|
Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi: 09 Ocak 2015 (09:29), Konuya Son Cevap : 20 Ocak 2022 (09:25). Konuya 1532 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
19Haziran 2015, 19:14 | Mesaj No:1391 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
22 Temmuz 2015, 00:38 | Mesaj No:1392 |
Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım
Elhamdülillah elhamdülillah,elhamdülillah illezi et'amena vesakana ve cealena minel müslimin . ni’meti celilullah berekati halilullah şefaat ya resulallah. ..Bu duayı kelime kelime açıklar mısınız? Celil olan Allahın nimeti,Halilullah olan Hz.İbrahimin bereketi ve Hz.Peygamberin şefaatinin yemek duasıyla ilgisi nedir? | |
29 Temmuz 2015, 16:53 | Mesaj No:1394 |
Arapçada ke:gibi manasına geliyor..Kema kelimesi de gibi manasına geliyor,farkı nedir?
| |
30 Temmuz 2015, 22:42 | Mesaj No:1395 | |
19 Ocak 2009 | Cevap: Arapça Soruları Cevaplayalım Alıntı:
Celil olan Allahın nimeti,Halilullah olan Hz.İbrahimin bereketi ve Hz.Peygamberin şefaatinin yemek duasıyla ilgisi nedir? Doğru bir soru bu. Aslında ne Kur'an'da ne de Sünnette/hadislerde bu son kısımdaki dua yoktur. Sonradan eklenmiştir. Her geçen gün birileri kendilerine göre eklemeler yapılmıştır. İnsanlar bunu sünnet sanıyorlar. Halbuki sünnette bu yoktur.
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) | |
30 Temmuz 2015, 22:50 | Mesaj No:1396 | |
إِفْعَلْ كَمَا أَفْعَلُ (Yaptığım gibi sen de yap) Buradaki ma ismi mevsuldur. "Ke" tek başına kullanıldığında "gibi" anlamına gelir. "kema" olduğunda şu anlamlardan biri olur: nasıl ki,aynıyle,olduğu gibi,onun gibi,vecihte,onculayın,nitekim
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) | |
31 Temmuz 2015, 01:10 | Mesaj No:1398 |
ben dün eve gittim, sonra yemek yaptım, sonra bulaşıkları yıkadım. (geçmişte) ben yarın eve gideceğim, sonra yemek yapacağım, sonra bulaşıkları yıkatacağım. (gelecekte) FE ve Sümme;sonra manasına gelir, Sıralandırır, Zaman ile alakası yok,yukarıdaki cümleler Arapça olsaydı,FE ve SÜMME olayları sıralayacaktı. se ve sevfe de bir sıralama yok yani ileride yapılacağını bahsediyor sadece.. Yani se ve sevfe'de sıralama sözkonusu değil.sadece ileride yapacağını bahsediyor. Dolayısıyla se ve sevfe;FE ve SÜMME'den çok farklıdır. Kelle sevfe ta'lemün..Hayır,bilecekler..diyor..Seyesla neran zete leheb..Buradaki SE eki de yakın bir gelecekte ateşli bir aleve atılacağını bahsediyor.. Doğru muyum,Fecr hocam? | |
01 Ağustos 2015, 02:33 | Mesaj No:1399 |
siz ikiniz yardım ettiniz..nasartüme yani..Hem erkek,hem de dişisi aynı..Yani eril ve dişil aynı fakat kitaplarda; Nasartüme'yi erkek ve dişi için ayrı ayrı 2 defa yazıyor..Hem müenneste ,hem müzekkerde 2 defa Nasartüme geçiyor,sebebi nedir? İkil mazi müennes ve ikil mazi müzekker aynı olarak zikrediyor..Neden farklı değil,eğer aynıysa,ayrı ayrı iki defa zikredilmesinin sebebi nedir? | |
01 Ağustos 2015, 12:40 | Mesaj No:1400 | |
Se ve sevfe ise gelecek zaman ifade eder. "Se " yakın geleceği ifade eder. "seyfe "ise "uzak "geleceği ifade eder.
Konuyu Toplam 205 Kişi okuyor. (0 Üye ve 205 Misafir) | |