|
Konu Kimliği: Konu Sahibi mevlanaca,Açılış Tarihi: 13 Mayıs 2013 (18:33), Konuya Son Cevap : 17 Eylül 2014 (09:37). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
13 Mayıs 2013, 18:33 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 27502 Üyelik T.:
20 Nisan 2013 | Peygamber s.a.v efendimizden bazı dualar. Peygamber s.a.v efendimizden bazı dualar. Bismillahirrahmanirrahim. Allahım ürpermeyen kalpden ve doymayan nefisten sana sıgınırım!(Müslim) Allahım tembellikten cimrilikten korkaklıktan,düşkün ihtiyarlıktan sana sıgınırım!"(Hakim) "Allahım! bize dini musibet verme! bize acımayanları başımıza musallat etme!(Tirmizi) "Allahım bana öyle bir iman ve yakin ver ki sonu küfür olmasın! (Tirmizi) Allahım! denizlerin arasını ayırdıgın gibi, beni cehennem azabından koru!" (Tirmizi) Allahım bizi dostlarınla dost düşmanlarınla düşman olanlardan eyle!" (Tirmizi) Allahım fayda vermeyen ilimden kabul edilmeyen amel ve duadan sana sıgınırım!"(Müslim) Allahım! senden bilip bilmedigim her hayrı ister her şerden sana sıgınırım!" (Taberani) Allahım bizi dünya zilletinden ve ahiret azabından muhafaza eyle!" (Müslim) "Allahım! günahımı effet ve rızkıma bereket ver!"( i.ahmed) "Allahım! kötü huy kötü iş kötü arzu ve kötü hastalıklardan sana sıgınırım!"(Ebu davud) "Allahım!yaptıgım ve yapmadıgım şeylerin şerrinden sana sıgınırım!" (Nesai) "Allahım! Ölüm anındaki sıkıntılara karşı bana yardım et!(Tirmizi) "Allahım! beni cok şükreden ve cok sabreden kullarından eyle!"(Bezzar) "Allahım!beni cok zikreden ve emrine uyandan eyle! (Tirmizi)"Allahım!kulak göz dil kalp ve şehvetimin şerrinden sana sıgınırım! (Nesai) "Allahım narkörlükten ve kabir azabından sana sıgınırım! (Müslim) "Allahım bana hidayet takva tokgözlülük ve zenginlik nasip eyle!" (Müslim) "Allahım sıhhat, iffet,güzel ahlakver ve kaderine razı göstermemi nasip et!" (Teberani) Allahım gazabından rızana cezandan affına azabından rahmatine sıgınıyorum!" (Müslim)
__________________ Allah ile oldukdan sonra Ölüm de Ömürde hoşdur |
Konu Sahibi mevlanaca 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Gönül Nuri Cemalinden | İlahiler/Ezgiler | mevlanaca | 0 | 2719 | 31 Ağustos 2013 12:50 |
Orucla ilgili ayetler | Konular İle İlgili Ayetler | mevlanaca | 0 | 2126 | 10 Temmuz 2013 16:19 |
Kelebek ve Çicek | Resim/Karikatür | Medineweb | 1 | 1570 | 29 Mayıs 2013 12:00 |
Peygamber s.a.v efendimizden bazı dualar. | Dua Bölümü | EyMeN&TaLhA | 2 | 1878 | 13 Mayıs 2013 18:33 |
Peygamber efendimiz s.a.v. | Hz.Muhammed(s.a.v) | mevlanaca | 0 | 1627 | 07 Mayıs 2013 00:20 |
14 Ağustos 2013, 11:33 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Peygamber s.a.v efendimizden bazı dualar.
Kuvvetimin tükendiğini sana arz ediyorum! Gücümün azaldığını, insanların gözünde küçük düştüğümü Sana şikayet ediyorum! Ey merhametlilerin en merhametlisi! Ey alemlerin Rabbi! Sensin benim Rabbim! Beni kimlerin eline bıraktın! Bana gaddarlık yapan yabancıların eline mi? Yoksa davamı ipotek edecek bir düşmana mı? Eğer Sen bana gücenmedinse, Kesinlikle bunlara aldırmıyorum. Lakin iyiliğin beni rahatlatacaktır. Senin nuruna sığınırım. Karanlıkları aydınlatan nuruna... Gelecek azabın, bana ulaşacak öfkenden Kaçıp kurtulacak bir sığınak arıyorum. Sana sığındım, yeter ki razı ol! Güç ve kuvvet Sendendir, yalnız Senden! (İbn Hişam, Sira II, 29-30) “Allah’ım! Rabbim Sensin! Senden başka kulluk edecek kapım yok! Âmîn! (Tirmizi, Sünen, 3633) - Muhammed aleyisselam - Taif dönüşü
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |