|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Huzurİslam,Açılış Tarihi: 22 Kasım 2008 (02:23), Konuya Son Cevap : 22 Kasım 2008 (02:23). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
22 Kasım 2008, 02:23 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 9 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Çocuk Ölümü Çocuk Ölümü Çocuk Ölümü konusunda 1 sayfada 3 kayitli hadis var Fasil : FEZAİL BÖLÜMÜ Konu : Çocuk Ölümü Ravi : Ebu Said Hadis : Kadınlar Resulullah (sav)`a dediler ki: "Ey Allah`ın Resulü! Sizden (istifade hususunda) erkekler bize galip çıktı (yeterince sizi dinleyemiyoruz). Bize müstakil bir gün ayırsanız!" Resulullah (sav) bunun üzerine onlara bir gün verdi. O günde onlara vaaz u nasihat etti, bazı emirlerde bulundu. Onlara söyledikleri arasında şu da vardı: "Sizden kim, kendinden önce üç çocuğunu gönderirse, onlar mutlaka kendisine ateşe karşı bir perde olur!" Bir kadın sormuştu: "Ey Allah`ın Resulü! Ya iki çocuğu ölmüşse?" "İki de olsa!" buyurmuşlardı. HadisNo : 4702 Fasil : FEZAİL BÖLÜMÜ Konu : Çocuk Ölümü Ravi : Ebu Hüreyre Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Mü`minlerden birinin üç çocuğu ölür ve ona da ateş değerse, bu çok hafif bir alev yalamasıdır." HadisNo : 4703 Fasil : FEZAİL BÖLÜMÜ Konu : Çocuk Ölümü Ravi : İbnu Abbas Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Ümmetimden kimin iki öncüsü varsa, onlarla birlikte cennete girer!" Hz. Aişe (ra) sordu: "Bir öncüsü olan?" "Bir öncüsü olan da, ey (hayırda) muvaffak olan!" buyurdular. Hz. Aişe tekrar sordu: "Ümmetinden hiç öncü göndermeyen?" "Ben, ümmetimin öncüsüyüm, (şefaatimle onları cennete ben sevkedeceğim. Hatta ben bütün öncülerin en büyüğüyüm. Çünkü ücret, çekilen meşakkate göre büyür). Benim ki gibisine de hedef olmayacaklar. (Onların beni önden göndermekten daha büyük bir kayıpları, daha acılı bir musibetleri yoktur ve olmayacak da. Zira vahiy kesilmiş oldu.)" HadisNo : 4704 |
Konu Sahibi Huzurİslam 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Yüreğimden Nağme-i Ç/alıntılar | Şiirler ve Şairler | HakikaT | 3 | 2392 | 13 Ocak 2010 22:19 |
Sabr-ı Sükut/ medineweb.net | Şiirler ve Şairler | Esma_Nur | 4 | 2621 | 13 Ocak 2010 22:12 |
Sen Bilme Beni, Ey Ebed Güzeli! | Makale ve Köşe Yazıları | dua dilencisi | 3 | 2352 | 13 Ocak 2010 21:56 |
54.Haftanın Misafiri ''kocaklar'' | Hafta'nın Misafiri | Emekdar Üye | 26 | 11518 | 10 Ocak 2010 20:32 |
Yâr Kucağı | Makale ve Köşe Yazıları | dua dilencisi | 1 | 2040 | 09 Ocak 2010 00:08 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |