|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi: 25 Ağustos 2016 (20:13), Konuya Son Cevap : 14 Kasım 2018 (16:14). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
25 Ağustos 2016, 20:13 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Türkçe Tercümeli Arapça Hikaye Türkçe Tercümeli Arapça Hikaye
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Meğer Yalanmış | Gündem/ Manşetler | Esma_Nur | 0 | 4 | 30 Aralık 2024 19:18 |
Üfleyin dağıtın | Videolar/Slaytlar | Esma_Nur | 0 | 52 | 12 Aralık 2024 19:26 |
Fetolar bitmez ama! | Taziye-İlan-Selamlaşma | Kara Kartal | 5 | 131 | 21 Ekim 2024 10:49 |
Bulaşık makinasında turşu yapıyoruz | Turşular | Esma_Nur | 0 | 75 | 18 Ekim 2024 23:05 |
Tarifsiz Acımız | Taziye-İlan-Selamlaşma | Vasat | 11 | 389 | 05 Eylül 2024 09:33 |
25 Ağustos 2016, 20:18 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Kâinatta hiçbir varlık gayesiz, başıboş olarak yaratılmış değildir. Her bir canlı Yaratıcı’nın kendine vermiş olduğu vazifeyi eksiksiz yapmaktadır.
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
26 Aralık 2016, 11:43 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 |
esma nur emeğine sağlık şimdi okudum çok güzel böyle çalışmalarla arapça kelime bilgisi ilerletilebilir tefsir hocamız klasik olarak sınav yapacaktı sorumlu olduğumuz sürelerin en uzununu ve mesaj olarak en önemlisini seçerek yapacaktı ayeti ezberliyeyim ezberden meal yazayım demek çok zorlayıcı bir durum olurdu kelime kelime ayet meali programı telefonuma indirdim interntten de öyle bir yer buldum başta ayete ve kelime kelime anlama bakıp çalıştım sonra türkçe yerine bakmadan arapça kelimelere bakarak yapmaya çalıştım belli zamandan sonra birçok kelimenin anlamını kavradım kuranı arapça okurken başka sürelerdeki ayetlere de biraz biraz anlam vermeye başladım bunu sürekli devam ettirilse arapçadan bayağı ilerleme olur inşallah okul zamanında yaptığım şimdi de günde 15-20 ayetle devam ettirebilirim |
26 Aralık 2016, 11:46 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 |
okulun klasik sınavında çok iyi başarı sağlayamadım ama bu dersi verebildim okul derslerimin ağır olması formasyon dersleri kuranı kerim mahreç çalışmaları ve ev halkı çok şükür yine de bana çok fazla katkısı oldu böyle çalışmanın |
14 Kasım 2018, 16:14 | Mesaj No:6 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Eşşek İnadı - عناد الحمار عناد الحمار سقط حمار جحا يوما في النهر. فاخبر الناس جحا بالموضوع. فذهب جحا الى النهر واخذ يبحث عنه بالاتحاه المعاكس لمجرى المياه. فتعجب الناس اشد العجب من الامر. وسألوا جحا عن سبب سلوكه الغريب. فقال لهم: ان حماري عنود وهو في المعاكسة صمود. Lugatçe:عِنَادٌ: inat, mukavemet اَلْحِمَارُ: eşek سَقَطَ: düşmek أَخَذَ يَبْهحَثُ عَنْ..: aramaya başlamak إِتِّجَاهٌ: yön, meyil, eğim مُعَاكِس: zıt, karşı, karşıt مَجْرَي الْمِيَاه: suyun mecraı, akış yönü سُلُوك: davranış, tavır, hareket عَنُودٌ: inatçıTürkçesi (Serbest tercüme) Hoca’nın eşeği bir gün nehre düştü. Halk durumu Hoca’ya haber verdi. Hoca nehre gitti ve eşek için suyun akış yönünün zıddına bir yön aramaya başladı. Halk bu işe son derece şaşırdılar ve Hoca’ya bu garip davranışının sebebini sordular. Bunun üzerine Hoca onlara şöyle dedi: “Eşeğim son derece inatçıdır aksi yöne iyi mukavemet gösterir.”
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |