|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Huzurİslam,Açılış Tarihi: 24 Kasım 2008 (02:01), Konuya Son Cevap : 24 Kasım 2008 (02:01). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
24 Kasım 2008, 02:01 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 9 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Giyinme Ve Yemek Duaları Giyinme Ve Yemek Duaları Giyinme Ve Yemek Duaları konusunda 1 sayfada 6 kayitli hadis var Fasil : DUA BÖLÜMÜ Konu : Giyinme Ve Yemek Duaları Ravi : el-Hudri Hadis : Hz. Peygamber (sav) elbiseyi yenilediği zaman şu duayı okurdu: "Allahım! Hamd sanadır. -(giydiği şey ne ise) ismen söyleyerek- Bunu bana sen giydirdin. Bunun hayırlı olmasını, yapılış gayesine uygun olmasını diliyor, şerrinden ve yapılış gayesine uygun olmamasından da sana sığınıyorum." HadisNo : 1848 Fasil : DUA BÖLÜMÜ Konu : Giyinme Ve Yemek Duaları Ravi : Ebu Ümame Hadis : İbnu Ömer (ra) yeni bir elbise giymişti ve şöyle dua etti: "Avretimi örtebileceğim ve hayatta güzellik sağlayabileceğim bir elbise giydiren Allah`a hamd olsun." Sonra şunu söyledi: "Ben Resulullah (sav)`ı dinledim: "Kim yeni bir elbise giyer, böyle söyler, daha sonra da eskittiği elbiseyi tasadduk ederse, sağken de öldükten sonra da Allah`ın himayesi, hıfzı ve örtmesi altında olur." HadisNo : 1849 Fasil : DUA BÖLÜMÜ Konu : Giyinme Ve Yemek Duaları Ravi : Ebu Said Hadis : Hz. Peygamber (sav) bir şey yeyip içti mi şu duayı okurdu: "Bize yedirip içiren ve bizi Müslümanlardan kılan Allah`a hamdolsun." HadisNo : 1850 Fasil : DUA BÖLÜMÜ Konu : Giyinme Ve Yemek Duaları Ravi : Muaz İbnu Enes Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim bir şey yer ve: "Bana bu yiyeceği yediren ve tarafımdan hiçbir güç ve kuvvet olmadan bunu bana rızık kılan Allah`a hamdolsun" derse geçmiş günahları affolunur". (Ebu Davud`un rivayetinde şu ziyade var: "Kim bir elbise giyer ve: "Bunu bana giydirip, tarafımdan bir güç ve kuvvet olmaksızın beni bununla rızıklandıran Allah`a hamdolsun" derse geçmiş ve gelecek günahları affedilir.") HadisNo : 1851 Fasil : DUA BÖLÜMÜ Konu : Giyinme Ve Yemek Duaları Ravi : Muaz İbnu Enes Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Muhakkak ki Allah, kulun bir şey yiyip hamdetmesinden veya bir şey içip hamdetmesinden razı olur." HadisNo : 1852 Fasil : DUA BÖLÜMÜ Konu : Giyinme Ve Yemek Duaları Ravi : Enes Hadis : Resulullah (sav) Sa`d İbnu Ubade`nin yanında ekmek ve zeytinyağı yemişti. Sonunda şöyle bir dua buyurdu: "Yanınızda oruçlular yemek yesin, yemeğinizden ebrarlar yesin, üzerinize melekler dua etsin." (Ebu Davud`un Hz. Cabir (ra)`den kaydettiği diğer bir rivayette şöyle denir: "Ebu`l-Heysem bir yemek hazırladı, Resulullah (sav)`ı ve Ashabını (ra) davet etti. Hz. Peygamber yemekten kalkınca: "Kardeşinizi mükafaatlandırın buyurdu. Ashab: "Mükafaatı da ne?" diye sordular, Efendimiz: "Kişinin evine girilip yemeği yendi, içeceği içildi mi ev sahibi için dua edilir, işte bu onun mükafaatıdır" cevabını verdi.) HadisNo : 1853 |
Konu Sahibi Huzurİslam 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Yüreğimden Nağme-i Ç/alıntılar | Şiirler ve Şairler | HakikaT | 3 | 2377 | 13 Ocak 2010 22:19 |
Sabr-ı Sükut/ medineweb.net | Şiirler ve Şairler | Esma_Nur | 4 | 2614 | 13 Ocak 2010 22:12 |
Sen Bilme Beni, Ey Ebed Güzeli! | Makale ve Köşe Yazıları | dua dilencisi | 3 | 2345 | 13 Ocak 2010 21:56 |
54.Haftanın Misafiri ''kocaklar'' | Hafta'nın Misafiri | Emekdar Üye | 26 | 11458 | 10 Ocak 2010 20:32 |
Yâr Kucağı | Makale ve Köşe Yazıları | dua dilencisi | 1 | 2034 | 09 Ocak 2010 00:08 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |