|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Medine-web,Açılış Tarihi: 18 Ağustos 2010 (00:21), Konuya Son Cevap : 18 Ağustos 2010 (00:21). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
18 Ağustos 2010, 00:21 | Mesaj No:1 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Hacc Rehberliği İçin Arapçadan Bazı Klavuzlar Hacc Rehberliği İçin Arapçadan Bazı Klavuzlar ED DAMÂİR - ŞAHIS ZAMİRLERİ Ene Ben Enti Sen [kadın] Ente Sen [erkek] Hiye O [kadın] Hüve O [erkek] Nahnü Biz [Kadın ve Erkek] Entüma İkiniz [Kadın ve Erkek] Hüma O İkisi [Kadın ve Erkek] Entünne Siz [Kadınlar] Entüm Siz [Erkekler] Hünne Onlar [Kadınlar] Hüm Onlar [Erkekler] EL E’DÂD - SAYILAR Vahid Bir İsnan İki Selase Üç Erbea Dört Hamse Beş Sitte Altı Seb’a Yedi Semaniye Sekiz Tis’a Dokuz Aşra On İşrin Yirmi Selasin Otuz Erbain Kırk Hamsin Elli Sittin Altmış Seb’in Yetmiş Semanin Seksen Tis’in Doksan Mie Yüz Elf Bin ELVAN - RENKLER Ebyad Beyaz Esved Siyah Ahmer Kırmızı Ahdar Yeşil Ezrak Mavi Asfar Sarı Bunni Kahverengi Kuhli Lacivert Hamri Bordo Verdi Pembe MEN - KİM? Men Kim? Men hüve O kim? Men ente Sen kimsin? Men entüm Siz kimsiniz? Men hüm Onlar kim? EYNE - NEREDE? Eynel mescid Mescid [cami] nerede? Eyne devretülmiyah Tuvalet nerede? Eynel mat’am Lokanta nerede? Eyne menziluküm Eviniz nerede? Eyne mektebül isti’lamat Müracaat bürosu nerede? Eyne mahattatul otobus Otobüs durağı nerede? Eyne entezirukum Sizi nerede bekleyeyim? Eyne yecibu en entezir Nerede beklemem gerekir? Eyne ecid seyyare Nerede bir araba bulabilirim? Eyne akreb masref En yakın banka nerede? Ma hazihil mebna Bu bina nedir? Ma ma’na haza Bu ne demektir? EL FUSİL - MEVSİMLER Errabi’ İlkbahar Essayf Yaz Elharif Güz Eş şita’ Kış ŞUHİRUS SENETİL HİCRİYYE - AYLAR [HİCRİ YILA GÖRE] El Muharrem Muharrem Safer Sefer Rabi’ul avval Rebiulevvel Rabi’us sani Rebiussani Cumadel üla Cumadel ula Cumadel ahira Cumadel ahira Receb Receb Şa’ban Şaban Ramedan Ramazan Şevval Şevval Zulkı’de Zil ka’de Zulhicce Zil Hicce ŞUHİRUS SENETİL MİLADİYYE - AYLAR [Miladi yıla göre] Kanunussani Ocak Şubat Şubat Azar Mart Nisan Nisan Eyyar Mayıs Haziran Haziran Temmuz Temmuz Ab Ağustos Eylül Eylül Teşrinulevvel Ekim Teşrinussani Kasım Kanunulevvel Aralık EYYAMÜL USBÜ’ - HAFTANIN GÜNLERİ El ehad Pazar El isneyn Pazartesi Es sulasa Salı El erbia Çarşamba El hamis Perşembe El cumua Cuma Es sebt Cumartesi EVKATÜS SALAT - NAMAZ VAKİTLERİ Salatül fecr Sabah namazı Salatüz zuhr Öğle namazı Salatül asr İkindi namazı Salatül mağrib Akşam namazı Salatül işa’ Yatsı namazı EL EVKAT - VAKİTLER Subh Sabah Mesa’ Akşam Nehar Gündüz Leyl Gece Sene Sene Yevm Gün Külle yevm Her gün Kullu usbu Her hafta El’an Şimdi El yevm Bugün Ğaden Yarın Bukre Yarın Sabaha ğad Yarın sabah Ems Dün Leyle-nehara Gece-Gündüz Fil usbuil kadim Gelecek hafta Fiş şehril kadim Gelecek ay VAKTUT TAAM - YEMEK VAKTİ Futur Kahvaltı Gada’ Öğle yemeği Aşa Akşam yemeği Hel tenaveltel futur Kahvaltı ettin mi? Hel tegaddeyt Öğle yemeği yedin mi? Hey teaşşeytum Akşam yemeği yediniz mi? Eynel matar Hava alanı nerede? Ma mev’idut tairetil kadimeti ila Van Van’a gidecek uçak ne zaman kalkar Üridü tezkire ila Ankara Ankara’ya bilet almak istiyorum Zehab Gidiş İyab Dönüş Eyne mektebul emanat Emanet eşya bürosu nerde? Saletul intizar Bekleme salonu Eyne şübbakut tezakir Bilet gişesi nerde? Haza hüve cevazu seferi İşte pasaportum Urid tahvil Euro Euro bozdurmak istiyorum FİL FUNDUK - OTELDE Gurfe Oda Ürid gurfe Bir oda istiyorum Ürid gurfe lişahseyn İki kişilik oda istiyorum Hel yuced tekyif heva Air kondişin var mı? Hel yuced ma’ sahin Sıcak su var mı? Ma’ cari Kullanma suyu Tuvalit has Özel tuvalet Senebkal leyle fekat Yalnız bu gece kalacağız Seebka usbuan Bir hafta kalacağım Seebka şehran Bir ay kalacağım Seebka huna-yevmen vahiden Burada bir gün kalacağım Senebka bid’at eyyam Birkaç gün kalacağız Urid ğurfe bi hammam Banyolu bir oda istiyorum İnnel ğurfe baride cidden Oda çok soğuk İnnel ğurfe sahine cidden Oda çok sıcak İnnel ğurfe sagira Oda küçük İnnel ğurfe muzlime Oda karanlık Gayyiril muale min fadlik Lütfen çarşafı değiştir Eynel miftah Anahtar nerede? Kem edfe’ Ne kadar ödeyeceğim? A’tinil miftah Bana anahtarı ver Rakamü ğurfeti erbaa Odamın numarası dört Ugadiru ğaden Yarın ayrılıyorum CÜMELUL ES’İLETİL LAZİME - LÜZUMLU SORU CÜMLELERİ Eyne ecid seyyara Nerede bir taksi bulabilirim? Eyne merkezuş şurta Polis karakolu nerede? Eyne turid en tezheb Nereye gitmek istiyorsun? Keyfe asilu ila Mescid Mescide nasıl gidebilirim? Ma hüvet tarik ila mescid Mescid yolu hangisi? İle eyne yu’eddi hazat tarik Bu yol nereye gider? Ma hiyel mesafe ilel mescid Mescide uzaklık ne kadar? Afvan, hel tarif mescid Affedersin, mescidi biliyor musun? Eyne vasatul medine Şehrin merkezi nerededir? Eyne mektebul cevazat Pasaport dairesi nerededir? Eyne akrab mescid En yakın cami nerede? Eyne yuced saydeliyye Eczane nerede var? Eyne mescid Cami nerede? Eynel mektebe Kütüphane nerede? Eyne mektebus siyaha Turizm binası nerede? Ma semenul cevle Turun ücreti nedir? Min eyne tekumul utubus Otobüs nereden kalkacak? Kemissaa Saat kaç? Es sa’a kem Saat kaç? Hel indek kurut Kartpostal var mı? Ma hazel bina Bu ne binası? Hel hüve baid Uzak mı? Hel hüve karib Yakın mı? Helil mescid karib Mescid yakın mı? Helil mescid baid Mescid uzak mı? EL KELİMATÜL LAZİME - LÜZUMLU KELİMELER Mektebul isti’lamat Danışma bürosu Mahbez Fırın, ekmek satılan yer Hammam Hamam Elkonsoliyye Konsolosluk Essifare Elçilik Essifaretut Turkiyye Türk elçiliği Mat’am Lokanta Makbere Mezarlık Beyt Ev Müsteşfa Hastane Makha Kahvehane Suk Çarşı Medrese Okul Medhal Giriş Mahrac Çıkış Ed duhul meccani Giriş serbest Lissade Erkeklere ait Lisseyyidat Kadınlara ait EL BERİD - POSTAHANE Mektebul berid Postahane Eyne mektebul berid Postahane nerede? Eyne sunduk berid Posta kutusu nerede var? Berkıyye Telgraf Hatif Telefon Tilifun Telefon Delilul hatif Telefon rehberi A’tini tavabi’ min fadlik Lütfen pul ver Tavabi’ berid Posta pulu Varak Kağıt Varak hitab Mektup kağıdı Zarf Zarf Risale Mektup Kurut Kartpostal Tard Paket Ala tarikil cev Uçakla Min fadlik Lütfen (Tekil) Min fadliküm Lütfen (Çoğul) EL MEVADDUL GİZAİYYE - GIDA MADDELERİ Hubz Ekmek Urz Pirinç pilavı Ma’ Su Leben Süt Mahid leben Ayran Leben zebadi Yoğurt Tomatım Domates Cübün Peynir Şay Çay Kahve Kahve Şorba Çorba Zeytun Zeytin BA’DUL FEVAKİH - BAZI MEYVALAR Tin İncir Kirız Kiraz Tuffah Elma Kummesra Armut İccas Erik Mişmiş Kayısı Sefercel Ayva Muz Muz Yusufefendi Mandalina Burtakal Portakal EL MEVADDUL LAZİME - İHTİYAÇ MADDELERİ Sikkin Bıçak Sabun Sabun Minşefe Havlu Kamis Gömlek Sirval Pantolon Melabis dahiliyye İç çamaşırları Cevarib Çoraplar Sevb Elbise Mi’taf Palto Mi’taf matar Yağmurluk Furşetül esnan Diş fırçası Essivak Misvak Mişt Tarak Kalem hibr Dolmakalem FİL MEKTEB - BÜRODA Sura şemsiyye Fotoğraf Sime Vize Hatem Mühür İstimare Form Arida Dilekçe El umletus sa’be Döviz Tahvil Para bozma Semen Fiyat Mirhad Hela BA’DUL EVSAF - BAZI SIFATLAR Kadim Eski Cedid Yeni Sehl Kolay Sa’b Zor Sakil Ağır Hafif Hafif Meftuh Açık Muğlak Kapalı Kebir Büyük Sagir Küçük Seri’ Hızlı Batı’ Yavaş Sahin Sıcak Fariğ Boş Mel’an Dolu Hasen İyi Ahsen Daha iyi |
Konu Sahibi Medine-web 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Medineweb Görsel ve Slayt arşivi( kaybolmaması... | Medineweb.net Videolar | Medine-web | 4 | 135 | 23 Eylül 2024 20:24 |
Mustafa İslamoğlu Sözler | Medineweb.net Videolar | Mihrinaz | 2 | 339 | 30 Nisan 2023 16:51 |
Şirk Hakkında Kuran Ne Diyor? | Medineweb.net Videolar | Medine-web | 0 | 247 | 29 Nisan 2023 18:52 |
DÜNYA KABE'NİN NERESİNDE | Hacc-Umre-Kurban | Medine-web | 0 | 1087 | 27 Nisan 2020 21:40 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |