|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 02 Şubat 2008 (19:06), Konuya Son Cevap : 11 Şubat 2014 (01:45). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
02 Şubat 2008, 19:06 | Mesaj No:1 |
Yunus Emre ve İletişim.. Yunus Emre ve İletişim.. İletişim uzmanı Diana Booher 20 maddelik bir liste sunuyor. Maddeler ondan, yorum (!) Yunus Emre'den. Buyurun... * Ortak yanlar bulun; birbirinize yaklaşın. (Kuru idik yaş olduk / Kanatlandık kuş olduk / Birbirimize eş olduk / Uçtuk elhamdülillah) * İlgi ve şefkat gösterin. (Vardığımız illere / Şol safa gönüllere / Halka Tapduk ma'nisin / Saçtık elhamdülillah) * İyi niyetli işbirliği içinde olun. (Beri gel barışalım / Yad isen bilişelim / Atımız eyerlendi / Eştik elhamdülillah) * Tutarlı olun. (Ariflerden nişan budur / Her gönülde hazır ola / Kendini teslim eyleye / Sözde kıyl ü kâl olmaya) * Yeteneğinizi kanıtlayın. (Görmez misin sen arıyı / Her bir çiçekten bal eder / Sinek ile pervanenin / Yuvasında bal olmaya) * Düzgün olun. (Asilzâdeler nişanın / Eğer bilmek diler isen / Özü çocuk da olursa / Sözünde vebal olmaya) * Bilmediklerinizi kabul edin. (Dürr-ü cevher ister isen / Bilginlere hizmet eyle / Cahil bin söz söyler ise / Ma'nîde miskal olmaya) * Eksiksiz olun. (Bu dünya bir lokmadır / Ağzında çiğnenmiş bil / Çiğnenmişe ne tutmak / Ha sen onu yuttun tut) * Güncelleşin. (Ömrün senin ok gibi / Yay içinde dopdolu / Dolmuş oka ne durmak / Ha sen onu attın tut) * Açık seçik olun. (Gözsüze fısıldadım / Sağır sözüm işitmiş / Dilsiz çağırıp söyler / Dilimdeki sözümü) * Çift anlamlı sözlerden kaçının. (Çıktım erik dalına / Anda yedim üzümü / Bostan ıssı kakıdı / Der ne yersin kozumu) * Abartıdan sakının. (Bir sinek bir kartalı / Salladı vurdu yere / Yalan değil gerçektir / Ben de gördüm tozunu) *Eleştiri ve itirazları değerlendirin. (Dinlemeden anladık / Anlamadan eyledik / Gerçek erin bu yolda / Yokluktur sermayesi) * Sorumluluğu başkasına atmayın. (Yetmiş iki dilceydi / Araya sınır düştü / Ol bakışı biz baktık / Yermedik âm-u hâsı) * Sır saklayın. (Dilsizler haberini / Kulaksız dinleyesi / Dilsiz kulaksız sözün / Can gerek anlayası) * Kimseyi atlatmayın. (İnce Sırat köprüsü / Sıfat imiş bu yolda / Dosta giden kişinin / Doğruluktur çaresi) * Samimi ve sahici olun. (Kimde kim doğruluk var / Hak Çalap onu sever / İki cihana yarar / Ol erin sermayesi) * Şeffaflık riskine katlanın. (İman aldangıçları / Bilin çoktur bu yolda / Nefsine uyanların / Gitmez yüzü karası) * Görünüşünüz sizi yüceltsin. (Bende baktım bende gördüm / Benim ile bir olanı / Suretime can vereni / Kim olduğun bildim ahî) * Bilgeler gibi düşünün, halk gibi konuşun. (Yunus kim öldürür seni / Veren alır tatlı canı / Bu canlara hükmedeni / Kim olduğun bildim ahî)
__________________ İmanı olanın, imkanı tükenmez. | |
Konu Sahibi MERVE DEMİR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ülke tv Canlı... | Videolar/Slaytlar | Medine-web | 1 | 2912 | 23 Ağustos 2013 00:41 |
İran Emperyalizmi | Makale ve Köşe Yazıları | Medine-web | 6 | 3657 | 26 Ocak 2013 22:53 |
gerekli gereksiz bir şiir.. | Makale ve Köşe Yazıları | MERVE DEMİR | 0 | 3299 | 06 Aralık 2012 10:48 |
olmamış kayınbiradere mektup :) | Komik Paylaşımlar | Allahın kulu_ | 10 | 7855 | 03 Kasım 2012 23:19 |
İslamın kurtuluşu bilinçlenme ile mümkündür | Makale ve Köşe Yazıları | Esadullah | 11 | 7326 | 02 Ekim 2012 21:16 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |