|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Arın,Açılış Tarihi: 13 Ağustos 2008 (17:29), Konuya Son Cevap : 15 Aralık 2018 (22:26). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
13 Ağustos 2008, 17:29 | Mesaj No:1 |
Peygamber Efendimizden (SAV) Neler Öğrendim_1 Peygamber Efendimizden (SAV) Neler Öğrendim_1 1-kendimi tanımamın ne kadar önemli olduğunu öğrendim. 2-güvenilir ve emin insan olmanın en büyük imaj olduğunu öğrendim. 3-içeriği ne kadar küçük olursa olsun verilen sözde mutlaka durmam gerektiğini öğrendim. 4-insanları daha iyi anlayabilmem için empati yapmayı öğrendim 5-muhatabımı dinlerken aktif dinleyici olmayı öğrendim. 6-insanların seviyesine göre konuşmayı öğrendim. 7-duygu ve düşüncelerimi az ama özlü ifadelerle ifade etmeyi öğrendim. 8-randevularıma mutlaka sadık kalmam gerektiğini öğrendim. 9-kaliteli insan yetiştirmenin ne kadar önemli olduğunu öğrendim. 10-muhatabımın beden dilini okumayı öğrendim. 11-insanların duygularını ( sevinç,üzüntü,kaygı,korku) paylaşmayı öğrendim. 12-insanların dış görünüşüne, aldanmamayı öğrendim. 13-insanlara değer verdiğimi hissettirmeyi, onları onore etmeyi öğrendim. 14-çalışmalarımda sürekliliğin ne kadar önemli olduğunu öğrendim. 15-insanların davranışlarını incelerken niyet okumanın yanlış olduğunu öğrendim. 16-hayırlı insan olabilmek için, insanların acılarını paylaşmayı ve sorunlarını çözmeyi öğrendim. 17-gördüklerimin ve işittiklerimin yanlış olabileceğini, bilgiyi mutlaka teyit ve tahkik etmem gerektiğini öğrendim. 18-insani ilişkilerimde dengeli ilkeli ve tutarlı olmayı öğrendim 19-kul haklarına azami dikkat etmem gerektiğini öğrendim. Hakları ödeyerek mutlaka helalleşmem gerektiğini öğrendim. 20-insanlar arasındaki problemlerde aidiyetten yana değil, daima hak ve hakkaniyetten yana olmayı öğrendim. 21-tabiatla, çevreyle ünsiyet kurmayı öğrendim. 22-çevre bilincinin ne kadar önemli olduğunu öğrendim. 23-şimdi ve buradaya odaklanmayı öğrendim. 24-davama en güçlü ifadelerle adanmayı öğrendim. 25-kendimi sürekli geliştirmeyi, kapasitemi maksimize etmeyi öğrendim. 26-işlerimi hemen şimdi yapmayı yarına bırakmamayı öğrendim. 27-yaptığım işi en güzel ve en iyi şekilde yapmayı öğrendim. 28-yaşamımda psiklojik sınırlar çizmeyi, başkalarınında sınırlarına saygı duymayı öğrendim. 29-enerjimi daima verimli faydalı ve gerekli şeylere harcamayı,verimsiz, gereksiz, luzumsuz işlerden uzak kalmayı öğrendim. 30-borçlarımı hemen ödemeyi, mümkün mertebe borçsuz yaşamayı öğrendim. 31-en büyük değerin allah katında verilen değer olduğunu öğrendim. 32-kadere inanmayı ama kaderci olmamayı ( tedbiri elden bırakmamayı) öğrendim 33-insan ve devlet olarak büyük düşünmeyi ve zamanın süper gücü olmam gerektiğini öğrendim. 34-tembellikten, miskinlikten, acizlikten, isyan ettiren fakirlikten,azdıran zenginlikten, nefsin desiselerinden (aldatmalarından) zaaflarımdan (şehvet,servet,şöhret) allaha sığınmayı öğrendim. 35-insanların gelip geçtikleri yerleri ( yolları mesirelik alanları) kirletmenin günah olduğunu ve temizlemeyi öğrendim. 36-aradan yıllar geçse bile iyiliklerin asla unutulmaması gerektiğini, vefakar olmayı öğrendim. 37-gerçek saadete ulaşabilmem için dünya- ahiret dengesini kurmam gerektiğini öğrendim. 38-insanların hatalarını düzeltirken yüzüne vurmadan ince bir uslupla düzeltmeyi öğrendim. 39-için için sevgi beslediğim insanlara bunu ifade etmem gerektiğini öğrendim. 40-kaynaklar ne kadar bol olursa olsun gerektiği kadar kullanmayı israf etmemeyi öğrendim. | |
Konu Sahibi Arın 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Azerinin aşkı :) | Serbest Kürsü | Filistin | 6 | 2600 | 21 Mayıs 2009 18:27 |
Futbol dini !.. | Serbest Kürsü | NUR | 2 | 2077 | 21 Mayıs 2009 18:24 |
ZİMEN DEFTERİ NEDİR BİLİYOR MUSUNUZ ? | Serbest Kürsü | Arın | 0 | 1843 | 21 Mayıs 2009 17:08 |
DUALARINIZ KABUL OLMUYORSA.. | Serbest Kürsü | inzar | 1 | 1823 | 21 Mayıs 2009 12:03 |
MEŞHURLARIN OKUMA ALIŞKANLIKLARI | Serbest Kürsü | Arın | 0 | 1765 | 21 Mayıs 2009 11:56 |
13 Ağustos 2008, 17:31 | Mesaj No:2 |
Cvp: Peygamber Efendimizden (SAV) Neler Öğrendim_2 41-görünüşümün derli toplu temiz olmasını, imkanlarımın yaşantıma yansıması gerektiğini öğrendim. 42-tebessümün bile sadaka olduğunu öğrendim. 43-bir vizyonumun ve bir misyonumun olması gerektiğini öğrendim. 44-zalimlerin zulmüne karşı savaşmayı öğrendim. 46-insanları yeteneklerine göre istihdam etmeyi öğrendim. 47-sınırlarımı koruyarak farklı insanlarla bir arada yaşanabileceğini öğrendim. 48-teknik gelişmeleri kullanmayı ama başka kültürleri taklitten kaçınmayı öğrendim. 49-ferasetli ve ileri görüşlü olmayı aynı hatayı iki kez tekrar etmemeyi öğrendim. 50-takım ruhunun (cemaat bilincinin) ne kadar önemli olduğunu öğrendim. 51-hayatı ve işleri kolaylaştırmayı öğrendim. 52-espiri yapmayı ve espiri yaparken bile insanların eğitilebileceğini öğrendim. 53- yaşadığımız çevrenin ve arkadaş seçiminin yaşamımıza olan büyük etkisini öğrendim. 54-hayvanlara karşı çok müşfik ve merhametli davranmam gerektiğini öğrendim. 55-yaşım kaç olursa olsun çocuklarla çocuklaşabileceğimi, onlarla oyun oynayabileceğimi öğrendim. 56-çocuklarıma giysi seçerken cinsiyetine uygun renk seçmeyi renklerin çocukların cinsiyetine olan etkisini öğrendim. 57-mahlukattan istifade ederken onları yaratılış amacına uygun olarak kullanmam gerektiğini öğrendim. 58-öfkemi kontrol etmem gerektiğini ve asıl pehlivanın öfkesini yenen olduğunu öğrendim. 59-hediyeleşmenin aradaki muhabbeti artırdığını öğrendim. 60-dua ederken: allah’tan her iki cihan saadetini de istemem gerektiğini öğrendim. 61-aidiyetimin değil çalışmalarımın neticeye ulaştıracağını öğrendim. 62-yaşantımdaki aşırılığın vehn psikolojisi oluşturacağını öğrendim. 63-başkalarının aklından yararlanmam gerektiğini öğrendim. 64-ölümün hayattan daha büyük bir gerçek olduğunu ölümün ne büyük öğreti olduğunu öğrendim. 65-sözcüklerin gücünü kullanmayı öğrendim.güzel ve hikmetli sözün insan ruhuna büyük etki yaptığını öğrendim. 66-eşime karşı, sevecen zarif paylaşımcı ve iltifatkar olmayı öğrendim. 67-dilime, belime sıkı sıkı sahip olmam gerektiğini ve bunun ne kadar zor olduğunu öğrendim. 68-elimden dilimden insanlar emin olmadıkça kamil mümin olamayacağımı öğrendim. 69-elimdeki nimetlerin farkına varmayı ve şükretmeyi öğrendim. 70-aynı anda iki konuyla ilgilenemeyeceğimi işleri önem sırasına göre sıraya koymam gerektiğini öğrendim. 71-hatalardan ders almayı ama asla kimseyi kınamamayı öğrendim. 72-yaşantımda uçlardan kaçınmayı daima orta yolu tercih etmeyi öğrendim. 73- bedenimi terbiye etmeyi bunun için spor yapmayı öğrendim. 74-ibadetlerimin şekli boyutta kalmayıp beni kötülüklerden menetmesi gerektiğini öğrendim. 75-insanlara sevdiği isim ve ünvanlarla hitap etmem gerektiğini öğrendim. 76-insanlara yük olmamam gerektiğini mümkün mertebe kendi işlerimi kendim görmem gerektiğini öğrendim. 77-erken kalkmakta büyük hayırlar olduğunu öğrendim. 78-bir konuda düşünmeleri ve içselleştirmeleri için insanlara zaman tanımam gerektiğini öğrendim. 79-insanların tevbe ve pişmanlıklarından çıkarılacak çok dersler olduğunu öğrendim. 80-islam'ı öğrenmek için istekli olan biri varken,ilgisiz ve isteksiz insanlarla zaman kaybetmemeyi öğrendim. | |
15 Aralık 2018, 22:26 | Mesaj No:3 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | AHZÂB-21: Andolsun ki; sizin için Rasulullah'ta güzel bir örnek vardır. Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çokça zikredenler için.
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |