|
Konu Kimliği: Konu Sahibi günışığı,Açılış Tarihi: 09 Ağustos 2007 (10:47), Konuya Son Cevap : 02 Ekim 2020 (21:53). Konuya 8 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
09 Ağustos 2007, 10:47 | Mesaj No:1 |
Nikahta Rıza Şarttır Nikahta Rıza Şarttır Kadın olsun erkek olsun evlenirken rızalarının alınması şarttır. İslam dini böylelikle en büyük insan haklarından birine el atmıştır ve nikah karşılıklı rıza ve şahitlerle sabit olur buyurmuştur. buna dayanarak kadın veya erkeğin rızası dışında evlendirilmesinin ne derecede büyük bri tehlike olduğu gözönündedir. böylesi bir olayda evlenen kadın veya erkek değil rızası dışında çocuğunu evlendiren ebeveyn Allah c.c. katında sorumludur... | |
Konu Sahibi günışığı 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Teravih namazının hız sınırları... | Namaz-Abdest-Teyemmüm | Kara Kartal | 5 | 2486 | 29 Ağustos 2008 14:40 |
Sünnetten uzak olduğumuz kadar insanlıktan... | Makale ve Köşe Yazıları | Kara Kartal | 1 | 1826 | 28 Ağustos 2008 16:46 |
Medineweb'i ünlülere sorduk!! | Forum Etkinlileri | Mihrinaz | 21 | 11278 | 25 Ağustos 2008 18:06 |
gülmek isteyen beylere ..evlilik.. | Fıkralar-Hikayeler | Mihrinaz | 8 | 2810 | 16 Temmuz 2008 00:15 |
Eğer birini seviyorsan | Fıkralar-Hikayeler | Kara Kartal | 5 | 2679 | 14 Temmuz 2008 11:34 |
09 Ağustos 2007, 12:20 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 25 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | RE: Nikahta Rıza Şarttır
evet kardeşim Rızâ çok önemli. bekar bir kıza sorulduğunda onun susması evet mâhiyetinde imiş. yalnız dul bir hanımın mutlaka evet demesi gerekirmiş.
|
09 Ağustos 2007, 14:01 | Mesaj No:3 | |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | RE: Nikahta Rıza Şarttır Alıntı:
ikincisini bilmiyordum öğrendim..sağolun varolun... selam ve dua ile. | |
09 Ağustos 2007, 18:10 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | RE: Nikahta Rıza Şarttır
güzel bir konu rabbim hayırlısını nasip etsin... günışığı paylaşımın için teşekkürler... |
09 Ağustos 2007, 19:49 | Mesaj No:5 |
RE: Nikahta Rıza Şarttır
kızın erkeğin ailelerin rızası olursa rabbim bütün evlenenlere yardım eder. ( bu biraz ekonomik bir yoruma girdi galiba) | |
10 Ağustos 2007, 01:33 | Mesaj No:6 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
nikah konusunda; kitaplarımızda,fetvalarımızda,geleneklerimizde,mez hep ve meşreplerimizde bazı hususlar kemikleşmiş,bazı hususlara direnç gösterilmekte,bazı husular es geçilmektedir. konumuzla alakalı olan nikahta yetki son söz hakkı kimin? kalbin nuru kardeşimizin değindiği gibi,bekarda susmak onay,dullukta söz gerekmektedir. gün ışığı kardeşimizin dile getirdiği şarttır hususu bana göre olması gereken en akılcı vicdanen onayı gereken ,olması gereken en doğalı bu.. izin olmadan geçerlimidir geçersizmidir konusu ayrı bir hukuk konusu..rızasız olan çiftleri bir araya getirmek,kalıcılığı sağlıklı yuvayı ortadan kaldırmayı tetikler.. geçerli olsun,sağlıklı olsun,hukuka uygun olsun ,ama rızalarıda olsun.en güzeli budur.. saygılar. |
10 Ağustos 2007, 01:57 | Mesaj No:7 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
Teâlâ şöyle buyurur: “Kadınlar kocalarıyla Mârufa uygun olarak anlaştıkları zaman evlenmelerine engel olmayın.” (Bakara 2/232) Âyetteki “kocaları” kelimesi, koca adayları anlamında mecazdır. Çünkü kadın kocasıyla zaten evli olur. Bir başka âyette Allah Teâlâ şöyle buyurur: “(Kocası ölen kadınlar) Bekleme süresinin sonuna vardıklarında kendileri için Mârufa uygun olarak ne yaparlarsa yapsınlar, onun size bir günahı yoktur.” (Bakara 2/234) Bu kadının yapacağı en önemli iş yeniden evlenmesidir. Nikâh için kadın ile erkeğin anlaşmaları yeterli görülmez. Bu konuda her toplum, kendi inancına, gelenek ve göreneklerine göre kurallar koymuştur. Âyetlerdeki “Mâruf” bu anlamdadır. Eski Araplarda kız, babasından veya velisinden istenir, mehri verilir ve nikâhı kıyılırdı.Hıristiyanlar nikâhı kilisenin, Yahûdi ler havranın gözetiminde kıyarlar. Laik toplumlarda nikâh, yetkili makamın izni ve gözetimi ile kıyılır. Âyetler, kadının Mârufa uygun kararına engel olmayı yasaklamaktadır. Mâruf; bilinen ve malum olan şey demektir. Bu bilgi, ya gelenek ve göreneklerden ya da Kitap ve Sünnetten elde edilir. Gelenek ve görenekten elde edilmişse Kitap ve Sünnete aykırı olmaması gerekir. Böyle bir bilgiyi akıl ve din güzel bilgi sayar. doğru bildiğimiz yalnışlar adlı kitaptan alıntıdır.. |
10 Nisan 2013, 00:09 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 20351 Üyelik T.:
20 Eylül 2012 | Cevap: Nikahta Rıza Şarttır
Bear bir kızın utanması,utancından gülmesi ya da ağlaması dahi kafi,ama dul evet demek zorunda
__________________ ÜZÜLME GÖNÜL GECENİN AĞARINDAN SEHER KIŞIN ARDINDAN BAHAR MUHAKKAKTIR. UNUTMA GÖNÜL. GECENİN DE, KIŞIN DA SAHİBİ HAK'TIR. |
02 Ekim 2020, 21:53 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
KIZ İSTEME Bir kız isteme olayında, kızın babası erkek tarafına şöyle der: - Efendi, benim kızın isteyeni çok. Sizin neyiniz var, neyiniz yok? Delikanlı girer söze: - Rahim ve Rahman olan Allah, aç bırakmaz kendisini zikredeni. O, Alîmdir, günaha düştüğümüzde ve pişman olduğumuzda, Ğaffarlığını gösterir. Gece çalıştığım yere, El-Hafız der öyle girerim. Neyiniz var diyeceksiniz, hiçbir şeyim yok çünkü O'dur, Malik-ül Mülk. Ya paran biter de karanlıkta kalırsanız diyeceksiniz, En-Nûr deriz aydınlanır, beytimiz. Kızımı asla bırakmayacaksın derseniz, söz veremem çünkü kullar değil, Hâlik'tir Bâkî olan. Varsın kimse sevmesin, bize Vedûd kafîdir. Kızım senden bir şey gizlerse ne yaparsın, demenize gerek yok. Yüreği el veriyorsa, istediğini yapsın. Rabbim, Basîr'dir, Şehîd'dir, her şeyi bilir. Yani kısacası bir Rabbim, bir de Rabbim'in en sevgilisi Hazreti Muhammed (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) var. Benim de kızınızdan isteklerim var. Nûr Sûresi 31. Ayet'i yaşayacak. Edepli olacak. Beni sevecek, ölene kadar ellerimi bırakmayacak. Benim uykum ağırdır, sabah namazına kalktığında, gerekirse vura vura uyandıracak beni. Baba girer söze: - İyisin hoşsun, peki başınızı sokacak bir eviniz var mı..? Delikanlı cevap verir: - Yok dersem, kızınızı vermeyecek misiniz..? Baba: - Hayır evlat, ben ev yaptıracağım. Yeter ki, sen kızımı al..!
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |