|
Konu Kimliği: Konu Sahibi küskün,Açılış Tarihi: 04 Şubat 2015 (03:42), Konuya Son Cevap : 04 Şubat 2015 (03:42). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
04 Şubat 2015, 03:42 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 45598 Üyelik T.:
20 Ekim 2014 | pratik adım adım Hacc İçin Özetler pratik adım adım Hacc İçin Özetler Mikattan İhrama Girmek Umre İçin İhrama Girmek İstediğinizde İmkanınız Olursa İzar ve Ridadan Oluşan İhram Elbisesini Gusül Abdesti Aldıktan Sonra Giyiniz (Kadın Ziynetlerini Göstermemek Şartıyla Normal Elbiselerini Giyer). Sonra "Lebbeyke Umra,Lebbeyk Allahumme Lebbeyk,Lebbeyke Le Şeriyke Leke Lebbeyk. İnnel Hamde,Venni'mete,Lekevelemülk,Lee Şeriyke Lek" Diye Telbiye Getiriniz. Lebbeyk'in Anlamı: Hac ve Umre Davetini Kabul Edip Geldim Demektir.İfada Tavafı Mekke'ye Gidip İfada (Hac) Tavafı ve Safa İle Merve Arasında Hac Sa'yini Eda Ediniz. Böylece İkinci İhramdan da Çıkmış Olursunuz ve Cinsel ilişkide Dahil Olmak Üzere Tüm İhram Yasakları Üzerinizden Kalkar.Kudüm Tavafı Mekke'ye Geldiğinizde Umre Tavafı İçin Hacer-ul Esvedden Başlayıp Yine Burada Sona Eren Yedi Şavt (Tur) İle Kabeyi tavaf Ediniz. Sonra Makam-ı İbrahim'in Arkasında Eğer Uygun İse Yanında Uygun Değilse Harem-i Şerifin Herhangi Bir Yerinde İki rekat Namaz Kılınız.Safa İle Merve Arasında Sa'y Etmek İki rekat Namaz Kıldıktan Sonra Safa tepesine Çıkınız. Safa'dan Başlayıp Merve'de Sona Eren Yedi Şavt'tan Oluşan Sa'yi Yapınız.Saç Kısaltmak Sonra Mina'ya Gidip, Burada; Sabah, Öğle, İkindi, Akşam ve Yatsı Namazlarını (Dört Rekatlı Olanları İki Rekat Olarak) Kılınız.Sa'yi tamaladıktan Sonra Kısaltınız. Böylece Umreyi Tamamlamış Olduğunuzdan İhramı Çıkarıp Normal Elbiselerinizi Giyebilirsiniz Mina'da Gecelemek Temetu' Haccı İçin İhrama Girmek Zilhicce'nin 8.Günü Kuşluk Vakti Bulunduğunuz YerdenHac İçin İhrama Giriniz. Eğer İmkanınız Olursa İhram Elbisenizi Gusül Abdesti Alarak Giyiniz. Sonrada: "Lebbeyke Hacce, Lebbeyk Allahumme Lebbeyk, Lebbeyke Le Şeriyke Leke Lebbeyk. İnnel Hamde,Venni'mete,Lekevelemülk,Lee Şeriyke Lek" Diye Telbiye Getiriniz. Lebbeyk'in Anlamı: Hac ve Umre Davetini Kabul Edip Geldim Demektir.Arafat'ta Vakfe Yapmak Güneş Doğunca Arafat'a Doğru Yola Çıkınız. Arafat'a Ulaştığınızda Öğle ve İknidi Namazlarını (2 şer Rekat Olarak) Cem-i Takdim İle (Öğle Namazı Vaktinde) Kılıp, Güneş Batıncaya Kadarda Burada Kalınız. Bu Arada Kıbleye Yönelerek Çokça Dua ve Zikir Yapınız.Müzdelife'ye Dönüş Güneş Battıktan Sonra Arafat'tan Müzdelife'ye Doğru Hareket Ediniz. Akşam İle Yatsı Namazını Cem-i Te'hir İle Yatsı Namazı Vaktinde ve Sabah namazınıda Müzdelife'de Kılıp Güneşin Doğmasına Yakın Bir Vakte Kadar Burada Dua ve Zikir Yapınız. Eğer Akabe Cemresini Taşlamada Kalabalığa Tahammul Edemeyecek Durumda İseniz Mina'ya Gidişi Geceye Kadar Erteleyip Akabe Cemresini Gece Taşlayınız.Akabe Cemresi'ni Taşlamak Güneşin Doğuşu Ykalştığında Müzdelife'den Mina'ya Doğru hareket Ediniz. Mina'ya Geldiğinizde Şu İşlemi Yapınız: Mekke'ye En Yakın Akabe Cemresi'ne, Peş Peşe Olmak ve Her Atışta Tekbir Getirmek Şartı İle Yedi Taş Atınız.Hedy Kurbanı Hedy Kurbanı'nı Kesip Ondan Yiyip Fakirlere Dağıtınız. Hedy Kurbanı Hacc-ı temettu' ve Hacc-ı Kıran Yapanlara Vaciptir.Mina'da Gecelemek Tavaf-ı Tmamladıktan Sonra Mina'ya Gidip Zilhiccenin 11. ve12. Günlerini Burada Geçiriniz.Cemreleri Taşlamak Zilhiccenin 11 ve 12. Günleri Zeval Vaktinden Sonra Mekke'ye En Uzak Olan Birinci Cemreden Başlayıp Daha Sora Orta Cemre ve Akabe Cemresini Taşlayınız. Her Taş Atışta Tekbir Getirerek Yedişer Taş İle Bu Üç Cemreyi Yerine Getiriniz. Birinci ve Orta Cemreden Sonra Kıbleye Yönelerek Dua Ediniz. Cemreleri Zilhiccenin 11 ve 12. Günleri Zeval Vaktinden Önce Taşlamak Caiz değildir. Zilhiccenin 12. Günü Cemreleri Taşladıktan Sonra Güneş Batmadan Mina'dan Ayrılacağınız Gibi, Minada Kalıp (Efdal Olanı Budur) 13. Geceyide Burada Geçiriniz. Ve Aynı Gün Zeval Vaktinden Sonra 12. Günkü Gibi Cemreleri Tekrar Taşlayınız.Tıraş veya Saçları Kısaltmak Saçlarınızı Kısaltınız veya Tıraş Ediniz. Fakat Efdal Olanı Traş Etmektir. Kadınlar İse Saçından Parmak Ucu Kadar Kısaltır. Bu Üç İşlem (Taş Atma-Kurban Kesme-Tıraş Olma) Sırasına Göre Yapıldıktan Sonra Cinsel ilişki Hariç Tüm İhram Yasakları Üzerinizden Kalkar. Böylece Birinci İhramdan Çıkarak Normal Elbiselerinizi Giyebilirsiniz.Veda Tavafı Ülkenize Dönmek İstediğinizde Yedi Şavt (Tur) İle Kabe'yi Tavaf Ediniz. Hayız ve Nifaslı Olanların Veda Tavafı Yapmaları Gerekmez.
__________________ Bazen Sesini Duyurmak İçin Susmak Gerekir! |
Konu Sahibi küskün 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Mbsts Hac,Fıkıh dersi serbest sorular ve... | Fıkıh | nurşen35 | 2 | 5190 | 04 Şubat 2015 03:57 |
pratik adım adım Hacc İçin Özetler | Hacc-Umre-Kurban | küskün | 0 | 2784 | 04 Şubat 2015 03:42 |
arapça dün bugün yarın | Genel Arapça | küskün | 0 | 3211 | 31 Ocak 2015 16:31 |
Ankara üniversitesi 2012-2013 eğitim-öğretim yılı... | ANKARA İlitam | küskün | 2 | 3287 | 28 Ocak 2015 17:40 |
Kuranı Kerim ders özetleri | Kur'an-ı Kerim 3 | Allahın kulu_ | 1 | 6470 | 28 Ocak 2015 17:29 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |