|
Konu Kimliği: Konu Sahibi kurtmehmet,Açılış Tarihi: 10 Ekim 2010 (22:59), Konuya Son Cevap : 12 Ekim 2010 (19:45). Konuya 8 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
10 Ekim 2010, 22:59 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 5446 Üyelik T.:
30 Kasım 2008 | Hayat nedir Hayat nedir Hayatınız çok kıymetlidir...Ve yaşarken şunları bilmeniz gerekiyor; =Hayat; servettir, korumayı bil.. =Hayat; bilmecedir, çözmeyi bil... =Hayat; güzelliktir, kıymetini bil...=Hayat; mutluluktur, tatmayı bil... Hayat; aşktır, sevgidir, keyfini çıkarmayı bil... =Hayat; rüyadır, gerçekleştirmeyi bil...=Hayat; oyundur, oynamayı bil... =Hayat; verilmiş bir sözdür,tutmayı bil...=Hayat; hüzündür, aşmayı bil... ...=Hayat; şarkıdır, söylemeyi bil...=Hayat; mücadeledir, kabullenmeyi bil... =Hayat; trajedidir, göğüslemeyi bil...=Hayat; maceradır, gözealmayı bil... =Hayat; şanstır, kullanmayı bil...=Hayat; fırsattır, yararlanmayı bil... =Hayat; kıymetlidir, mahvetmemeyi bil...=Hayat; görevdir, tamamlamayı bil... Yaşamak; yaşıyor olmaktır,uğruna savaşmayı bil...alıntı
__________________ DÜNYA mü,minin (ahiretteki ebedi nimetlere göre)zindanı Kafirin de (ahiretteki azabına göre) cennetidir. hadis |
Konu Sahibi kurtmehmet 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Hırsızlığa KESİN çözüm! -Müthiş cevap | Serbest Kürsü | kurtmehmet | 0 | 1542 | 31 Ekim 2014 17:09 |
MEDİNEWEB de kurban pazarı | Resim/Karikatür | İnceSızı | 2 | 2195 | 21 Ekim 2012 12:42 |
Yaşanmış gerçek olay | Komik Paylaşımlar | Allahın kulu_ | 13 | 6040 | 26 Eylül 2012 23:24 |
Mü’minlerin baharı ramazan | Oruç-Ramazan | GÖKCEN_AZRA | 2 | 1841 | 18 Temmuz 2012 15:38 |
Müslümanlar kardeştir.. | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | suhtem | 2 | 1823 | 17 Nisan 2011 23:09 |
11 Ekim 2010, 21:26 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | HAYAT NEDİR? -Kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını kaale almayanlar için;Dünyada rezillik,Ahirette ise şiddetli bir azaptır.(2/85) -Mal,mülk,toprak,binit ,kadın ve evlat sevgisiyle çevresi kuşatışmış bir yerdir.(3/14) -Bazı insanların yaptığı amellerin, rüzgarda savrulan ekinler gibi yok olduğu bir yerdir.(3/117) -Bazı insanların çıkar uğruna birbirlerini karaladığı,hatta tekfir ettiği bir mekandır.(4/94) -Bazı insanların zulümden,fitneden yana tavır takındıkları mekandır.(4/109) -Bazı insanların helal rızıkları haram kendilerine veya başkalarına haram kıldıkları mekandır.(7/32) -Bazı insanların kendilerine buzağı gibi putlar edindikleri mekandır.(7/152) -Bazı insanların Allah yolunda cihad etmek gerektiğinde yere çakılıp kaldıkları mekandır.(9/38) -Bazı insanların mal ve evlat çokluğuyla övündüğü veya başkalarına bu yönde imrendiği bir mekandır.(9/55) -Bazı kimselerin zorluklardan,sıkıntılardan kurtuldukları halde,yine tuğyanda,taşkınlıkta devam ettikleri bir mekandır.(10/23) -Gökten inen bir su gibidir.(10/24) -Bazı kimselerin iyilikle müjdelendiği bir mekandır.(10/64) -Bazı insanları verilen nimetlerin onları şımarttığı ve sapıttıkları bir mekandır.(10/88) -Bazı insanlara imanın fayda verdiği bir makandır.(10/98) -Bazı insanların azap gördüğü bir mekandır.(13/34) -Bazı insanların(inananların) sapasağlam tutulduğu mekandır.(14/27) -Bazı insanların azaplarına bir çare bulunamadığı bir mekandır.(17/75) -Bazı insanların Rabbinin rızası isteyerek sabredenlerin olduğu bir mekandır.(18/28) -Bazı insanlara bir çok misaller verildiği halde yine de iman etmedikleri bir mekandır.(18/45) -Bazı insanların yaptıklarının boşa çıkacağı bir mekandır.(18/104) -Bazı kimselere bol bol nimet,rızıklar verilen bir mekandır.(20/131) -Bazı insanların bazı kimseleri fuhşuyata,kötülüğe zorladığı bir mekandır.(24/33) -Bazı kimselerin putları Allah’a vesile kıldığı bir mekandır.(29/25) -Bazı insanların ahiretten habersiz yaşadığı ve sadece gözleriyle gördüklerine inandığı bir mekandır.(30/7) -Bazı insanların peygambere,kitaba şahitliklerinin kabul edildiği bir mekandır.(40/51) -Bazı insanların zilleti,helakı yaşadıkları mekandır.(41/16) -Bazı insanların bazı insanlara rızık ve ilim açısından üstün oldukları mekandır.(43/32) -Bazı insanların çıkar uğruna dinlerini sattıkları bir mekandır.(2/86) -Bazı insanların müşriklerden daha ihtiraslı oldukları bir mekandır.(2/96) -Kısa bir süreli geçimliğin olduğu bir mekandır.(3/185)
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
11 Ekim 2010, 21:55 | Mesaj No:4 |
19 Ocak 2009 |
Est. Sadece hayat başlığını görünce Kur'an'daki hayat kelimesinin geçtiği ayetlere bir göz atıyım dedim,Marifeli hayata göz atabildim,nekralı hayatı iyice inceleyemedim daha. 15-20 dkda bu kadarını yapabildim.Yitik Sevda da daha fazlasına bakar herhalde
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
11 Ekim 2010, 22:18 | Mesaj No:6 |
19 Ocak 2009 |
Yok hafız değilim Sadece Arapçayı biraz bildiğimiz için Mücemül Müfehresi iyi kullanırım.Neyi nerde nasıl bulacağımı biraz biliyorum.
11 Ekim 2010, 22:31 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 |
maşallah. bizim bi doktor var arap asıllı ve alim.. arapça-farsça-osmanlıca-kürdçe anadili gibi bilir. dedim hocam arapça sözlüğünüz var mı dedi burda yok ama evde var getiririm. bigün getirdi adam beni ordinaryüs profesör sanmış olmalı ki arapça-farsça sözlük getirmiş karman çorman.. dedim hocam mümkünse arabic-türkish olsun.neyse anlayabileceğim bişey getirdi sonunda.. |
12 Ekim 2010, 19:45 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
bana göre hayat yaşadığın andan ibarettir yaşadığımız anlar kalıteli gecerse geriye dönüp baktığımızda keşke olmasaydı demeyiz sanırım
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |