|
Konu Kimliği: Konu Sahibi CaferTayar,Açılış Tarihi: 20 Kasım 2007 (09:37), Konuya Son Cevap : 20 Kasım 2007 (20:36). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
20 Kasım 2007, 09:37 | Mesaj No:1 |
Peygamber Efendim iz’in istiğfarı Peygamber Efendim iz’in istiğfarı İnsan topluma veya bir cemaatin başına gelen musibetlerde, Muvaffakiyetsizliklerde kendi günahlarının sebep olabileceğini düşünebilir, Ardından da sürekli tövbe ve istiğfarda bulunabilir ve Allah’tan Kendi günahlarından dolayı bütün insanları helak etmemesini isteyebilir. Bunun yanında umuma gelen musibet ve belalar karşısında Yine istiğfarın külliyet kesbetmesi, Yakarışların toplu olması da büyük önem arz eder. Bizler bazı hadis-i şeriflerden Efendimizin sürekli istiğfarda bulunduğunu biliyor ve hatta bazı ifadelerde O’nun günde yüze varan istiğfarını okuyoruz. Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) Ümmetine örnek olması açısından istiğfar ediyor veya onların yaptığı Ve yapacağı hatalara istiğfar ediyor olabilir. Yoksa O’nun kendi günahlarına istiğfar ettiğini düşünmemiz doğru olmaz. Bu konuda İmam-ı Rabbani hazretleri, Efendim iz’in bu istiğfarını değerlendirirken " Efendimiz sürekli terakki içerisinde olduğundan Geride bıraktığı makamlara istiğfar ediyordu" diyor. Efendimiz gibi Allah’ın en sevgili kulu böyle yapıyorsa Biz ne kadar istiğfar etsek azdır. Bundan dolayı ben her estağfurullah derken Elfu elfi estağfurullah ve etubu ileyh demeliyiz ki; Yani her istiğfar edişimizde binlerce istiğfar eylemiş olabilelim. Evet, ne kadar tövbe etsek, ne kadar istiğfarda bulunsak da Bir kul olarak vazifemizi tam yapmış sayılmayız. Tövbe ve istiğfarın kullukta ne kadar önemli bir derinlik olduğunu gösteren Ve önemli yaralarımıza işaret eden şu uyarı ne güzel Evet, “Cehennemden korkarım.” deyip günahlardan kaçınmayan, Cennete müştakım.” deyip amel-i Salih işlemeyen, Peygamberi severim.” deyip sünnetlere karşı alâkasız kalan biri, İddialarında ciddi olamayacağı gibi, Ömrünü günah ve tövbeler arasında sürdüren, dolayısıyla da, Hakk’a dönüşlerini isyanlar arası molalara benzeteceğimiz böyle insanların Samimiyet ve hulûslarını kabul etmek de oldukça zordur.” | |
Konu Sahibi CaferTayar 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Hacet kapısın tıklarken | Şiirler ve Şairler | CaferTayar | 0 | 2014 | 13 Eylül 2008 11:34 |
geçmiş zaman aynası | Şiirler ve Şairler | CaferTayar | 0 | 2129 | 13 Eylül 2008 11:29 |
Cuma Günü Selevat Getirmenin Önemi: | Dua Bölümü | Seyyid | 1 | 2481 | 12 Eylül 2008 12:39 |
rahmet katrelerinde bir cuma soluğunda dua | Dua Bölümü | CaferTayar | 0 | 2353 | 12 Eylül 2008 12:31 |
Hayat ve kulluğumuz açısından Ramazan | Cuma-Bayram-Kandiller | CaferTayar | 0 | 2025 | 06 Eylül 2008 13:07 |
20 Kasım 2007, 12:39 | Mesaj No:2 |
Cvp: Peygamber Efendim iz’in istiğfarı
estağfirullah sevgi değer dostum eğer kalbi tezkiyelerin yüreğindeki hicranı izhar eylemesi bile rabbimizin sana bir atiye ve ihsanıdır yeterki bu konuda nefsimize pay çıkarmıyalım inşallah efendimizin ümmettinden olmanın basiretine erenlerden olmak dileğiyle | |
20 Kasım 2007, 20:36 | Mesaj No:3 |
Cvp: Peygamber Efendim iz’in istiğfarı
sevgi değer kitab kurdu değilmiki kişi haddini bilir öyle ise rabbinide bilir siz gerçekten gönlünüzde bu hüzün ve samimiyetin çaresizliğini hissettiğiniz müddetçe inanıyorumki aradığınıza bir gün kavuşacaksınız çünkü arayanlardan ve umanlardan başkaları hüsrandadırki sabır ve niyazla rabbin istian kapısını tıklamaya devam edelim inşallah rabim sizin ve doslarınızın bu gayretinizi basiretinizle fethe erdirsin. amiiin | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |