|
Konu Kimliği: Konu Sahibi mevlanaca,Açılış Tarihi: 22 Nisan 2013 (20:17), Konuya Son Cevap : 22 Nisan 2013 (20:17). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
22 Nisan 2013, 20:17 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 27502 Üyelik T.:
20 Nisan 2013 | Doslarla Müdara Doslarla Müdara Ebu Hureyre şöyle diyor: Hz. Resulullah (s.a.v) (bir gün) oturdukları halde birden dişleri görülür bir şekilde güldüler. Gülmesinin sebebini sorduğumuzda şöyle buyurdular: “Ümmetimden iki kişi gelip Allah Teala’nın huzurunda duracaklar; onlardan biri diyecek ki: “Allah’ım! benim hakkımı ondan al!” Allah Teala buyuracak ki: “Kardeşinin hakkını ver!” Borçlu adam arz edecek ki: “Allah’ım! Benim iyi amellerimden bir şey kalmamıştır (ona verecek dünyevi bir malım da yoktur).” Hak sahibi de diyecek ki: “Ey Rabbim! Öyleyse benim günahlarımdan yüklensin!” Sonra Hz. Resulullah (s.a.v)’ın mübarek gözlerinden yaşlar boşanarak şöyle buyurdular: “O gün (kıyamet günü) öyle bir gündür ki insanlar, günahlarının başka bir kimseye yüklenmesine ihtiyaç duyarlar. Allah Teala hakkını isteyen kimseye şöyle buyurur: “Gözlerini çevir, cennete doğru bir bak, ne görüyorsun?” O zaman başını kaldırıp güzel nimetleri görünce hayretle: “Allah’ım! Bunlar kimin içindir?” diyecektir. Allah Teala- “O hakkın değerini bana veren kimse içindir.” Hak sahibi – “O hakkın değerini kim sana ödeyebilir?” Allah Teala - “Sen.” Hak sahibi – “Ben nasıl ödeyebilirim?” Allah Teala - “Ondan geçmenle (hakkını bağışlamanla).” Hak sahibi – “Allah’ım! Ondan geçtim.” Daha sonra Allah Teala buyuracak ki: “Dini kardeşinin elini tut, birlikte cennete gidin !” Bu esnada Resulullah (s.a.v) buyurdular ki: “Takvalı olun, birbirinizin arasını bulun!” |
Konu Sahibi mevlanaca 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Gönül Nuri Cemalinden | İlahiler/Ezgiler | mevlanaca | 0 | 2739 | 31 Ağustos 2013 12:50 |
Orucla ilgili ayetler | Konular İle İlgili Ayetler | mevlanaca | 0 | 2145 | 10 Temmuz 2013 16:19 |
Kelebek ve Çicek | Resim/Karikatür | Medineweb | 1 | 1584 | 29 Mayıs 2013 12:00 |
Peygamber s.a.v efendimizden bazı dualar. | Dua Bölümü | EyMeN&TaLhA | 2 | 1891 | 13 Mayıs 2013 18:33 |
Peygamber efendimiz s.a.v. | Hz.Muhammed(s.a.v) | mevlanaca | 0 | 1646 | 07 Mayıs 2013 00:20 |