|
Konu Kimliği: Konu Sahibi umut628,Açılış Tarihi: 28 Ekim 2014 (22:02), Konuya Son Cevap : 15 Nisan 2023 (15:52). Konuya 4 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
28 Ekim 2014, 22:02 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 24048 Üyelik T.:
01 Ocak 2013 | Insanlık için bir göz yaşı Insanlık için bir göz yaşı Küçük çocuk annesine sordu; -Neden ağlıyorsun? -çünkü ben kadınım diye cevap verdi annesi. -Anlamadım! dedi çocuk. -Ve hiç bir zaman anlamayacaksın diye cevap vererek çocuğu kucağına aldı. -Babasına 'baba annem niye ağlıyor diye sordu'. -Bütün kadınlar sebebsiz yere ağlayabilen yaratıklardır diye cevap verdi. Küçük oğlan büyüdü yetişkin bir adam oldu,ama yinede anlayamadı kadınların niye ağladığını,ve bilge biri anlattı ona; Kadınlar özel yaratıldı...Tüm yaşamın ağırlığını taşıyabilecek kuvvette olmasına rağmen başkalarına teselli verecek kadar yumuşak omuzlar verildi.Doğumun acısına olduğu kadar,doğurduğu evlatların nankörlüğüne dayanacak iç kuvveti verildi.Başkalarının kuvveti kalmadığında devam edecek azmi,ailesinin hastalığında yorgunluğa pabuç bırakmayacak kuvveti verildi.Her türlü şart altında ve hatta annelerini çok kötü incitseler de,çocuklarını sevme duygusallığı verildi.Bu duygusallık her yaşta çocukların,yaralarını sarmalarına sorunlarını dinleyip paylaşmalarına yardım ediyor.kocalarını tüm kusurlarıyla sevme kudretini verildi.onlara iyi bir kocanın eşini incitmeyeceğini fakat bazen destek ve kuvvetini deniyecek davranışlarda bulunabileceğini anlayacak duyarlı zeka verildi.Tek zayıflık olarak kadınlara birer göz yaşı verildi.Tamaman kendilerinin sahip oldukları,ihtiyaçları olduğunda kullanılmak üzere... ALINTIDIR
__________________ O yüz , her hattı tevhid kaleminden bir satır; O yüz ki , göz değince Allah ' ı hatırlatır. |
Konu Sahibi umut628 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
ego - uşaklar ve efendiler! | Şiirler ve Şairler | umut628 | 0 | 2217 | 29 Ekim 2014 20:49 |
Sobadaki Hikmet | Serbest Kürsü | Allahın kulu_ | 5 | 2273 | 28 Ekim 2014 22:35 |
Insanlık için bir göz yaşı | Gönülden Dökülen Nağmeler | Kara Kartal | 4 | 2226 | 28 Ekim 2014 22:02 |
Din, savaş ve zulüm… | Serbest Kürsü | umut628 | 0 | 1934 | 02 Ekim 2014 23:11 |
Ey Allah'ın Kulları! Düşman Olun. Acımayın... | Serbest Kürsü | Allahın kulu_ | 1 | 2299 | 01 Ekim 2014 22:06 |
28 Ekim 2014, 22:24 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 24048 Üyelik T.:
01 Ocak 2013 | Cevap: Insanlık için bir göz yaşı 5 yaşındaki kızıma 'hadi savaşı durduralım' dedim.'Hadi baba' dedi. 25 yaşındaki yeğenime 'savaşları durduralım' dedim.'Nasıl?' dedi. Arkadaşım var 35 yaşında 'hadi savaşı durduralım' dedim.Dedi ki 'oğlum bir kerede akıllı birşey söyle.' Annem 60 yaşında dedim ki 'anne hadi savaşları durduralım.' Oda 'oğlum bırak bu işleri sigortalı bir işe gir' dedi. Erdal Demirkıran... alıntıdır...
__________________ O yüz , her hattı tevhid kaleminden bir satır; O yüz ki , göz değince Allah ' ı hatırlatır. |
28 Ekim 2014, 22:50 | Mesaj No:3 | |
Cevap: Insanlık için bir göz yaşı Alıntı:
Keşke çocuklar kadar inanabilsek/gönülden... Büyüdükçe inancımızı kaybediyoruz... Keşke çocuklar kadar cesur olabilsek/dünyayı değiştirmecesine... Büyüdükçe korkularımız bizi kuşatıyor ve korkularımızın esiri oluyoruz...
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | ||
15 Eylül 2021, 01:00 | Mesaj No:4 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
İnsanlık için de ağlayacaksa kadın ağlamalı. Öyle ya erkekler ağlamaz.)
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
15 Nisan 2023, 15:52 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 |
Bir GÖZYAŞI Düşer Toprağa, Toprak ANLAR da İNSANI, İnsan ANLAMAZ İnsanı.......
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |