|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi: 03 Ocak 2021 (20:57), Konuya Son Cevap : 03 Ocak 2021 (20:57). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
03 Ocak 2021, 20:57 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Her Ev Bir Saraydır Her Ev Bir Saraydır Özlemişti sesini duymayı. Mesaj yazdı. "Müsaitseniz sizi aramak istiyorum." ⠀ ⠀ Onunla tanışıklığı 13 yıl öncesine dayanıyordu. Profesör Maksut Lübnanlıydı. Edinburgh Üniversitesi'nin tarih kürsüsü kendisine emanet edilmişti. Doktorasını tamamlama sürecinin az sancılı geçmesini hocasına borçluydu.⠀ ⠀ - Evde vaziyet nasıl Bilal?⠀ ⠀ - Kötü hocam. Bunaldım. Esra'yla gün aşırı tartışıyoruz. Salgın huzur bırakmadı bizde.⠀ ⠀ - Bakıyorum suçlu bulunmuş. Virüs konuşamaz ne de olsa. İtiraf etmekten çekinme. Eşinin yükünü hafifletiyor musun?⠀ ⠀ - Hmm... Pek sayılmaz. ⠀ ⠀ - Şunu hatırından çıkarmamalısın: Mutlu eş, anneliğin meşakkatini daha rahat omuzlar. Kalbi daralmamış, zihni bulanmamış anne, evlâdı için ne büyük talihtir. Sinoplu Mitridat'ın hayatını yazdım geçen ay. Anneden yana yüzü gülmemiş.⠀ ⠀ - Pontus kralıydı yanılmıyorsam.⠀ ⠀ - Evet. Anadolu'da milattan önce 120-63 yıllarında hüküm sürdü. Küçük yaşta öz annesi onu zehirlemeye teşebbüs etti. Büyüdüğünde zehirlere merak sardı. Çeşitli zehirler geliştirdi. İlk zehir bilimci sayılır. Tarihte biyolojik silahları kullanan ilk kişi kabul ediliyor. Düşmanlarının suikast planlarından kurtulmak için kendisini az miktarda zehirler, bedeninin zehre karşı bağışıklığını arttırırdı. ⠀ ⠀ - Hocam, orası saraydı. İktidar kavgaları, entrikalar... Mitridat'ın annesi ile Esra'nın şartları aynı değil ki...⠀ ⠀ - Fark etmez Bilal. Her ev bir saraydır. Güç savaşları, bencillikler, çocuk üzerinden söz düelloları... Sen sen ol, eşinin, evlâdının ruhen zehirlenmesine müsaade etme! Mesuliyetinin idrakine var!⠀ ⠀ - Nasıl olacak bu?⠀ ⠀ - Sabrederek, dilini tutarak, eşine jestler yaparak.⠀ ⠀ - Nereden başlayacağımı bilemiyorum hocam.⠀ ⠀ - Orası kolay. Bir çay demle, kuruyemiş tabağı hazırla. Çocuk uyur uyumaz eşine nicedir unuttuğu o armağanı ver!⠀ ⠀ - Armağan?⠀ ⠀ - Tatlı sohbetin Bilal! Gülen gözlerinin eşlik ettiği tatlı sohbetin... Sami Terzi
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Meğer Yalanmış | Gündem/ Manşetler | Esma_Nur | 0 | 3 | 30 Aralık 2024 19:18 |
Üfleyin dağıtın | Videolar/Slaytlar | Esma_Nur | 0 | 52 | 12 Aralık 2024 19:26 |
Fetolar bitmez ama! | Taziye-İlan-Selamlaşma | Kara Kartal | 5 | 130 | 21 Ekim 2024 10:49 |
Bulaşık makinasında turşu yapıyoruz | Turşular | Esma_Nur | 0 | 75 | 18 Ekim 2024 23:05 |
Tarifsiz Acımız | Taziye-İlan-Selamlaşma | Vasat | 11 | 389 | 05 Eylül 2024 09:33 |