|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Verda_Naz,Açılış Tarihi: 24 Kasım 2008 (01:58), Konuya Son Cevap : 24 Kasım 2008 (01:58). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
24 Kasım 2008, 01:58 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 176 Üyelik T.:
15 Eylül 2007 | Binme Ve Terkiye Alma Binme Ve Terkiye Alma Fasil : SOHBET BÖLÜMÜ Konu : Binme Ve Terkiye Alma Ravi : İbnu Abbas Hadis : Resulullah (sav) Mekke`ye geldiği zaman kendini, Abdulmuttaliboğullarının çocukları karşıladılar. Resulullah (sav) birini önüne, diğerini de arkasına bindirdi. HadisNo : 3410 Fasil : SOHBET BÖLÜMÜ Konu : Binme Ve Terkiye Alma Ravi : Abdullah İbnu Cafer Hadis : İbnu`z-Zübeyr`in, kendisine şunları söylediğini anlatmıştır: "Hatırlar mısın, hani biz Resulullah (sav)`ı karşılamıştık: Ben, sen ve İbnu Abbas!" Abdullah: "Evet hatırlıyorum", demiş ve ilave etmiştir: "Bizi bineğine almış, seni terketmişti." HadisNo : 3411 Fasil : SOHBET BÖLÜMÜ Konu : Binme Ve Terkiye Alma Ravi : Muaz Hadis : Resulullah (sav)`ın Ufeyr denen merkebinin terkisinde idim. HadisNo : 3412 Fasil : SOHBET BÖLÜMÜ Konu : Binme Ve Terkiye Alma Ravi : Ebu`l-Müleyh Hadis : Ravi, bir adamdan naklen demiştir ki: "Ben Resulullah (sav)`ın terkisinde idim. Hayvanın ayağı kaydı, Ben, "Kör şeytan!" demiş bulundum. Bana: "Böyle söyleme, zira böyle söylersen o büyür, hatta ev kadar olur ve "kendi gücümle onu yere attım!" der. Fakat sen: "Bismillah!" de, zira böyle söylersen o küçülür ve sinek kadar olur." HadisNo : 3413 Fasil : SOHBET BÖLÜMÜ Konu : Binme Ve Terkiye Alma Ravi : Abdullah İbnu Büreyde Hadis : Abdullah İbnu Büreyde, babasından (ra) anlatıyor: "Beraberinde bir merkeb olan bir zat Hz. Peygamber`e gelerek: "Ey Allah`ın Resulü! Bin!"dedi ve adam (kayarak, hayvanın) terkisine geçti. Aleyhissalatu vesselam: Hayır, hayvanın önüne binmeye sen benden daha çok hak sahibisin, hakkını bana bağışlarsan o başka!" buyurdu. Adam da: "Önü sana bağışladım!" dedi. Bunun üzerine hayvana bindi." HadisNo : 3414 |
Konu Sahibi Verda_Naz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Kur'an'daki Toplum Ahlâkı | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2351 | 11 Nisan 2009 00:08 |
Kur'an'daki İdeal Eş | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2299 | 11 Nisan 2009 00:06 |
Mü'mine İffetli Ve Onurludur | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2244 | 10 Nisan 2009 23:57 |
Mü'mine Boş Şeylerle Uğraşmaz | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2240 | 10 Nisan 2009 23:54 |
Mü'mine Cesaretlidir | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2022 | 10 Nisan 2009 23:52 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |