|
Konu Kimliği: Konu Sahibi ebu cendel,Açılış Tarihi: 16 Temmuz 2008 (23:20), Konuya Son Cevap : 16Haziran 2015 (23:23). Konuya 4 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
16 Temmuz 2008, 23:20 | Mesaj No:1 |
İhtiyarın Dersi İhtiyarın Dersi İHTİYARIN DERSİ Bir zaman çok zengin bir adam, çocuklarına şöyle vasiyette bulunur: Ben ölüp yıkanınca, şu eski çoraplarımı ayağıma geçirin, ben bunlarla gömülmek istiyorum. Vakit saat gelir bu zengin vefat eder. Cenaze yıkandıkdan sonra oğulları çorapları alıp getirirler: Babamızın vasiyeti var, şu eski çorapları ona giydireceğiz derler. Cenazeyi yıkayan hoca efendi bunu katiyyen kabul etmez. Bu sefer müftüye çıkarlar. O da Dinimizde böyle birşey yok deyip reddeder. İster istemez, babalarının vasiyetinden vazgeçmek mecburiyetinde kalırlar. Cenazeyi defnedip kabirden evlerine dönünce komşularından biri elinde bir mektupla gelir. Babanız çok önceleri bu mektubu, bana vererek, benim cenazem gömülüp oğullarım eve dönünce kendilerine ver demişti der. Mektubu açıp okuyunca, babalarının en son ibretli dersini şu ifadelerle verdiğini görürler: Evlatlarım, işte gördünüz; eski çoraplarımı bile kabrime götüremedim. Aklınızı başınıza alınız. Ne yapacaksanız hayatta yapıp öbür aleme gönderiniz. Aldanmakta fayda yok.Allah mekanını cennet etsın hem çocuklarına hemde ıyı bır ders verdiği için. inna LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİUN(şuphessiz Allahtan gelmiş ve Allaha döneceğiz) | |
Konu Sahibi ebu cendel 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Sen bir kızını vermezsin de ... | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | vet_yusuf | 1 | 1477 | 17 Temmuz 2008 19:46 |
Hz. Ali nin büyüklüğü | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | ebu cendel | 0 | 1741 | 17 Temmuz 2008 19:45 |
Nesibe r.a | Ashab-Kiram(r.a) | ebu cendel | 0 | 1680 | 17 Temmuz 2008 19:44 |
Kabil ile Habil | Peygamberler(a.s) | kurtmehmet | 2 | 2506 | 17 Temmuz 2008 19:42 |
İhtiyarın Dersi | Dua Bölümü | Allahın kulu_ | 4 | 2231 | 16 Temmuz 2008 23:20 |
16 Temmuz 2008, 23:23 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 1568 Üyelik T.:
28 Nisan 2008 | Cvp: İHTİYARIN DERSİ inna LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİUN(şuphessiz Allahtan gelmiş ve Allaha döneceğiz) HAk Teala razi olsun .... |
16 Temmuz 2008, 23:31 | Mesaj No:3 |
Cvp: İHTİYARIN DERSİ mal sahibi mülk sahibi hani bunun ilk sahibi mal da yalan mülk de yalan var biraz da sen oyalan.... | |
17 Temmuz 2008, 02:18 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: İhtiyarın Dersi Rabbim , ne olur beni senden alıkoyma. Beni bana karşı yenik düşürme . Bana güç ver. .İrademi kuvvetlendir. Biliyorum en doğru yol senin yolun. Beni bile bile bu yoldan saptıracak gaflete düşürme. Bana iman kuvveti ver Allah’ım.Öyle büyük bir sevgi ver ki ; senden uzaklaşmayayım Mevlam. Senden uzaklaştığım gün dünya ve ahretim zindan olur. Rabbim beni senin sevdiklerinle haşreyle. Amin… |
16Haziran 2015, 23:23 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: İhtiyarın Dersi
Amin ecmain Allah cc dualarımızı kabul etsin Rabbim ona layik kul olmayi nasip etsin amin
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |