|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Belgin,Açılış Tarihi: 05 Mart 2009 (11:49), Konuya Son Cevap : 16 Mayıs 2012 (22:56). Konuya 14 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
05 Mart 2009, 11:49 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Eşinizle iletişimi öfkeyle kapatmayın Eşinizle iletişimi öfkeyle kapatmayın Eşinizle iletişimi öfkeyle kapatmayın: Sen beni sevmiyorsun zaten! Eşinizin geç kalacağını haber vermeden akşam vakti sizi bekletmesine üzüldünüz, hatta merak ettiniz. Geldiğinde öfkeyle karşıladınız ve gerçek sebebi öğrenmeden önce kendinize göre tahminleri sıralamaya başladınız. O da size ters ifadelerle karşılık verdi. İyi bir tartışma sebebi değil mi? Veya hasta olduğunuz bir gün eşinizden size bakmasını, bir şeyi yapmayı unutmanızı anlayışla karşılamasını bekliyordunuz ama olmadı. Hatanızı yüzünüze vurup utandırdı. Siz de ona öfkeyle karşılık verip tartıştınız. Hasta halinizle iyi bir küsme sebebi sayılır. Evliliklerde yaşanan en büyük problem eşler arasındaki iletişimsizliktir. Kimi çiftler, anlaşmazlıklarını hiç konuşmadan olduğu gibi saklayıp gelecekte bir gün hesabını sormak üzere biriktirir. Birçok çift de sorunlar karşısında gerçek duygu ve düşüncelerini ifade etmek yerine öfke duygusuyla hareket eder. En küçük bir yanlış anlaşılma büyük tartışmalara dönüşür ve “sen beni sevmiyorsun zaten” veya “sen beni bir kere bile anlamadın” seviyesine gelir. Gerçek duyguları öfke ile saklamak daha kolay ve rahat bir ifade biçimidir. Çünkü, üzüntü, hayal kırıklığı, utanma, kırılma, merak etme, endişelenme gibi duyguları doğrudan doğruya söylemek daha zordur. Öfke, hiç utanmadan, sıkılmadan, benliğe çok zarar vermeden ifade edilebiliyor. Benliğimize zarar veren ya da benliğimizin bir başkası tarafından zedelendiğini hissettiğimiz duygularımızı söylemiyoruz. Öfkelenerek, benliğimizin uğradığı zararları kapatmak için karşı tarafın benliğine zarar vermek istiyoruz. Bu yüzden de asıl duygularımız hep geri planda kalıyor. Duygularımızı ifade etmediğimiz için karşı taraf da savunmaya geçiyor ve en baştan iletişim yollarını kapatmış oluyoruz. ——————————————————————————– KENDİNİZE ‘GERÇEKTEN NE HİSSEDİYORUM?’ DİYE SORUN Evliliklerde en önemli şey, kişiyi gerçekten ne rahatsız ediyorsa bunu tespit edip sorunu çözmeye çalışmaktır. Ancak bunun için de, öncelikle kişinin kendini tanıması, kendinin farkında olması gerekiyor. “Benim gerçek duygularım, düşüncelerim nedir, bu davranışımın asıl sebebi ne?” sorularına doğru cevapları vermek sorunların çözümünü kolaylaştırıyor. Belirli bir içgörü kazanmış olan kişi, yaşadığı durumun adını koyabilir. Neden sinirlendiğini, hangi duygusunun harekete geçtiğini daha iyi bilir ve ifade eder. ailem dergisi sayı 242
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
Konu Sahibi Belgin 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Ben Sana Gül Diyemem | Hz.Muhammed(s.a.v) | Belgin | 0 | 2468 | 29 Eylül 2009 10:25 |
Bir evliyayı vesile ederek dua edilirmi? | Soru Cevap Arşivi | Kara Kartal | 21 | 11079 | 24 Eylül 2009 10:38 |
Mahşerde âzâlarımızın konuşması | Soru Cevap Arşivi | KuM TaNeSi | 1 | 2680 | 17 Eylül 2009 16:06 |
Zekâtını vermeyenlere ibrettir Sâlebe'nin servet... | Zekat-İnfak | dua dilencisi | 1 | 2293 | 17 Eylül 2009 10:56 |
Yaşlı kadınların tesettürü... | Tesettür Konuları | Belgin | 0 | 2714 | 07 Eylül 2009 09:26 |
05 Mart 2009, 13:23 | Mesaj No:2 | |
Cvp: Eşinizle iletişimi öfkeyle kapatmayın Alıntı:
teşekkürler Belgin çok güzel bir paylaşım Allah razı olsun... | ||
05 Mart 2009, 16:04 | Mesaj No:3 |
Cvp: Eşinizle iletişimi öfkeyle kapatmayın
sa havra ama bu ısım bılıyorsun yahudılerın tabınak yerlerı sen bılırısn ama bence degıstır. kal saglıcakla
| |
05 Mart 2009, 23:37 | Mesaj No:4 | |
Cvp: Eşinizle iletişimi öfkeyle kapatmayın Alıntı:
ilginiz için ayrıca teşekkür ederim. havra yahudi tapınagı anlamına geldıgı gibi ayrıca ibranice AHU GÖZLÜ anlamına gelen bir isimdir... | ||
15 Mayıs 2012, 13:39 | Mesaj No:6 | |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Eşinizle iletişimi öfkeyle kapatmayın Alıntı:
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... | |
16 Mayıs 2012, 11:59 | Mesaj No:7 | |
Durumu: Medine No : 5446 Üyelik T.:
30 Kasım 2008 | Cevap: Eşinizle iletişimi öfkeyle kapatmayın Alıntı:
Damat: Ah! Nihayet rüya gerçek oluyor!! Gelin: Senden ayrılmamı ister misin? > >Damat: Hayır! Bu lafı bir daha asla söyleme! > >Gelin: Sen.. Bana aşıkmısın? > >Damat: Taaaabiki. > >Gelin: Beni terketmeyi düşünür müsün? > >Damat: Tabiki hayır. > >Gelin: Peki bana bir öpücük verir misin? > >Damat: Evet hem yüzüne hem gözüne. > >Gelin: Peki bana bir gün vuracakmısın? > >Damat: Asla! Ben o tür erkekleden değilim. > >Gelin: Sana güvenebilir miyim? > >Damat: Evet. > >Gelin: AŞKIM. herkes düz okusun FERDİ sen tersten aşağıdan yukarı OKU...
__________________ DÜNYA mü,minin (ahiretteki ebedi nimetlere göre)zindanı Kafirin de (ahiretteki azabına göre) cennetidir. hadis | |
16 Mayıs 2012, 12:03 | Mesaj No:8 | |
Durumu: Medine No : 17525 Üyelik T.:
23 Mart 2012 | Cevap: Eşinizle iletişimi öfkeyle kapatmayın Alıntı:
| |
16 Mayıs 2012, 15:53 | Mesaj No:9 | |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: Eşinizle iletişimi öfkeyle kapatmayın Alıntı:
| |
16 Mayıs 2012, 15:55 | Mesaj No:10 | |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: Eşinizle iletişimi öfkeyle kapatmayın Alıntı:
şimdi uzaktan böyle düşünüyorsun | |