|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 23 Ocak 2008 (22:16), Konuya Son Cevap : 07 Ekim 2018 (22:45). Konuya 26 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
23 Ocak 2008, 22:16 | Mesaj No:1 |
Yunus Emre'den Sözler /medineweb Yunus Emre'den Sözler /medineweb Aşk aşıkı şir eder, Aslanı zencir eder, Katı taşı mum eder. Dervişlik baştadır, tacda değildir, Kızdırmak addadır, saçta değildir. İlim, kendini bilmektir.Dağlar nice yüksek ise,yol anın üstünden geçer.Dünyada dertsiz baş olmaz. Derd'olanın ahı dinmez. Cümleler doğrudur sen doğru isen, Doğruluk bulunmaz sen eğri isen. Bu dünyaya gelen gider.Yürü fani dünya, sana gelende gülmüş var mıdır?Eğer bir müminin kalbin kırarsan Hak'ka eylediğin secde değildir. Aklı olan korkmak gerek Nefs elinden, hırs elinden. Nefstir seni yolda koyan, Yolda kalır nefse uyan. Sabır saadeti ebedi kalır Sabır kimde ise o nasib alır. Eğer hor eğer hürmet Kişiye sözden gelir. Zehr ile pişen aşı Yemeğe kim gelir. Beni bende demen bende değilem, Bir ben vardır bende benden içeri. Sevelim, sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz. | |
Konu Sahibi MERVE DEMİR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ülke tv Canlı... | Videolar/Slaytlar | Medine-web | 1 | 2912 | 23 Ağustos 2013 00:41 |
İran Emperyalizmi | Makale ve Köşe Yazıları | Medine-web | 6 | 3661 | 26 Ocak 2013 22:53 |
gerekli gereksiz bir şiir.. | Makale ve Köşe Yazıları | MERVE DEMİR | 0 | 3305 | 06 Aralık 2012 10:48 |
olmamış kayınbiradere mektup :) | Komik Paylaşımlar | Allahın kulu_ | 10 | 7872 | 03 Kasım 2012 23:19 |
İslamın kurtuluşu bilinçlenme ile mümkündür | Makale ve Köşe Yazıları | Esadullah | 11 | 7347 | 02 Ekim 2012 21:16 |
21 Ağustos 2008, 00:30 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: Yunus Emre'den Sözler
Vaktinize hazır olun, Ecel varır gelir Birgün Emanettir kuşa canın Sahib vardır alır birgün Nice bin kerre kaçarsın yedi deryalar geçersin pervaz vuruban kaçarsın Ecel seni bulur birgün iş bu meclie gelmeyen anıp nasihat almayan eliften bayı bilmeyen okur kişi olur birgün tutmaz olur tutan eller çürür şu söyleyen diller sevip kazandıgın mallar varislere kalır birgün Yunus sözün bunu söyler aşkın Deryasını boylar Şu yüce köşkler saraylar Viran olur kalır Bİrgün! Yunus Emre |
08Haziran 2009, 23:42 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 5446 Üyelik T.:
30 Kasım 2008 | re: Yunus Emre'den Sözler /medineweb
Canlar canını buldum, bu canım yağma olsun Assı ziyandan geçtim dükkânım yağma olsun!” diye seslenmektedir artık. Sözden öze, ayrılıktan vuslata, şeriatten hakikâte, kulluktan sultanlığa ulaştığında, “Benem ol aşk bahrisi denizler hayran bana Derya benim katremdir zerreler umman bana” |
14Haziran 2009, 19:05 | Mesaj No:4 |
re: Yunus Emre'den Sözler /medineweb
İMAM VE CEMAAT Aşk imamdır bize gönül cemaat dost yüzü kıbledir daimdür salat Dost yüzün göricek yağmalandı onun için kapıda kaldı salat Can secdeye vardı dost mihrabında yüz yere uruban eder münacaat Derildi beşimiz bir vakte geldi beş bölük oluban kim kıla taat Münacaat gibi vakt olmaz arada ne güzindür bize dost ile halvet Kimse dinine biz hilaf demezüz din tamam olıcak doğar muhabbet Yunus öyle esirdir ol kapıda diler ki olmaya ebedi azat. BEN YÜRÜREM YANE YANE Ben yürürem yane yane, Aşk boyadi beni kane Ne akilem ne Divane, Gel gör beni aşk neyledi Gah eserem yeller gibi, Gah tozaram yollar gibi Gah akaram seller gibi, gel gör beni aşk neyledi *** *** Akan sulayın çağlaram, Dertli cigerem dağlaram Şeyhim anuban ağlaram, gel gör beni aşk neyledi Ya elim al kaldır beni, ya vaslına erdir beni Çok ağladım güldür beni, gel gör beni aşk neyledi *** *** Mecnun oluban yürürem, ol yari düşte görürem Uyanıp melul oluram, gel gör beni aşk neyledi Miskin Yunus biçareyem, baştan aşağı yareyem Dost ilinden avareyem, gel gör beni aşk neyledi *** *** Akıl : Akıllı Divane : Deli, Meczup Melül : Elem BİR KEZ GÖNÜL YIKTIN İSE Bir kez gönül yıktın ise Bu kıldığın namaz değil Yetmişiki millet dahi Elin yüzün yumaz değil *** *** Yol odur ki, doğru vara Göz odur ki, Hakkı göre Er odur ki alçak dura Yüceden bakan göz değil
__________________ Hüzünle titreyen gönle İnce bir ahh dokunur Kalbi kırık olanın Gönlüne ALLAH dokunur | |
05 Kasım 2009, 23:12 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | re: Yunus Emre'den Sözler /medineweb
İlim, kendini bilmektir.Dağlar nice yüksek ise,yol anın üstünden geçer.Dünyada dertsiz baş olmaz. Derd'olanın ahı dinmez.
|
14 Ağustos 2011, 17:54 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Yunus Emre'den Sözler ilim ile,hikmet ile kimse ermez bu SIRRA, Bu bir acayip SIRDIR,ilme ,kitaba sığmaz Alem ilmin okuyan,dört mezhep sırrını duyan, ACİZ KALDI BU YOLDA,BU AŞKA EL VURAMAZ...[YUNUS EMRE NİN],[720-1320-21]...AYRICA KAYNAK KİTAP..TEVHİD VE DEĞİŞİM,Celaleddin vatandaş evet arkadaşlar şimdi yukarda yunus emrenin dörtlüğünde ne anlatmak istediğini mısra mısra okuyup üzerinde düşünelim.... ilim ile,hikmet ile kimse ermez bu SIRRA, Anlatılmak istenen mana..yunus emre burda öyle bi sırdan bahsediyorki RABBİMİZİN PEYGAMBERLERE KURANI MÜBİNDE BİZ PEYGAMBERLERE İLİM VE HİKMETİ VERDİK,böylece insanlara doğruyu ve yanlışı öylede ayırt edebilirler demesine rağmen,yunus emrenin bahsettiği SIR HER NEYSE İLİM[VAHİY VE HİKMET] ile bile bu sırra ulaşılamamıştır dolayısıyla peygamberlerde bile bı SIRDAN MAHRUMDUR,ama YUNUS EMRE ulaşmış ulaştığına görede peygamberdende daha üstündür BU SIRRA ULAŞAN OLARAK.... Bu bir acayip SIRDIR,ilme ,kitaba sığmaz Buradada anlatılmak istenen SIR HER NEYSE,[KİTABA] Tabiki bu kitapta KURAN OLUYOR ve bu SIR kurandanda üstün ki KİTABA [KURANADA] SIĞMAZ,Yalnız bu kurana sığmayan SIRRA YUNUS VAKIF OLMUŞ VE BU YUNUSA SIĞMIŞ .... Alem ilmin okuyan,dört mezhep sırrını duyan, Burada yunus emrenin anlatmak istediği,Alemdeki bütün var olan ilmi okuyan ve dört meshep imamı olan müştehid alimlerimiz de bu SIRRA ULAŞAMAMIŞLARDIR,Her neyse bu sır... ACİZ KALDI BU YOLDA,BU AŞKA EL VURAMAZ... mısranın sonundada yunus emre,ilim ve hikmet verilen peygamberleri ve müçtehid meshep imamlarınıda elinin tersiyle itip BU SIRRA ulaşamayanlar arasına alıp KENDİNİ ULULAŞTIRDI.... NOT...Yunuss emrenin ve bu çizgide olanların bahsettiği ve SIR NEDİRİ de inşaallah bu gün olmasada yarın verecem ha bu sırrın ismide onlara göre şudur... [MARİFET BİLGİSİ VE KEŞF]....Manasınıda kısaca vereyim detaylı olarak konuyu açacam inşaallah..bu ilmin manası...ARACISIZ DOĞRUDAN ALLAHTAN ALINAN İLİM MİŞ.... |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |