|
Konu Kimliği: Konu Sahibi GÖKCEN_AZRA,Açılış Tarihi: 30 Ağustos 2014 (00:21), Konuya Son Cevap : 02 Mart 2015 (17:53). Konuya 3 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
30 Ağustos 2014, 00:21 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 27691 Üyelik T.:
26 Nisan 2013 | Hiç şüphesiz Sen izzet ve hikmet sahibisin Hiç şüphesiz Sen izzet ve hikmet sahibisin Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla Mahlûkatı inşa ve ihya etmeden önce de var olan Evvel, her şey yok olup gittikten sonra da bakî kalan Âhir, Kendisini ananı unutmayan, şükredenin nimetini eksik etmeyen, dua edeni mahrum bırakmayan, ümit besleyenin ümidini boşa çıkarmayan Alîm! Allahım, Seni–ki şahit olarak Sen yetersin- bütün meleklerini, göklerinin sakinlerini, Arşının taşıyıcılarını, gönderdiğin peygamber ve elçilerini, yarattığın her türlü mahlukatını şu şehadetime şahit tutuyorum ki: Sen hak mabud olan Allahsın, Senden başka ilah yoktur, birsin,ortağın yoktur, sözünde değişiklik ve vaadinden dönmek söz konusu değildir, Hazreti Muhammed Senin kulun ve Resûlündür, kendisine yüklediğini kullara iletmiş, Allah yolunda gereği gibi mücadele etmiş, insanları hak olan sevapla müjdelemiş ve doğru olan cezayla korkutmuştur. Allahım, hayatta bıraktığın sürece beni dinin üzerinde sabit kıl, beni doğru yola ilettikten sonra kalbimi saptırma, kendi katından bana bir rahmet lutfet, hiç şüphesiz bağışta bulunan ancak Sensin. Hazreti Muhammed’e ve Âli Muhammede salât eyle, beni de onun tabilerinden ve taraftarlarından eyle, beni onun cemaati arasında haşret, farz olan Cuma namazlarını gereği gibi eda etmeye ve o günde vacip kıldığın diğer taatleri yerine getirmeye, ceza ve mükafat günü olan ahirette bunları yerine getirenlere nasip ettiğin ihsanları kazanmaya beni de muvaffak eyle! Hiç şüphesiz Sen izzet ve hikmet sahibisin Sahife-i Seccadiye Tercümesi, İmam-ı Zeynelabidin, Tercüme: Prof. Abdülaziz Hatip, Nesil Yayınları |
Konu Sahibi GÖKCEN_AZRA 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Bir Cuma vakti | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Allahın kulu_ | 1 | 2125 | 06 Şubat 2015 19:12 |
akışına bırak...! | Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler | Mihrinaz | 8 | 6927 | 20 Aralık 2014 00:11 |
Hayatın Gerçekleri!... | Serbest Kürsü | GÖKCEN_AZRA | 14 | 9728 | 19 Aralık 2014 23:37 |
MUTLU KADIN OLAbilmek... | Psikoloji | mehmet akif2 | 3 | 2246 | 12 Aralık 2014 19:54 |
filistinli bakan! | İslami Haberler | GÖKCEN_AZRA | 2 | 1956 | 10 Aralık 2014 23:41 |
22 Aralık 2014, 22:19 | Mesaj No:2 |
26 Nisan 2013 | Cevap: Hiç şüphesiz Sen izzet ve hikmet sahibisin Parmakların suda buruşmasının gerçek nedeni Suda uzun süre kaldığında parmakların buruşmasının nedeninin, derinin sünger gibi suyu çekmesinden ve tahrip olmasından kaynaklandığı düşünülürdü. Ancak insanoğlunun bu özelliğinin yeni bir yeteneği ortaya çıkardığı belirlendi. Suda uzun süre kaldığında parmakların buruşması derinin süngerimsi özelliğinden değil, ıslak nesneleri daha iyi kavrayabilmesi için. İngiliz ''Biology Letters'' dergisinde yayımlanan araştırmaya göre; İngiltere'deki Newcastle Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırması buruşmuş parmakların ıslak durumlarda daha iyi kavrama sağladığını gösterdi. Araştırmacılardan Tom Smulders, bunun, ''Araçların daha iyi yol tutmasını sağlayan lastiklerdeki tırtıklara benzediğini'' vurguladı. Smulders ve ekibi, gönüllülerden önce elleri kuru olarak farklı boyutlardaki misketleri tutmalarını istedi. Daha sonra bilim adamları gönüllülere bu işlemi ellerini 30 dakika sıcak suda beklettikten sonra yaptırdı. Katılımcıların parmakları buruşmuşken ıslak misketleri daha çabuk yakaladıkları görüldü. |
23 Aralık 2014, 00:37 | Mesaj No:3 |
26 Nisan 2013 | Cevap: Hiç şüphesiz Sen izzet ve hikmet sahibisin ALLAH’ım! Kanadı kırık bir kuş gibiyim. Uçsam uçamıyor, göçsem göçemiyorum. Yarım bırakılmış bir düş gibiyim. Yardan da, serden de geçemiyorum. Kolum kanadım kırık, gönlüm bin pare! Ey kalpleri evirip çeviren, ey gönüller sahibi! Yaraları saran, dağılanı toplayan Sensin! |
02 Mart 2015, 17:53 | Mesaj No:4 | |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: Hiç şüphesiz Sen izzet ve hikmet sahibisin Alıntı:
Miknatis gucude olabilir
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |