senden başkasına muhtac etme, işlerimizi rastgetir, kazandıklarımızı bereketli kıl . |
15 Ağustos 2014, 15:21 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 27691 Üyelik T.:
26 Nisan 2013 | Cevap: Bir ayet, bir Hadis, bir Dua...
Her kim cihad ederse, ancak kendisi için cihad etmiş olur. Şüphesiz Allah, âlemlere muhtaç değildir. İman edip salih amel işleyenlerin kötülüklerini elbette örteceğiz. Onları işlediklerinin daha güzeliyle mükâfatlandıracağız. Biz, insana, ana-babasına iyilik etmesini emrettik. Şâyet onlar seni, hakkında hiçbir bilgin olmayan şeyi bana ortak koşman için zorlarlarsa, bu takdirde onlara itaat etme. Dönüşünüz ancak bana olacaktır ve ben yapmakta olduklarınızı size haber vereceğim. (Ankebut 6-8 ) Tirmizi'nin Sahbere radıyallahu anh'tan kaydına göre, Aleyhissalatu vesselam: "Kim ilim taleb ederse, bu işi, geçmişteki günahlarına kefaret olur" buyurmuştur." Tirmizi, İlim 2, (2650). ALLAH’ım! Bir lahza dahi bana bırakma beni! Sen bana yetersin, yetmem ben bana Bilmediğimi bildir, görmediğimi göster! Sen bildirmezsen bilemem, göremem göstermezsen. Gönlüme huzur, gözlerime nur, dizime derman ver! Sen “Ol!” deyince olur, olmaz “Ol!” demezsen. Canana can, cana canan, kalbe ferman ver! Al işte ellerim, uzattım Sana Ne olur, ne olur bırakma beni bana! Sen bana yetersin, yetmem ben bana ALLAH’ım, ellerimi bırakma! ALLAH’ım Bırakma bizi.. Tut elimizi!.. |
18Haziran 2015, 12:03 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: Bir ayet, bir Hadis, bir Dua...
Allah cc razi olsun
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
30Haziran 2018, 23:38 | Mesaj No:5 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Rabbinizden size indirilene uyunuz! O'nu bırakıp da başka dostların peşlerinden gitmeyiniz! Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz! A’râf-3 Iman, yetmis küsur derecedir. En üstünü “Lâ ilâhe illallah (Allah'tan baska ilah yoktur)” sözüdür, en düsük derecesi de rahatsiz edici bir seyi yoldan kaldirmaktir. Haya da imandandir. Buhârî, Îmân, 3; Müslim, Îmân, 57, 58. Ey gökleri ve yeri yaratan Rabbim ! Sen dünyada da ahirette de benim sahibimsin. Beni müslüman olarak öldür ve beni sâlihler arasına kat! Yusuf a.s
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
08 Kasım 2018, 15:28 | Mesaj No:6 |
15 Kasım 2011 |
Amin. ... SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
25 Mart 2020, 07:48 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
De ki: “Öfkenizden geberin” Şüphesiz Allah, göğüslerin özünü (kalplerde olanı) bilir." Ali İmran / 119 Rasûlullah ﷺ şöyle buyurdu: “Başına bir musibet geldi diye hiç biriniz ölümü temenni etmesin. Mutlaka böyle bir şey temenni etmek zorunda kalırsa: ‘Allahım, benim için yaşamak hayırlı olduğu sürece beni yaşat, hakkımda ölüm hayırlı olduğu zaman da beni öldür’ desin.” (Buhârî) Bekleyenler var Allahım! şifa bekleyen Vuslat bekleyen Huzur bekleyen Habeber bekleyen Affını bekleyen Bekleyenlerin yükünü kaldır Allahım
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
30 Eylül 2022, 14:19 | Mesaj No:8 |
15 Kasım 2011 |
Bismillahirrahmanirrahim 🌷Allah'tır sizin gerçek ve tek Rabbiniz! Şimdi söyler misiniz?: hakikati çıkarsanız, geriye sapıklıktan başka ne kalır? Buna rağmen nasıl oluyor da (hakikate) böylesine mesafeli durabiliyorsunuz? 🌷Kişi sevdiğiyle beraberdir. 🌷Rabbimiz sabır yağdır üzerimize ve varlığımızı sana adamış olarak canımızı al.
17 Nisan 2023, 23:33 | Mesaj No:9 |
15 Kasım 2011 |
Kadir Gecemiz Mübarek olsun....
17Haziran 2023, 21:27 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | عن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال Ey müslüman kadınlar! Komşu hanımlar birbirleriyle hediyeleşmeyi küçümsemesin! Alıp verdikleri şey bir koyun paçası bile olsa... أعوذ بالله من الشيطان الرجيم , بسم الله الرحمن الرحيم Allah'a karşı yalan uydurup iftira düzenden veya O'nun ayetlerini yalanlayandan daha zalim kimdir? Hiç şüphesiz o zalimler kurtuluşa eremezler. (Enam-21) İçimizi üşütenleri sana havâle ettik Allah’ım. Şüphesiz ki Sen merhâmetlilerin en merhâmetlisisin. .
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |