M e d i n e w e b Forum Arşivinde Ara
Google ile Medineweb Forumunda Ara
Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MİZAH.::. > MultiMedya-İzleme Vb > Gündem/ Manşetler
Üyemiz Ol Forumları Okundu Kabul Et
Konu Kimliği: Konu Sahibi Hâdimul İslam,Açılış Tarihi:  29 Mart 2021 (21:12), Konuya Son Cevap : 29 Mart 2021 (21:12). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı2Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 29 Mart 2021, 21:12   Mesaj No:1
Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Hâdimul İslam isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 16 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:
Memleket:MEDİNEWEB
Mesaj : 13.737
Konular: 1550
Beğenildi:13859
Beğendi:9963
Takdirleri:33365
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Myanmar'da Askeri Darbe

Myanmar'da Askeri Darbe

Myanmar'daki askeri darbe

Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilimin yükselmesinin ardından, 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere pek çok yetkiliyi ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir yıllığına olağanüstü hal ilan etmişti.

Myanmarlılar, 6 Şubat'ta demokrasiye dönüş talebiyle gösterilere başlamıştı.

Güvenlik güçlerinin silahlı müdahalelerinde 450'nin üzerinde gösterici hayatını kaybetti. Ülkede geniş katılımlı gösteriler sürerken gözaltındaki üst düzey hükümet yetkililerinin askeri mahkemede yargılanmalarına devam ediliyor.

Cunta yönetiminin hafta sonu ülke genelindeki darbe karşıtı protestoları şiddet kullanarak bastırması sonrası bugün yüzlerce kişinin darbeyi ve askeri cuntayı protesto etmek için sokağa döküldüğü bildirildi.

Yerel medya kaynaklarının verdiği bilgilere göre, ilk protestolar sabah erken saatlerde başladı. Mandalay'daki Plate kentinde toplanan yüzlerce kişinin "Halk asla yenilmeyecek" yazılı dövizler taşıdığı görüldü. Kachin, Monywa ve Mawlamyin kentlerinde de gösterilerin düzenlendiği bildirildi. Sagaing bölgesinde ise hafta sonu düzenlenen protestolarda güvenlik güçleri tarafından vurularak öldürülen 20 yaşındaki bir öğrencinin cenazesine yüzlerce kişinin katıldığı bildirildi.

Gençlerin hedef alınması protesto edildi
Myanmar medyasında, protestolarda hayatını kaybeden gençlerin sayısının artmasını protesto etmek için yaklaşık 60 gencin protesto gösterisi düzenlediği belirtildi. Myanmar'da hafta sonu düzenlenen protestolara güvenlik güçlerinin şiddetle karşılık vermesi sonucu çok sayıda çocuk ve genç hayatını kaybetmişti. Yangon kentinde gösterilerde gözünden vurulan bir yaşındaki bir bebeğin ameliyat olduğu ve tedavisinin sürdüğü açıklandı.

Birleşmiş Milletler'in (BM) verilerine göre, Myanmar'da cumartesi günü düzenlenen gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 7'si çocuk 107 kişi hayatını kaybetti. Myanmar Siyasi Tutuklulara Yardım Kuruluşu (AAPP), ülkede pazar günü de gösterilere katılan en az 13 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Hafta sonu hayatını kaybedenlerle birlikte Myanmar'da darbe karşıtı protestoların başladığı günden bu yana protestolarda en az 459 kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

BM: Toplu katliam

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Myanmar Özel Raportörü Tom Andrews, ülkedeki askeri cuntanın göstericilere uyguladığı şiddeti "toplu katliam" diye nitelemişti. ABD Başkanı Joe Biden da Myanmar'da askeri cuntanın protestolara karşı tutumunu kınayan bir mesaj yayınladı. Biden, yaşananların "korkunç ve tiksindirici" olduğunu söyledi. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise yüzden fazla kişinin hayatını kaybettiği cumartesi gününün "felaket ve utanç" günü olduğunu söyledi. Almanya, Rusya, İngiltere ve Türkiye'nin yanı sıra Malezya, Endonezya ve Filipinler gibi Asya ülkeleri de Myanmar'da yaşananları kınadı.

Myanmar'da ordu geçen şubat ayı başında Aung San Suu Kyi liderliğindeki hükümete darbe yaparak yönetime el koymuştu. Olağanüstü hâl ilan edilen ülkede Nobel Barış Ödülü sahibi Suu Kyi'nin de aralarında olduğu birçok siyasetçi gözaltına alındı. Askeri cuntanın iktidarı ele geçirmesinden bu yana ülkede darbe karşıtı gösteriler aralıksız sürüyor.
su damlası ve Kara Kartal beğendiler.
__________________




İnsanı BEDENEN ameliyat için BAYILTMAK gerekir.

RUHEN ameliyat etmek içinse AYILTMAK...


Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Hâdimul İslam 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
ÇİN Müzelerinde Uygur Kimliği Nasıl Yok Sayılıyor? İslami Haberler Hâdimul İslam 0 39 25 Temmuz 2026 22:09
Listeria Tespit Edilen Peynir İçin Toplatma Kararı Sağlık Hâdimul İslam 0 45 25 Temmuz 2026 22:00
16 : Bursa Sofrası Türkiye Lezzet Haritası -81 İl- Hâdimul İslam 1 45 25 Temmuz 2026 16:36
15 : Burdur Sofrası Türkiye Lezzet Haritası -81 İl- Hâdimul İslam 1 37 25 Temmuz 2026 16:29
14 : Bolu Sofrası Türkiye Lezzet Haritası -81 İl- Hâdimul İslam 1 37 25 Temmuz 2026 16:24

Cevapla

Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Türk Askeri Menbiç'te nurşen35 Gündem/ Manşetler 1 18Haziran 2018 16:36
Myanmar'da camiler bile ateşe verildi EyMeN&TaLhA İslami Haberler 6 30 Ağustos 2017 16:03
Myanmar kutlu doğum ahmetmeydani İslami Haberler 28 15Haziran 2015 11:45
Myanmar`da İki camiye saldırı ahmetmeydani İslami Haberler 0 02 Mayıs 2013 11:58
Myanmar'da Müslümanlara Toplu Katliam! FECR İslami Haberler 3 22 Temmuz 2012 01:36

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net
.::. Bir Ayet-Kerime .::. .::. Bir Hadis-i Şerif .::. .::. Bir Vecize .::.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ
عَنْ رَسُولِ اللَّهِ...
حِكْمَةٌ
Medineweb Facebook Medineweb Youtube Medineweb Twitter Medineweb Instagram Medineweb Whatsapp Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız
Barındırma Hizmeti: AlemdarHost Sunucuları