|
Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi: 10 Ağustos 2019 (07:31), Konuya Son Cevap : 10 Ağustos 2019 (13:34). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
10 Ağustos 2019, 07:31 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Herkes Bir Kurban Kessin Herkes Bir Kurban Kessin 🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑 HERKES BİR KURBAN KESSİN! 🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀 Bu KURBAN BAYRAMI öncesi günlerde derslerine girdiğim sınıflara “Hepinizin bir KURBAN kesmesini istiyorum.” diyorum. “ Hocam, BABAMIZ kesiyor, o yetmez mi? Hem biz o kadar parayı nereden bulalım?” diyenler oluyor. Ben, “babanız KESSİN, kesmesin; ben sizin ayrıca kesmenizi İSTİYORUM. Mesele paraysa benim önerdiğim KURBAN para gerektirmiyor.” deyince meraklandılar ve sordular: “Nasıl yani?” Kurban = Yaklaşmak Ben sınıf tahtasına, “Kurban=yaklaşmak” yazıp, ‘yakınlar’ anlamına gelen ‘akraba’ sözcüğünün de aynı kökten geldiğini belirttikten sonra teklifimi şöyle açıkladım: Madem kurban ALLAH a yaklaşmak demek, öyleyse hepimiz bizi ALLAH a yaklaştıracak bir adım atalım. Düşünelim; ALLAH ile aramızda hangi engeller var? Bunlardan en az birini KESELİM gitsin. Ve bu bizim KURBANIMIZ olsun. Örneğin henüz vazgeçemediğimiz bir KÖTÜ alışkanlığımız olabilir. Yahut hayatımızda yer vermemiz gerektiği halde, nefsimiz yüzünden hala başlayamadığımız bir İBADET olabilir. Kendimize ve RABBİMİZE söz verelim ve bunu gerçekleştirelim. Zaten bir hayvanın KURBAN edilmesi de, KURBAN sahibinin RABBİYLE arasındaki bir engeli kaldırmasının sembolik bir ifadesidir ve KURBAN bu niyetle kesilmelidir. Tıpkı bakara suresine ismini veren ‘İneğin Kesilmesi’ olayında olduğu gibi, ALLAH İsrail oğullarına, en güzel bir ineği kesmelerini emretmekle, Aslında RUHLARINA işlemiş olan BAKARPERESTLİK mefkuresini yani ineği kutsallaştırma anlayışlarını kesmelerini istemiştir. Keza Hz. İBRAHİM de en sevdiğini ALLAH için feda etmenin bir ifadesi olarak ‘İsmail’ niyetine Cebrail’in (a.s) getirdiği koçu KURBAN etmiştir. Bu arada ben size KESMEYE KARAR verdiğim kendi kurbanımdan da bahsedeyim… UYKUYU çok seviyorum ve fazla uyuma alışkanlığım var. Zaman zaman sekiz saati bile aşıyor. Şimdi bu KURBAN bayramında söz veriyorum; ALLAH şahit siz de şahit olun ki, artık yedi saatten fazla uyumayacağım. Belki ileride daha fazlası da olabilir ama şimdilik bu kadarını kesebilirim… Keseceğim KURBANI da YEDİ saat fazlası UYKULARIMI kesiyorum niyetiyle keseceğim… Bu manada ÖNCEKİ yıllarda kestiğim KURBANLARDAN bazıları şunlardı: 🔴Gereksiz GEZMELER 🔴Boş gereksiz KONUŞMALAR 🔴 Haftada en az bir GECE teheccüd için BİR SAAT UYKU 🔴Abur-cubur yeme, düzensiz yeme alışkanlığı, 🔴KUR’AN tefsirinden günde en az 10 sayfa okuyacak kadar zaman… Diğer ayrıntılarla birlikte bir ders saatini dolduran bu kurban muhabbetini şu ifadelerle bitirelim Bu gerçek Kur’an-ı Kerim’de bize şöyle anlatılmıştır: RABBİNİZİN marifetine ve genişliği yerle gök arası kadar olan CENNETE doğru yarışın. Ki, o muttakilere hazırlanmıştır” Ali-İmran/133 İ Hayatın en önemli ve tek yarışı budur… Alıntı
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Gündem Korona Aşısı | Gündem/ Manşetler | Esma_Nur | 6 | 1497 | 10 Aralık 2020 12:20 |
DHBT Muhteşem Özetler | DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler | nurşen35 | 4 | 2273 | 08 Aralık 2020 18:40 |
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | nurşen35 | 1 | 982 | 08 Aralık 2020 17:46 |
TENKİD | Serbest Kürsü | nurşen35 | 0 | 867 | 08 Aralık 2020 12:44 |
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... | Namaz-Abdest-Teyemmüm | nurşen35 | 0 | 1000 | 04 Aralık 2020 13:56 |
10 Ağustos 2019, 12:56 | Mesaj No:2 |
Medineweb Editörü Durumu: Medine No : 41016 Üyelik T.:
08 Nisan 2014 |
Muhteşem bir yazı olmuş hiç öyle düşünmemiştim,,, Ne kadar çok aslında kurban vermimiz lazımmış Fikirleri çok güzel ve her insanın aklına gelemeyecek aslında olması gereken şeyler,, Biz kurbanı gerçekten tanımıyor bilmiyoruz sadece, inek, koyun vs.. Kesilmesi gereken şey diye biliyoruz şahsım adına diyebilirim bunu,, ma/hcup000/ma/hcup000/ Çok hoş, çok anlamlı kurban'lar bu yazandan ekleyenden RABBİM razı olsun inşallah,,,, ,
__________________ *Önemli olan kalp efendim edebi,hayayı, imanı, riyayı Rabbinden korkmasını dürüst olmayı kendinde barındırır,,,, *Eyy gönül...!! yarın Rabbinin huzurunda nasıl çağırılmak,anılmak istiyorsan bu dünya da ona göre yaşa derim,,, "Bir Hiç" |
10 Ağustos 2019, 13:34 | Mesaj No:3 |
Medineweb Editörü Durumu: Medine No : 41016 Üyelik T.:
08 Nisan 2014 |
Okudum okuyalı düşünüyorum bizler şahsım dahil kurbanı yanlış bildik esas kurban neymiş anlamadık :( Rabbimize neyi gercekten kurban verdik kendimizi yakın ederek, düşünüyorum O kadar çok dünyaya kurban ettik kendimizi ki,,, :(
__________________ *Önemli olan kalp efendim edebi,hayayı, imanı, riyayı Rabbinden korkmasını dürüst olmayı kendinde barındırır,,,, *Eyy gönül...!! yarın Rabbinin huzurunda nasıl çağırılmak,anılmak istiyorsan bu dünya da ona göre yaşa derim,,, "Bir Hiç" |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |