|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Belgin,Açılış Tarihi: 25 Kasım 2008 (10:02), Konuya Son Cevap : 25 Kasım 2008 (10:02). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
25 Kasım 2008, 10:02 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Sebebe Ve Vakte Bağlı Olmayan Dualar Sebebe Ve Vakte Bağlı Olmayan Dualar Fasil:DUA BÖLÜMÜ Konu:Sebebe Ve Vakte Bağlı Olmayan Dualar Ravi:Ebu Hüreyre Hadis:Resulullah (sav) dua ederken şunu söylerdi: "Allahım, dinimi doğru kıl, o benim işlerimin ismetidir, Dünyamı da doğru kıl, hayatım onda geçmektedir. Ahiretimi de doğru kıl, dönüşüm orayadır. Hayatı benim için her hayırda artma (vesilesi) kıl. Ölümü de her çeşit şerden (kurtularak) rahat(a kavuşma) kıl."HadisNo:1870 Fasil:DUA BÖLÜMÜ Konu:Sebebe Ve Vakte Bağlı Olmayan Dualar Ravi:Enes Hadis:Resulullah`ın duasının çoğu: "Allahümme atina fi`d-dünya haseneten ve fi`l-ahireti haseneten ve kına azabe`n-nar. (Allahım bize dünyada da bir hayır, ahirette de bir hayır ver, bizi cehennem azabından koru" idi.HadisNo:1871 Fasil:DUA BÖLÜMÜ Konu:Sebebe Ve Vakte Bağlı Olmayan Dualar Ravi:Enes Hadis:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim cenneti üç kere isterse, cennet: "Allah`ım onu cennete koy" der. Kim Allah`tan üç sefer ateşe karşı koruma taleb ederse, cehennem: "Allah`ım onu ateşten koru" der."HadisNo:1872 Fasil:DUA BÖLÜMÜ Konu:Sebebe Ve Vakte Bağlı Olmayan Dualar Ravi:Ali Hadis:Anlattığına göre, "Bir mükateb ona gelerek: "Kitabet borcumu ödemekten aciz kaldım, bana yardım et" dedi. Ona şu cevabı verdi: "Sana, Resulullah (sav)`ın bana öğretmiş bulunduğu bir duayı öğreteyim. (Onu okuduğun takdirde) Sıyr dağı kadar borcun da olsa, Allah onu sana bedel öder. Şöyle diyeceksin: "Allah`ım, yeterince helalinden vererek beni haramından koru. Lütfunla ver, başkasına muhtaç etme."HadisNo:1873
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
Konu Sahibi Belgin 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Ben Sana Gül Diyemem | Hz.Muhammed(s.a.v) | Belgin | 0 | 2468 | 29 Eylül 2009 10:25 |
Bir evliyayı vesile ederek dua edilirmi? | Soru Cevap Arşivi | Kara Kartal | 21 | 11079 | 24 Eylül 2009 10:38 |
Mahşerde âzâlarımızın konuşması | Soru Cevap Arşivi | KuM TaNeSi | 1 | 2680 | 17 Eylül 2009 16:06 |
Zekâtını vermeyenlere ibrettir Sâlebe'nin servet... | Zekat-İnfak | dua dilencisi | 1 | 2293 | 17 Eylül 2009 10:56 |
Yaşlı kadınların tesettürü... | Tesettür Konuları | Belgin | 0 | 2714 | 07 Eylül 2009 09:26 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |