|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Verda_Naz,Açılış Tarihi: 24 Kasım 2008 (01:50), Konuya Son Cevap : 24 Kasım 2008 (01:50). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
24 Kasım 2008, 01:50 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 176 Üyelik T.:
15 Eylül 2007 | Beş Vakit Namaza Bağlı (Ratib) Nafileler Beş Vakit Namaza Bağlı (Ratib) Nafileler Fasil : NAMAZ BÖLÜMÜ Konu : Beş Vakit Namaza Bağlı (Ratib) Nafileler Ravi : İbnu Ömer Hadis : Resulullah (sav) ile birlikte iki rek`at öğleden evvel, iki rek`at sonra, keza iki rek`at cum`adan sonra, iki rek`at akşamdan sonra, iki rek`at yatsıdan sonra namaz kıldım. Akşam ve yatsı(dan sonrakiler) evinde idi. HadisNo : 2930 Fasil : NAMAZ BÖLÜMÜ Konu : Beş Vakit Namaza Bağlı (Ratib) Nafileler Ravi : Aişe Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sünnette gelen oniki rek`ate kim devam ederse Allah ona cennette bir ev bina eder. Bu oniki rek`atin: Dördü öğleden önce, ikisi öğleden sonra, ikisi akşamdan sonra, ikisi yatsıdan sonra, ikisi de sabahtan önce." HadisNo : 2931 Fasil : NAMAZ BÖLÜMÜ Konu : Beş Vakit Namaza Bağlı (Ratib) Nafileler Ravi : Aişe Hadis : İki namaz var ki, Resulullah (sav) bunları ne gizli ne de aleni olarak seferde ve hazerde hiç terketmedi: Sabahtan önce iki rek`at, ikindiden sonra iki rek`at. HadisNo : 2932 Fasil : NAMAZ BÖLÜMÜ Konu : Beş Vakit Namaza Bağlı (Ratib) Nafileler Ravi : Ali Hadis : Resulullah (sav) sabah ve ikindi hariç her namazın arkasında iki rek`at (nafile) namaz kılardı. HadisNo : 2933 Fasil : NAMAZ BÖLÜMÜ Konu : Beş Vakit Namaza Bağlı (Ratib) Nafileler Ravi : Aişe Hadis : Resulullah (sav) nafilelerden hiçbirine, sabah namazının iki rek`atlik nafilesi kadar aşırı ilgi göstermemiştir. HadisNo : 2934 Fasil : NAMAZ BÖLÜMÜ Konu : Beş Vakit Namaza Bağlı (Ratib) Nafileler Ravi : Ebu Hüreyre Hadis : Sizi, atlılar tardedecek (kovalayacak) bile olsa o iki rek`ati terketmeyin. HadisNo : 2935 Fasil : NAMAZ BÖLÜMÜ Konu : Beş Vakit Namaza Bağlı (Ratib) Nafileler Ravi : Hadis : Nesai`nin bir rivayetinde: "Sabah namazından önce kılınacak iki rekat nafile namaz dünyanın tamamından daha hayırlıdır." denmiştir. HadisNo : 2936 Fasil : NAMAZ BÖLÜMÜ Konu : Beş Vakit Namaza Bağlı (Ratib) Nafileler Ravi : Aişe Hadis : Resulullah (sav) sabah namazında ezanla ikamet arasında hafif iki rek`at namaz kılardı. HadisNo : 2937 Fasil : NAMAZ BÖLÜMÜ Konu : Beş Vakit Namaza Bağlı (Ratib) Nafileler Ravi : Hadis : Diğer bir rivayette şu ibare var: "O iki rek`atı öyle hafif tutardı ki, ben "bunlarda Fatiha`yı okudu mu?" derdim. HadisNo : 2938 Fasil : NAMAZ BÖLÜMÜ Konu : Beş Vakit Namaza Bağlı (Ratib) Nafileler Ravi : Hadis : Nesai`nin bir başka rivayetinde şöyle gelmiştir: "Müezzin sabah ezanının birincisini bitirip sükut ettimi kalkar, sabah namazından önce ve ufukta fecrin açılmasından sonra iki rek`at hafif namaz kılar, sonra da sağ yanının üzerine uyurdu." HadisNo : 2939 Fasil : NAMAZ BÖLÜMÜ Konu : Beş Vakit Namaza Bağlı (Ratib) Nafileler Ravi : İbnu Abbas Hadis : Resulullah (sav) sabahın iki rek`atında çoğunlukla şunları okurdu: Birinci rek`atte (mealen): "(Ey müminler) deyin ki: "Biz Allah`a, bize indirilene (Kur`an`a, İbrahim`e, İsmail`e, İshak`a, Yakub`a ve torunlarına (esbata) indirilenlere, Musa`ya, İsa`ya verilenlere ve bütün peygamberlere Rabbleri katından verilen (Kitap ve ayetlere) iman ettik. Onlardan hiç birini (kimine inanmak, kimini inkar etmek suretiyle) diğerinden ayırd etmeyiz. Biz, (Allah`a) teslim olmuş (müslümanlar)ız" (Bakara 136). İkinci rek`atte de, Al-i İmran süresindeki şu ayet (mealen): "De ki: "Ey Ehl-i kitap (Yahudiler, Hıristiyanlar) hepiniz bizimle sizin aranızda müsavi (ve adil) bir kelimeye gelin. (Şöyle) diyerek: "Allah`tan başkasına tapmayalım. Ona hiçbir şeyi eş tutmayalım. Allah`ı bırakıp da kimimiz kimimizi Rabler (diye) tanımayalım. (Buna rağmen) eğer yine yüz çevirirlerse (o halde) deyin ki: "Şahid olun, biz muhakkak müslümanlarız" (64. ayet). HadisNo : 2940 Fasil : NAMAZ BÖLÜMÜ Konu : Beş Vakit Namaza Bağlı (Ratib) Nafileler Ravi : Ebu Hüreyre Hadis : Resulullah (sav) sabahın iki rek`atında çoğunlukla şunları okurdu: "(Ey mü`minler) deyin ki: "Biz Allah`a, bize indirilene (Kur`an`a), İbrahim`e, İsmail`e, İshak`a, Yakub`a ve torunlarına (esbat) indirilenlere, Musa`ya, İsa`ya verilenlere ve bütün peygamberlere Rabbleri katından verilen (Kitap ve ayetlere) iman ettik. Onlardan hiç birini (kimine imanmak, kimini inkar etmek suretiyle) diğerinden ayıd etmeyiz. Biz, (Allah`a) teslim olmuş (müslümanlarız." (Bakara 136). İkinci rek`atte de: "Ey Rabbimiz, senin indirdiğin (o Kitab`a) inandık, o peygambere de tabi olduk. Artık bizi (birliğini ve peygamberlerini tanıyan) şahidlerle beraber yaz." Al-i İmran 53) ayetni okurdu. HadisNo : 2941 Fasil : NAMAZ BÖLÜMÜ Konu : Beş Vakit Namaza Bağlı (Ratib) Nafileler Ravi : Ebu Hüreyre Hadis : Resulullah (sav) sabahın iki rek`atinde şunları okudu: "Kul ya eyyuhe`l-Kafirun" ve "Kul hüvallahu ahad." HadisNo : 2942 Fasil : NAMAZ BÖLÜMÜ Konu : Beş Vakit Namaza Bağlı (Ratib) Nafileler Ravi : İbnu Mes`ud Hadis : Ben bir ay kadar Resulullah (sav)`ı göz ucuyla takib ettim, sabahın farzdan önce kılınan iki rekatinde şu sureleri okuyordu: "Kul ya eyyühe`l-Kafirun" ve "Kulhüvallahu ahad" HadisNo : 2943 Fasil : NAMAZ BÖLÜMÜ Konu : Beş Vakit Namaza Bağlı (Ratib) Nafileler Ravi : İbnu Mes`ud Hadis : Ben Resulullah (sav)`ı yirmi kere göz ucuyla takib ettim, akşamın farzından sonra kılınan iki rek`atle sabahın farzından önce kılınan iki rek`atte Kafirun ve İhlas surelerini okuyordu. HadisNo : 2944 Fasil : NAMAZ BÖLÜMÜ Konu : Beş Vakit Namaza Bağlı (Ratib) Nafileler Ravi : Aişe Hadis : Resulullah (sav) sabahın iki rek`at nafilesini kıldı mı, uyanıksam benimle konuşurdu, değilsem, müezzin namaz için (ikamet okuyuncaya kadar yatardı). HadisNo : 2945 Fasil : NAMAZ BÖLÜMÜ Konu : Beş Vakit Namaza Bağlı (Ratib) Nafileler Ravi : Ebu Hüreyre Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Biriniz, sabahın farzından önce iki rek`atlik sünneti kılınca sağı üzerine yatsın..." HadisNo : 2946 Fasil : NAMAZ BÖLÜMÜ Konu : Beş Vakit Namaza Bağlı (Ratib) Nafileler Ravi : Muhammed İbnu İbrahim Hadis : Ravi ceddi Kays İbnu Ama`dan anlattığına göre: "Resulullah (sav) geldi ve namaza duruldu. Onunla birlikte sabah namazını kıldım. Sonra namaz bitince beni namaz kılar buldu. "Ağır ol ey Kays! dedi. Bir namaz daha mı kılıyorsun?" "Ben sabahın sünnetim kılmamıştım (onu kılıyorum)" deyince: "Öyleyse hayır, (bunda bir beis yok)" buyurdu." HadisNo : 2947 Fasil : NAMAZ BÖLÜMÜ Konu : Beş Vakit Namaza Bağlı (Ratib) Nafileler Ravi : Abdullah İbnu Malik İbnu Buhayne Hadis : Resulullah (sav) ikamet başladıktan sonra namaz kılmakta olan bir adam gördü. Resulullah (sav) namazdan çıkınca halk adamın etrafını sardı ve (Resulullah ona): "Sabahı dört mü (kılıyorsun)? Sabahı dört mü (kılıyorsun)?" dedi. HadisNo : 2948 Fasil : NAMAZ BÖLÜMÜ Konu : Beş Vakit Namaza Bağlı (Ratib) Nafileler Ravi : Abdullah İbnu Sercis Hadis : Resulullah (sav) sabah namazını kılarken bir adam mescide girdi. Mescidin yan tarafında sünneti kıldı. Sonra Resulullah`a dahil olup O`nunla da farzı kıldı. Aleyhissalatu Vesselam namazı bitirince: "Ey falan, şu iki namazdan hangisini sayıyorsun? Tek başına kıldığını mı, bizimle kıldığım mı?" buyurdular. HadisNo : 2949 Fasil : NAMAZ BÖLÜMÜ Konu : Beş Vakit Namaza Bağlı (Ratib) Nafileler Ravi : Ebu Seleme Hadis : Ashabtan bir cemaat ikameti işitmişti, hemen (sünnet) namaza kalktılar. Resulullah (sav) onlara: "İki namazı beraber mi kılıyorsunuz? İki namazı beraber mi kılıyorsunuz?" diye çıkıştı. Bu (hadise) sabah namazı sırasında cereyan etmişti. HadisNo : 2950 Fasil : NAMAZ BÖLÜMÜ Konu : Beş Vakit Namaza Bağlı (Ratib) Nafileler Ravi : Ebu Hüreyre Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim sabahın iki rek`atini vaktinde kılamazsa güneş doğduktan sonra kılsın." HadisNo : 2951 Fasil : NAMAZ BÖLÜMÜ Konu : Beş Vakit Namaza Bağlı (Ratib) Nafileler Ravi : İbnu Ömer Hadis : Raviden anlatıldığına göre, sabah namazının sünnetini kaçırdığı olmuştur. Ancak güneş doğduktan sonra onu kaza etmiştir. HadisNo : 2952 |
Konu Sahibi Verda_Naz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Kur'an'daki Toplum Ahlâkı | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2338 | 11 Nisan 2009 00:08 |
Kur'an'daki İdeal Eş | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2288 | 11 Nisan 2009 00:06 |
Mü'mine İffetli Ve Onurludur | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2230 | 10 Nisan 2009 23:57 |
Mü'mine Boş Şeylerle Uğraşmaz | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2229 | 10 Nisan 2009 23:54 |
Mü'mine Cesaretlidir | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2011 | 10 Nisan 2009 23:52 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |