|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Huzurİslam,Açılış Tarihi: 30Haziran 2008 (00:21), Konuya Son Cevap : 30Haziran 2008 (00:21). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
30Haziran 2008, 00:21 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 9 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Anlamını anlamak Anlamını anlamak Dualı mesaj Özel gün ve gecelerde, tanıdıklarıma hiç olmazsa bir mesajla ulaşmaya çalışırım. Mesaj gönderdiğimde genelde, teşekkürlü cevaplar gelir. Geçenlerde, değişik bir mesaj olsun dedim ve dua içeren bir tebrik mesajını tanıdıklarıma gönderdim. Fakat hiç beklemediğim, her zamankinden farklı cevaplar aldım. Bu cevaplar hem memnuniyetle, hem de dualarla doluydu. Mesaj gönderdiğim insanlar, onlar hakkındaki dualarıma sevinmişlerdi. Ben de cevap olarak aldığım dualarla sevinmiştim. Bununla benim ihtiyaç hissettiğim gibi, insanların da duaya ne kadar ihtiyaç duyduğunu görmüştüm. Ne demişler; iyilik yap, iyilik bul. Gökyüzü Yıldızları görmek ve duymak için, durmak gerek. Durmazsanız, yıldızları kaçırırsınız. Durmak ve bütün ruhuyla yıldızlara bakmak; insanın daralan dünyasını gökler kadar ferahlandırmaya yeter de artar bile. Akıntıya kapıldığını, sürüklendiğini hisseden insan, yıldızlardan ruhuna yağan sükûnet yağmurlarına bıraksa kendini... Bediüzzaman’ın dediği gibi: “İnsan şu yıldızlara bakar da, hiç kederi, sıkıntısı kalır mı?..” Eser Allah’ım ne büyüksün; dün anne karnında yüzen, bugün yolda gezer. Kâinat kitabı Bir yazı, insanı heyecanlandırır. Bir şiir de duygulandırır. İnsanı heyecanlandıran ve duygulandıran, o yazıların kuru harfleri, kelimeleri değildir. İnsan onların anlamlarını görür ve iç âleminde bir şeyler kıpırdar. Yoksa anlamsız kelime yığınlarının, ne değeri vardır ki. Kâinattaki her bir varlık da bir harf gibi. Güneş bir harf, ay bir harf, ağaç, deniz, dağ, insan, hayvan, çiçek.. her biri harfler gibi. Onlar da bir araya getirilmişler. Ancak, anlamsız kelime yığınları gibi değil, bakanlara şiirler yazdıracak kadar anlamlı ve güzel bir biçimde yazılmışlar. Onun için insanın, bir güzellik, bir manzara karşısında duyguları coşuyor. NİYET İnsan niyetinin ardı sıra gider. İnsan niyetini seçer; niyeti döner insanı şekillendirir. Bunun içindir ki, bir insanın niyeti, o insanın aynasıdır. Niyet, insanı da, yaptıklarını da, hayatını da kendi rengine boyar. Kötü niyetle yapılmış bir iyiliğin, kötülük sayıldığı gibi. Niyet de bir binektir; dizginleri insanın elindedir. İsterse onun yönünü değiştirebilir... CENNET Cennet, çalışarak kazanılabilecek, hak edilecek bir değer değildir. O, Allah’ın (c.c.) razı olduğu kullarına lütfedeceği bir hediyesidir. O hediye de, Allah’ın (c.c.) şânına lâyık olacaktır. Peygamberimizin buyurduğu gibi, “cennet isteyene verilecektir.” Zaten istemeyene de hediye verilir mi hiç? Aklı olan, delicesine cennet istemez mi?.. DOĞRU SÖZ Doğru söyleyenden, dokuz köy kaçar. SEÇME BULMA DÜNYASI İyiliğin sebepleri çok. Kötülüğün sebeplerini biz çoğaltıyoruz. O kadar çoğaltıyoruz ki, hükmü veriyoruz hemen: hayat kötü!.. Halbuki bu hükmümüz, hayatın değil, bizim kötü olduğumuzu gösteriyor. Bizim iyi görmediğimizi ortaya çıkarıyor. Yanlış yerde duruyoruz, yanlış yerden bakıyoruz. Evimize her şeyin iyisini, güzelini taşırken, hayatımıza neden hep olumsuzluk ve kötülükleri taşıyoruz. Sonra da kendi kendimizin rahatını, huzurunu kaçırıyoruz. Pencereye bakıyoruz, pencereden bakıp manzarayı göremiyoruz. Elimize gül geçse, dikenine takılıyoruz. Oysa iyi olmamızı gerektiren o kadar çok sebep var ki: dünya kadar çok, hayat kadar çok, sayılamayacak kadar... İnsan sevildiğinin farkında değil mi? Yaratan, seviyor da yaratıyor, yaşatıyor. İnsan, mecbur mu, şeytanın aklıyla düşünmeye; şeytanın gözüyle bakmaya?.. Kendi aklını, kendi duygularını şimdi yaşıyorken kullanmazsa ne zaman kullanacak?.. TOHUM GİBİ Hayır şer, iyi kötü, güzel çirkin, olumlu olumsuz bu dünyada, burada karışık bir haldeler. Ahirette ise ayrılacaklar. Onlar dünya hayatının toprağı. Biz bir tohumuz, şu dünyanın taşına toprağına ihtiyacımız var. Sıkıntımız şu karanlık dünyadan başımızı çıkarana dek. Rahmeti o zaman göreceğiz. Rahim Rabbimizi o zaman bileceğiz. İnşaallah. |
Konu Sahibi Huzurİslam 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Yüreğimden Nağme-i Ç/alıntılar | Şiirler ve Şairler | HakikaT | 3 | 2393 | 13 Ocak 2010 22:19 |
Sabr-ı Sükut/ medineweb.net | Şiirler ve Şairler | Esma_Nur | 4 | 2621 | 13 Ocak 2010 22:12 |
Sen Bilme Beni, Ey Ebed Güzeli! | Makale ve Köşe Yazıları | dua dilencisi | 3 | 2352 | 13 Ocak 2010 21:56 |
54.Haftanın Misafiri ''kocaklar'' | Hafta'nın Misafiri | Emekdar Üye | 26 | 11519 | 10 Ocak 2010 20:32 |
Yâr Kucağı | Makale ve Köşe Yazıları | dua dilencisi | 1 | 2041 | 09 Ocak 2010 00:08 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |