|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 19 Mart 2023 (14:34), Konuya Son Cevap : 21 Mart 2023 (17:05). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
19 Mart 2023, 14:34 | Mesaj No:1 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Etleri Yumuşacık Yapan Marinasyon Çeşitleri Etleri Yumuşacık Yapan Marinasyon Çeşitleri Et, tavuk, balık yani en temel protein ihtiyacımız olan bu sağlıklı besinlere ulaşmak çok zorlaştı. Bilgiyi, tarifleri paylaşmaya utanıyoruz bile çokcası. "Eti bulduk yumuşaması kaldı" diyoruz haklısınız da. Kaliteli, lezzetli etin marineye zaten ihtiyacı yok. Ucuz eti, şişirilmiş tavuğu baharatla tadı gelsin, bakterisi ölsün, lezzetlensin uğraşı biraz da... Buyurun sert etleri dize getiren, tatsiz tavukları tatlandiran marinasyon işlemleri. Bilmedikleriniz varsa denersiniz. 1.Yoğurt-süt-kimyon-karabiber-zeytinyağ 3 ila birgün etlerinizin üstünü geçecek şekilde bol kimyon ve karabiberle hazirlayacaginiz bu işlemle etleriniz mangal, tava farketmez yumuşacık olur. 2. Şalgam suyu Kimin aklina gelir. Akşamdan yatırıp, buzdolabında bekletin. Sonra işlem yapın 3.Hem et hem tavuklar için; limon, limon kabuğu, zeytinyağ, adaçayı, karabiber Bir gece bekletin fırında ızgarada pişirin. 4. Biberiye, sarımsak, karabiber, pulbiber,zeytinyağı Et ve tavuklardaki uyumuna bayılacaksıniz. 5. Süt, soğan, karabiber,fesleğen Kulağa garip geliyor ama yumuşacık ve lezzetli et için denemeniz gereken bir marine. Bir gece önceden veya 4 saat bekletip, fırin, tava, ızgara yapabilirisniz 6. Benim favorilerimden; domates salçası, biber salçası, bol kekik, yoğurt, sarımsak Izgara değil, tepsi fırında sade veya sebzeli et veya tavuk yapacaksınız bu lezzet tek geçer. Tatsız tavuğu tatlandiran lezzetlendiren bir karışım. 7. Sarımsak, zerdeçal, zencefil, zeytinyağ, köri baharatiyla tavuklarıniza lezzetli dokunuş yapabilirisniz 8.Hiç duymadığım bir yöntem KİVİ İLE ET MARİNE Antepli bir öğrenci çocuğumuzdan duyduk ne alaka dedik. Ama kısa sürede pisirilecek et yemekleri, fırın, ızgara için lokum gibi etin sırrı kivi ile eti ovma işleminden geçiyormuş. Kivinin doğal bir et yumuşatıcı olduğunu biliyor muydunuz? Kivi, et liflerini parçalayan doğal bir enzim olan actinidin içeriyor. Actinidin, eti lapa haline getirmeden bağ dokularını parçalamada çok etkili. Aynı zamanda, marinatınızın tadını önemli ölçüde etkilemeyecek oldukça nötr bir tada sahip. Etlerinizi kiviyle yumuşatmak çok kolay Kiviyi ikiye dilimleyin ve etin her iki tarafını da ovun veya elinizde yarım oyulmuş kiviyi parçalayıp, etin içine masaj yapın. 2kg et için sadece yarım kivi yeterli! Son dakikada bir şeyler pişirmeye karar verdiğinizde ve eti marine etmek ya da yumuşatmak için saatleriniz yoksa, biraz kivi kullanarak dakikalar içinde etinizi yumuşatabilirsiniz.
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
ÖSYM 2025 Sınav Takvimi | ÖSYM'den Duyurular | Mihrinaz | 0 | 32 | 14 Kasım 2024 11:14 |
Hazmedemiyoruz! | Serbest Kürsü | Sükutu-Ezber | 7 | 106 | 13 Kasım 2024 15:52 |
Kadın İstihdamı | İslamda Kadın ve Erkek | Mihrinaz | 6 | 126 | 11 Kasım 2024 09:33 |
Yeriniz Kişiliğiniz | Kişisel Gelişim ve Psikoloji | Vasat | 25 | 501 | 09 Kasım 2024 23:49 |
Şerefi Gemilerin Sırtında | Serbest Kürsü | Medine-web | 1 | 66 | 02 Kasım 2024 20:04 |
21 Mart 2023, 17:05 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
Zoraki vejeteryan olacağız bu gidişle diyeceğimde sebzelerde çok ıcuz değil 😒 eti en fazla kıyma olarak görebilirsek ne alâ ondan sonra milllet neden obez ne yapsın millet hamura dayanıyor😒
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Çocuğumu Madde Bağımlısı Yapan Kim? | enderhafızım | Çocuk ve Aile Sağlığı | 1 | 15 Ocak 2014 03:00 |
Süt Ürünlerinde Hile Yapan Firmalar | FECR | Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp | 0 | 21 Mart 2013 15:21 |
aşkı aşk yapan itaattir | Nesli_Nur | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | 0 | 21 Aralık 2012 20:34 |
Deve Etleri | EcelBekcisi | Hadis-i Şerif | 0 | 22 Kasım 2008 01:12 |
Kimlerin Boğazlayacağı Hayvanların Etleri Yenir veya Yenmez | MERVE DEMİR | Hacc-Umre-Kurban | 0 | 17 Kasım 2008 11:28 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|