|
Konu Kimliği: Konu Sahibi İqra,Açılış Tarihi: 27 Aralık 2011 (22:51), Konuya Son Cevap : 28 Aralık 2011 (14:17). Konuya 6 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
27 Aralık 2011, 22:51 | Mesaj No:1 |
Kıyametle ilgili Ayet-Hadis meselesi Kıyametle ilgili Ayet-Hadis meselesi Selamün Aleyküm arkadaşlar. Hepimiz biiyoruzki,Rasulullah (sav)'den kıyamet vaktinin mahiyetine ve alametlerine dair bir çok hadis rivayet edilmiştir.Kur'an baktığımızda ise,aşağıda belirtilen ayetlere rağmen Peygamber böyle sözler sözylermi...? Düşüncelerinizi bekliyorum. 1- “Sana kıyametin ne zaman kopacağını soruyorlar. De ki: ‘Onu vaktinde ancak O (Allah) ortaya çıkaracaktır. O göklere de, yere de ağır basmıştır. O size ancak ansızın gelecektir.’ Sanki senin ondan haberin varmış gibi sana soruyorlar. De ki: ‘Onun bilgisi sadece Allah katındadır.’ Fakat insanların çoğu bilmiyorlar.”(Araf-187) 2- "Sana, kıyametin ne zaman kopacağını soruyorlar. Onu bilip söylemek nerede, sen nerede? Onun nihai bilgisi yalnız Rabbine aittir."(Naziat-42-44) 3-"İnsanlar sana kıyametin vaktini soruyorlar. De ki: 'Onun ilmi ancak Allah katındadır.' Ne bilirsin, belki de kıyamet saati yakında gerçekleşir."(Ahzab-63) 4-"Allah'ın dilemesi dışında kendim için yarardan ve zarardan (hiçbir şeye) sahip değilim. Eğer gaybı biliyor olsaydım muhakkak hayırdan yaptıklarımı artıracaktım ve bana bir kötülük dokun*mazdı. Ben iman edecek bir topluluk için sadece bir uyarıcı-korkutucu ve bir müjde vericiden başkası değilim."(Araf-188) | |
Konu Sahibi İqra 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Din ve devlet ilişkisi | Serbest Kürsü | Nisanur UŞMA | 6 | 2467 | 18 Şubat 2012 22:21 |
Meal okumayı “moda” olarak görenlere | Makale ve Köşe Yazıları | ferhat Tuna | 9 | 2243 | 17 Şubat 2012 23:23 |
Bir ömür böyle geçti | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | su damlası | 1 | 1922 | 27 Ocak 2012 17:18 |
Kıyametle ilgili Ayet-Hadis meselesi | Soru Cevap Arşivi | bilinmez | 6 | 3645 | 27 Aralık 2011 22:51 |
Alparslan kuytul: Bu pazar bir kere açılır | Muhtelif Konular | İqra | 0 | 2002 | 26 Aralık 2011 20:25 |
28 Aralık 2011, 02:28 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 11916 Üyelik T.:
02 Mart 2010 | Cevap: Kıyametle ilgili Ayet-Hadis meselesi Aleyküm Selam, öncelikle paylaşımınız için teşekkür ediyorum. Konuya bilgim ile bir yorum yapmayıp sonraya saklıyacağım biraz düşünelim istiyorum. Allah 'ü Tealanın ayetlerini okuduktan sonra bir islami siteden aldığım hadisi paylaşmak istedim. Buyurun sitemizin değerli kardeşleri, hep beraber yorumluyalım düşünelim . "Peygamberimiz ( asm)’in kıyametin akşam vaktinde kopacağını belirtmiştir Hüreyre'den rivayet edilen bir hadiste : "Üzerine güneş doğan günlerin en hayırlısı Cum'a günüdür: Âdem (as) o gün yaratıldı o gün Cennet'e girdi yine o gün Cennet'ten çıkarıldı Bir de kıyamet Cum'a günü kopacaktır" buyurulmuştur (Müslim Cumua 5) Peygamber efendimiz ( asm ) “Biz şu anda ikindi vaktindeyiz Kıyamet akşam vakti Kopacaktır” diye buyurmaktadır" Bu cümlelerden sonra hemen ayetimizi okuyalım: Saatin (kıyametin) ne zaman demir atacağını (gerçekleşeceğini) sorarlar. De ki: "Onun ilmi yalnızca Rabbimin Katındadır. Onun süresini O'ndan başkası açıklayamaz. O, göklerde ve yerde ağırlaştı. O, size apansız bir gelişten başkası değildir." Sanki sen, ondan tümüyle haberdarmışsın gibi sana sorarlar. De ki: "Onun ilmi yalnızca Allah'ın Katındadır. Ancak insanların çoğu bilmezler." (Araf Suresi, 187) O ne zaman demir atacak?" diye, sana kıyamet-saatini soruyorlar. (Nazi'at Suresi, 42)Onunla ilgili bilgi vermekten yana, sende ne var ki… (Nazi'at Suresi, 43) En sonunda o (ve onunla ilgili bilgi), Rabbine aittir. (Nazi'at Suresi, 44)
__________________ |
28 Aralık 2011, 02:51 | Mesaj No:3 | |
Cevap: Kıyametle ilgili Ayet-Hadis meselesi Alıntı:
yıllardır kıyameti cuma günü diye beklıyordum. Ayetleri görünce inanamadım.Bu kadar açık ayetler bize kıyametin gayb bilgisi olduğunu derken peygamberimiz cuma günü der mi? Aklım almıyor. Mümkün değil Allah ın gayb dediği bir konuyu Resulullah efendimiz gününü desin. Ne çok yalnış hadis gırdı hayatımıza nelere inanıp kendimizi kandırdık bu ne ya? Bende bir ayet buldum onu paylaşmak istiyorum. Bu ayeti okuyup cuma günü kıyameti bekleyenler açıklama yapsın bana. Kıyamet saatinin bilgisi, şüphesiz Allah'ın Katındadır. Yağmuru yağdırır; rahimlerde olanı bilir. Hiç kimse, yarın ne kazanacağını bilmez. Hiç kimse de, hangi yerde öleceğini bilmez. Hiç şüphesiz Allah bilendir, haberdardır. (Lokman Suresi, 34) Hala cuma günü mü kopacak diyorsunuz? Ve bende bir hadis yazmak istedim buyurun. (Güneş batıdan doğmadıkça, Kıyamet kopmaz. ) [Buhari, Müslim]?????????
__________________ Yurdum insanına batıl hak gibi zulumde adelet miş gibi yutturulmuş | ||
28 Aralık 2011, 02:53 | Mesaj No:4 | |
Cevap: Kıyametle ilgili Ayet-Hadis meselesi Alıntı:
__________________ Yurdum insanına batıl hak gibi zulumde adelet miş gibi yutturulmuş | ||
28 Aralık 2011, 03:09 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 14629 Üyelik T.:
18 Kasım 2011 | Cevap: Kıyametle ilgili Ayet-Hadis meselesi Aleykum Selam . Allah-u teala bildirdikten sonra Resulullah'ta gaybı elbette bilir. Sadece kıyamet günü ile ilgili değil diğer birçok konuda da Peygamber Efendimiz'in hadisleri vardır. Belki birçoğumuzun dikkatini çekmemiştir ama bir çok hadis 'bir zaman gelecek' sözleriyle başlamaktadır. (Bir zaman gelecek, insanlar, yalnız parayı düşünüp, helal haram düşünmeyecekler.) [Buhari] (İstanbul fethedilecektir. Bunların kumandanı ne güzel emir, askerleri ne güzel askerdir.) [Hakim, İ. Ahmed, İ. Süyuti] (Âmirler, imamlar, namazı öldürecek, vaktinden sonraya bırakacaklar.) [Müslim] (Ya Osman halife olacaksın, hilafet gömleğini çıkarmak isteyecekler, sakın çıkarma! O gün oruçlu olacak, benim yanımda iftar edeceksin.) [Hâkim] (Aynen vaki olmuştur.) Kur'an-ı Kerim'de de Allah'ın dilerse Pagamberlere gaybı bildireceği ayetleri vardır. (Allah gaybı herkese bildirmez; ancak dilediği resul müstesna, [Mucize olarak ona bildirir.] Çünkü her peygamberin önünden ve ardından gözcüler [melekler] salar.) [Cin 26, 27] (Beydavi tefsiri) (Allah, müminleri bulunduğu şu durumda bırakmaz, temizi pisten ayırır. Allah size gaybı da bildirmez. Ama Allah Resullerden dilediğini seçip, ona gaybı bildirir. Artık Allah’a ve resullerine inanın, eğer iman eder, müttaki olursanız sizin için de çok büyük bir ecir vardır.) [Al-i İmran 179] (O, gaybın bilgilerini [vahiy ile bildirilen gizli şeyleri sizden] esirgemez.) [Tekvir 24]
__________________ Ve Hayat... Herseye Rağmen Değil ! ALLAH'a Kul Olunca Guzel. . . !! ♥ |
28 Aralık 2011, 13:18 | Mesaj No:6 |
Cevap: Kıyametle ilgili Ayet-Hadis meselesi
ravzam kardeşim burdaki amaç hadisleri inkar etmek değil bu açık olarak anlaşılıyor. Allah ın ayeti çok açık kıyamet gününün bilgisinin onda olduğu böyle açık bir ayet varken nasıl olurda peygamberimiz cuma günü diyebilir????? kıyamet işaretleri hadisine dıyecek sözüm yok. tabiki hadis sünnet ayetlerle yaşıyoruz ve yaşayacağız fakat sizde bildiğininiz gibi bazı uydurma hadislerde var. inanıyorum ki kardeşimizde hadisleri inkar etmiyor sadece bizi müminin düşünmesi gereken uyanık olması gereken noktaları önümüze koymaya çalışıyor. Peygamberimiz gaybı Allahın izni ile ona bildirdiği kadar bilmiştir. Burdakı ayetlerde Allah teala kıyamet günü hakkında kesin hükmünü belirtmiştir. Bu kesinlikten sonra peygamberimiz kıyamet günü cuma günüdür demez. tabi ki gaybden haber verdi aldı ama bunlar Allahın kesin ayeti ile mühur koyduğu konular değildi. Ayetler çok açık kesin hüküm konulmuştur ve Allah ın peygamberi bu hükmü çiğneyıp söz demez. Yine belirtmek istiyorum kıyamet işaretleri konusundakı hadislere katılıyorum ama günü olayına katılmıyorum.
__________________ Yurdum insanına batıl hak gibi zulumde adelet miş gibi yutturulmuş | |
28 Aralık 2011, 14:17 | Mesaj No:7 | |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Kıyametle ilgili Ayet-Hadis meselesi Alıntı:
son olarak kıyamet ile ilgili bütün iz [alemet] ler çık mıştır. sadece kopacağı zaman içinde vuku bulacak yıkımlardan bahseder kıyamet ile ilgili ayetler,ayın yarılması,güneşin parçalanması,batıdan doğuya olayı,yerlerin ,dağların kayması vs...şu ayettede kıyametin iz[aleemetleri] inin çıktığı açık tır.. muhammed süresi..18- Artık onlar, kıyamet-saatinin kendilerine apansız gelmesinden başkasını mı gözlüyorlar? İşte onun işaretleri [alametleri] gelmiştir. Fakat kendilerine geldikten sonra öğüt alıp-düşünmeleri onlara neyi sağlar? | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |