|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Allahın kulu_,Açılış Tarihi: 26 Kasım 2015 (21:20), Konuya Son Cevap : 26 Kasım 2015 (21:22). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
26 Kasım 2015, 21:20 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Ögütler Ögütler Peygamberimizden (sav) Ey Allah'ın Peygamberi! Ben insanların en alimi, en bilgilisi olmak istiyorum. Ne yapmalıyım? Allah'tan çok korkup takva dairesi içine girersen insanların en alimi olursun. İnsanların en zengini olmak istiyorum. Kanaatkâr olursan insanların en zengini olursun. İnsanların en hayırlısı olmak istiyorum. İnsanların en hayırlısı, faydalı olandır. Sen de insanlara faydalı ol. İnsanların en adaletlisi olmak istiyorum. Kendin için istediğini insanlar için de istersen insanların en adili olursun. İnsanlar içinde Allah'a en yakın, O'nun en has kullarından olmak istiyorum. Allah'ı çok zikredip anar ve hatırlarsan o zaman Allah'ın en has kulu olursun. Muhsinlerden, iyilik edenlerden olmak istiyorum. Allah'a, O'nu görüyor gibi ibadet et, her ne kadar sen O'nu görmesen de O seni görüyor. İmanımı kemale erdirmek istiyorum. Güzel ahlaklı olursan imanın kemale erer. Kıyamet günü nur içinde haşrolmak istiyorum hiç kimseye zulmetme, kıyamet günü nur içinde haşrolursun . Rabb'imin bana merhamet etmesini istiyorum. Önce kendine ve insanlara merhamet et ki; Allah da sana merhamet etsin. Günahlarımın azalmasını istiyorum. İstiğfar ederek günahlarının bağışlanması için Allah'a yalvarırsan günahların azalır. İnsanların en kerimi olmak istiyorum. Allah'a kullarını şikayet etmezsen insanların kerimi olursun. Rızkımın bol olmasını istiyorum. Temizliğe devam edersen rızkın bol olur. Allah ve Rasulü tarafından sevilmek istiyorum. O zaman Allah ve Rasulü'nün sevdiklerini sev, sevmediklerini de sevme. Allah'ın bana kızmasından kendimi korumak istiyorum. Kimseye kızmazsan Allah'ın gazabından ve kızmasından kurtulursun. Duamın kabul edilmesini istiyorum. Haramlardan sakınırsan duaların kabul olur. Allah'ın beni başkalarının yanında rezil etmemesini istiyorum. Namusunu koruyup iffetli ol ki; insanlar yanında rezil olmayasın. Allah'ın ayıplarımı, kusurlarımı örtmesini istiyorum. Kardeşlerinin ayıplarını örtersen Allah da senin ayıplarını örter. Benim günahlarımı ne siler? Gözyaşların, hudûun (saygıyla Allah'a kulluğun) ve hastalıklar. Allah yanında hangi iyilik daha faziletlidir? Güzel ahlak, tevazu, belalara sabır ve kazaya rıza. Allah yanında en büyük günah hangisidir? Kötü ahlak ve Allah'ın emirlerine karşı gösterilen cimrilik. Rahman Allah'ın gadabını ne dindirir? Gizliden gizliye sadaka vermek ve sıla-i rahim (akrabaları ziyaret ve görüp gözetmek). Cehennem ateşini ne söndürür? Oruç. (Ali el-Müttaki, Kenzu'l-Ummal, 16/127-129) __________________
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
Konu Sahibi Allahın kulu_ 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Haftanın konusu:Şiddet neden artıyor? | Hafta'nın Konusu | gün ışığı | 8 | 1555 | 26 Ağustos 2019 00:20 |
AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Vize Soruları – 2009 | Arapça 4 | Allahın kulu_ | 3 | 1605 | 23 Ocak 2019 20:40 |
Sayı ve Temyiz soruları | Arapça 4 | Allahın kulu_ | 0 | 3044 | 23 Ocak 2019 20:09 |
Arapça 3 dersleri | Arapça 3 | Allahın kulu_ | 0 | 1184 | 03 Ocak 2019 13:34 |
Arapça 3 | Çıkmış Soru Çözümleri | Arapça 3 | Allahın kulu_ | 2 | 1621 | 03 Ocak 2019 12:56 |
26 Kasım 2015, 21:21 | Mesaj No:2 |
09 Kasım 2013 | Cevap: Kuş tüyü öğütler
Ey Mü’min ve müslüman hanımlar! Evlerinizde perdeler arkasında ve bir zarurete binâen sokağa çıktığınızda örtü içinde olduğunuzdan dolayı cennette pek çok sevablara, büyük büyük derecelere nâil ve bütün ömürlerinde din düşmanı ile muharebe etmiş gibi sevaba kavuşmuş olacaksınız. Hz. ALLAH bu mujdeleri Hz. Muhammed’in lisanı ile sizlere duyurmuştur. Hazret-i Enes b. Malik diyor ki: «Bir gün kadınlar Resulullahın huzurunda toplandılar, ve dediler ki: «YA ResulALLAH, erkekler ALLAH yolunda harb ederek bir çok sevaba kavuşacaklar. Bizim için bir âmel yok mudur ki onu işlediğimiz zaman biz de harb edenlerin faziletine ermiş olalım » Peygamberimiz buyurdu: «Sizden biriniz evinde oturup bir ihtiyacı olmadıkça evinden çıkmaz ise, mücahidinin nâil olduğu fazilet ve sevaba o dahi nail olur. » Eğer kadınlar diğer vazifeleri ile birlikte bu vücutlarını kapamaya dair verilen emirlere riayet ederlerse, akla hayâle gelmeyen bir çok mukâfatlara kavuşacaklardır, bunda zerre kadar şüpheniz olmasın. Öyle ise ey hanımlar! Size tavsiye ederim ki: Evvelâ örtünmenin farz olduğuna kesinlikle inanacaksınız, arkasından târif edildiği şekilde kapanarak amel yapacaksınız. Sizden ancak ALLAH kapanırsanız râzi olur. Onun bunun sözlerine aldanmayınız, öleceğinizi hiç aklınızdan çıkarmayınız. Onun bunun modasına bakmayınız, boyasına süsüne aldanmayınız. Vücudunun bir kısmını kapatıp bir kısmını açık bırakan kadın, örtünmüş ve İs1âmî kıyafet takınmış sayılmaz. Yâ tam yâ hiç. Tam kapanmak çok daha yararlıdır. Cenab-ı Hak kullarının afv ve mağfiret olmalarını ister. Bir dala yapışmalarını arzu eder. Fakat müslüman kendisine uzatılan hiçbir dala yapışmazsa nasıl affolacaktır? Yağmur yağmayınca yerden mahsülât biter mi? ALLAH’a asi olmak kolaydır, fakat itaat etmek nefisle mücadele etmekle mümkün olacağından zordur.Ekmeden biçilmez. ALLAH’ın bu yoldaki emirlerini yerine getirmeden cennete girmek mümkün olmaz. Görenek ve gelenekler bizleri aldatmasın, öleceğimizi ve ALLAH’ın huzuruna dikileceğimizi unutmayalım. Görünüşte giyinmiş, fakat hakikatta temelli çıplak gibi giyinen kadınlara Cenab-ı Hakkın rızası olmadığını bilelim Resulullahın bu husustaki hadisi şerifleri vardır. “Görünüşte giyinmiş fakat hakikatte çıplak olan kadınlar ALLAH’ın rızasından uzaktır.”
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
26 Kasım 2015, 21:22 | Mesaj No:3 |
09 Kasım 2013 | Cevap: Kuş tüyü öğütler
kuş tüyü öğütler... Gözünü bu satirlardan bir an kaldir ve kus tüyünün düsüsünü hayal et.. Hem havada asili kaliyor, hem iniyor gibidir... Çok uzaktan geliyor gibi ama çok yakin gibi durur. Gökten yere düstügü halde, düstügünü hissettirmez sana kus tüyü... Belki de hiç düsmez kus tüyü. Hayir, hayir düsüyor degildir. Belki de kendisi yere dogru inmeyi, yere konmayi tercih ediyor gibidir. Hani yagmur gibi... Düsüyor degil indiriliyor. Öyle ki, bir kus tüyünün inisini seyrederken, sayisiz göklerden sayisiz tüylerin düstügü duygusuna kapilirsin, kus tüyü yere indiginde henüz düsüsünü tamamlamadigini hissedersin. Dogru; düsmez aslinda kus tüyü, "iner" gibidir, "indirilir" ve "hep indirilir". Meleklerden kopmus gibi, melekler gibi.. Simdi de uykun gelir mi kus tüyünü duyunca? Yoksa uyanir misin tatli ve gerçek bir rüyaya? Iste sana kus tüyü gibi hafifçe dokunan ögütler... Istersen birak düssün, istersen havada öylece asili kalsin. Sen bilirsin. Sevmeyi ögren: Sevdikçe varliginin kâinatla toplandigini görürsün. Sevince, kendini kendinden öte tasirsin. Sevince kalbine yeni ve sonsuz kanatlar takarsin. Sevince, mavi bir deniz olur kalbin; hiç bilmedigin kiyilara varirsin. Bagislamayi ögren: Bagisladikça dostlarinin sayisini onla çarpmis olursun. Bagislamak kalbinin yükünü azaltir. Bagislayinca, kalbine batan dikenler güle döner. Bagislayinca önce kendini bagislamis gibi olursun, nefretin ve kinin yükünü omzundan atarsin. Pismanlik duymaktan korkma: Pismanligini itiraf ettikçe hatalarinin küçük, anlasilir ve bagislanabilir parçalara bölebildigini görürsün. Pismanlik sancisini göze aldigin sürece, hatadan dönmenin lezzetini de yasamaya baslarsin. Pismanlik içtenligin sinamasidir. Içtenligi olmayanlar pisman olamazlar. Pisman olmayanlar içtenlik kazanamazlar. Hatirlamayi ögren: Hatirladikça, sevgilerinin kare kökünü bulup, onlardan hüznü çikardigini fark edersin. Hele de çocuklugunu çok hatirla ki, hiç endisesiz mutlu oldugun anlari yeniden yasa. Mutlu olmayi beceremeyen biz büyüklere içimizdeki çocuk mutlulugun sadelik ve hirssizlikla ilgili oldugunu fisildar. Dur ve dinle çocugunu. Deger vermesini ögren: Deger verdikçe sevgilerin küpünü bulup, onlari mutlulukla çarpabildigini görürsün. Deger vermeden geçirdigin günün günesi hiç dogmamis gibidir. Degerini bilmedigin esyaya hiç sahip olmamis gibisindir. Degerini bilmedigin dostlarin sana göre hiç yasamamis gibidir. Deger vermesini ögrendiginde, hayatin sahihlestigini fark edersin. Daha yavas yürürsün ama adimlarini yere siki basarsin. Iltifat etmesini ögren: Iltifat ettikçe, insanlarla arandaki en kisa mesafenin bir tebessümün resmettigi egri bir çizgi oldugunu görürsün. Iltifat etmek yalan konusmak demek degildir. Iltifat, muhatabinin görmek istedigin yere ulasmasi ve oradan öte geçmesi için temennide bulunmaktir. Özür dilemesini ögren: Özür diledikçe nefretin ve öfkenin sonsuza bölündügünü, böylece darginliklarin limit sifira giderken yok oldugunu fark edersin. Ayrica bak: "Pismanlik duymaktan korkma" ögüdü. Aşktan korkma: Böylece bir üçgenin iç açilarinin toplaminin 180 dereceyi asip, bütün yamuklari kendi içinde barindirabildigini görürsün. Ask pürüzleri yok eder; dikenleri gül eder, acilari haz eyler. Ara sira hüzünlen: Hüznün kalbine dokunmasina izin ver. Böylece bütün mutluluklarin ve zevklerin sonunda ayrilik çizgisine teget geçip geri döndügünü görürsün. Hepimiz ayriliklarin kusattigi bir adada simdilik yasayan fanileriz. Hüzün, faniligin ince sizisini kalbine hissettirdigi için, seni ebediyete komsu eder. Hüznünü öldürürsen ölümü anlayamadigin gibi hayati da anlayamazsin. Ve bir gün ölecegini bil: Kesinlikle öleceksin ve öldügün gün anlayacaksin ki, yasadigin hayat, paydasi sonsuzluk olan basit bir kesirden ibaretmis. Kesrin payinda ne olursa olsun, ne kadar çok sey biriktirmis olursan ol, hepsi son islemde sifira esitlenir. Kesrin üzerine, yani bu dünyaya, sonsuzluk cinsinden bir seyler koyman gerekiyor. Yoksa "elde var sifir" Her gün yeniden uyan: Uyanmayi sadece gözünü açmak olarak bilen için, bir safak vakti ne kadar da siradandir. Hayranlik duygusunu her gece iki göz kapaginin ardina sakladigi gözleri gibi her daim uykuda birakan için, bir gün dogumu "sabahin körü" olasica karanliktir. Kulluk heyecanini avucunda tutamadigi bir kor gibi savurup söndüren için, bir seher vakti egreti ve tanimsiz bir vakitsizliktir. Haydi aç gözlerini... Aç gönlünü... Simdi ve burada var oldugunu fark et. Var edildigini fark et. Buraya, bu sabaha bir insan olarak gönderildigini bil. Bu sabahin senin için, sana özel olarak yaratildigini fark et. Uyan... Günes senin için doguyor... Senai Demirci
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |