|
Konu Kimliği: Konu Sahibi enderhafızım,Açılış Tarihi: 15 Ağustos 2013 (17:02), Konuya Son Cevap : 15 Ağustos 2013 (19:11). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
15 Ağustos 2013, 17:02 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 5879 Üyelik T.:
28 Aralık 2008 | İşten Dönüşte Güleryüzüne İhtiyacım Var! İşten Dönüşte Güleryüzüne İhtiyacım Var! İşten Dönüşte Güleryüzüne İhtiyacım Var! Akşamları işten dönüşte hep bir şikayet. ''Yok çocuklar yaramazlık yaptı, yok şunu kırdı. Derslerini yapmadılar, sözümü hiç dinlemiyor bunlar. Annen telefonda bana neler söyledi. Kardeşin misafirliğe bize geldi, hep surat sarkıttı. Bıktım artık, bıktım...'' Bütün kadınlar böyle mi? Yoksa benim karımda mı var bir terslik? Bekle beş dakika içeri gireyim. Onca saat çalışmışım yorgunluğumu atayım. Elimi yüzümü yıkayayım, duşumu alayım kendime geleyim. Sonra konuşalım. Yok illaki kapıda başlayacak şikayetlerine. Beni güleryüzle karşıla, evimize koşar adımlarla geleyim. Çalışma saatinin bitmesini iple çekeyim. Eve gelirken, suratı asık bir kadınla karşılaşmıyayım, eve geç gelmek için dışarlarda oyalanmayayım. İşim biter bitmez evime, sana, çocuklarıma kavuşmak için koşar adım olayım. Ama yok her gün böyle, seviyorumda ama git gide kendinden uzaklaştırıyor beni. Yapma böyle diye çok konuştum, en fazla bir gün, ertesi gün yine aynı.. Ah be kadın, insan kocası için çabalamaz mı? Vazgeç şu huyundan, koşar adım çalayım evimizin kapısını. Gerçekten çok yıpranıyorum, onca yorgunluğun üstüne güleryüz arıyorum. Güleryüzünü göster. Çıkart gereksiz kelimeleri aramızdan. Unutma da o kelimeleri, sonra söyle. Kaçmıyorum ya, yanındayım. Güleryüzüne doyayım önce, yorgunluğumu dindir sonra istediğini söyle. Gülşah D. |
Konu Sahibi enderhafızım 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
En Pratik Sağlık Bilgileri | Pratik / Faydalı Bilgiler | enderhafızım | 0 | 164 | 14 Ekim 2023 13:10 |
Kur'an Güzel Konuşun Diyor, Konuşuyor... | Serbest Kürsü | su damlası | 3 | 2545 | 24 Kasım 2016 14:16 |
Geeflow - Diriliş (15 Temmuz Darbe Rap Şarkısı) | İlahiler/Ezgiler | enderhafızım | 0 | 2075 | 23 Kasım 2016 12:06 |
Otuz Kuş & Dursun Ali Erzincanlı (Şehit Ömer... | İlahiler/Ezgiler | Esma_Nur | 1 | 2802 | 23 Kasım 2016 11:44 |
15 Temmuz Demokrasi Marşı (İndir) | İlahiler/Ezgiler | enderhafızım | 0 | 2394 | 23 Kasım 2016 11:10 |
15 Ağustos 2013, 17:19 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: İşten Dönüşte Güleryüzüne İhtiyacım Var!
Her fırsatta gündeme gelmesi gereken bir konudur.Kadının bazı şeyleri kendine prensib edinmesi lazım.Öyleki çocuklarınada öğretmesi lazım babaları eve gelince onu nasıl karşılayacaklarını baba eve gelir gelmez baba ben şunu istiyorum bunu istiyorum gibi lafızlarla babanın üzerine gidilmeyeceğini öğretmemiz lazım.Biz kadınlara gerçekden büyük görevler düşüyor... babanın görevlerinide hafife almıyalım...Bir güleryüz sıcak bir sofra çok zor olmasa gerek.! Adamın biri Resulullah (s.a.a)’in yanına gelerek şöyle dedi: Hanımım ben eve girdiğimde beni karşılar ve evden çıktığımda da beni uğurlar. Beni üzgün gördüğünde: “Neden üzgünsün?” der, Eğer evin masraflarından dolayı üzgün isen şüphesiz onu başkası (Allah-u Teala) üzerine almıştır. Ama ahiret için üzgün isen Allah üzüntünü daha da artırsın (yani ahireti daha fazla düşünmeni sağlasın)”. Bunun üzerine Resulullah (s.a.a) şöyle buyurdu: “Allah’ın yeryüzünde görevlileri vardır. Bu kadın da onlardan biridir. O (bu işleriyle) bir şehit sevabının yarısını kazanmıştır.” Vesailu’ş-Şia, c: 14, s. 19.
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
15 Ağustos 2013, 19:11 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: İşten Dönüşte Güleryüzüne İhtiyacım Var!
eşimizin bizden istediği çok fazla birşey değil sadece güleryüz ve sıcak yemek moralimiz nasıl olursa olsun eşimize yukarıdaki yanlış gibi inşallah karşılamayız ama yeni nesilden çoğu kadın eşine sabah kahvaltısı hazırlama tenezzülünde bile bulunmuyor enderhafız her zamanki gibi çok güzel yazı paylaşmış |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |