|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Belgin,Açılış Tarihi: 04 Aralık 2008 (09:11), Konuya Son Cevap : 04 Aralık 2008 (09:11). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
04 Aralık 2008, 09:11 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Resulullah (sav)`ın İsim Ve Künyesini Alma Hakkında Resulullah (sav)`ın İsim Ve Künyesini Alma Hakkında Fasil:İSİM VE KÜNYE BÖLÜMÜ Konu:Resulullah (sav)`ın İsim Ve Künyesini Alma Hakkında Ravi:Enes Hadis:Bir gün Resulullah (sav) Baki`de idi. Kulağına bir ses geldi: "Ey Ebu`l Kasım!" diyordu. Başını sese doğru çevirdi. Seslenen adam: "Ey Allah`ın Resulü seni kastedmedim, ben falancayı çağırdım" dedi. Bunun üzerine Hz. Peygamber (sav): "İsmimi isim olarak koyun, fakat künyemi kendinize künye yapmayın!" buyurdu.HadisNo:135 Fasil:İSİM VE KÜNYE BÖLÜMÜ Konu:Resulullah (sav)`ın İsim Ve Künyesini Alma Hakkında Ravi:Cabir Hadis:Bizden birinin bir oğlu oldu. İsmini Kasım koydu. Kendisine: "Sana Ebu`l Kasım künyesini vermeyiz. Bu künye ile seni şereflendirip memnun etmeyiz" dedik. Hz. Peygamber (sav)`a gelerek durumu arzetti. Resulullah (sav) bunun üzerine: "Oğlunun adı Abdurrahmandır" dedi. Bir rivayette şu ziyade var: "İsmimi isim olarak koyun, fakat künyemi künye yapmayın. Zira ben Kasım (taksim edici) kılındım. Aranızda taksim ederim." Ebu Davud`un bir rivayetinde şöyle buyrulmuştur: "Kim benim ismimi almışsa, künyem ile künyelenmesin. Kim de künyem ile künyelenmişse, ismimle isimlenmesin."HadisNo:136 Fasil:İSİM VE KÜNYE BÖLÜMÜ Konu:Resulullah (sav)`ın İsim Ve Künyesini Alma Hakkında Ravi:Aişe Hadis:Bir kadın gelerek "Ey Allah`ın Resulü, ben bir oğlan dünyaya getirdim. Muhammed diye isim, Ebu`l-Kasım diye de künye verdim. Bana, sizin bu durumda hoşlanmadığınız söylendi,doğru mu?" diye sordu. Resulullah (sav): "İsmimi helal, künyemi haram kılan şey de ne?" veya "Künyemi haram kılıp ismimi helal kılan şey de ne?" diyerek reddetti.HadisNo:137
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
Konu Sahibi Belgin 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Ben Sana Gül Diyemem | Hz.Muhammed(s.a.v) | Belgin | 0 | 2468 | 29 Eylül 2009 10:25 |
Bir evliyayı vesile ederek dua edilirmi? | Soru Cevap Arşivi | Kara Kartal | 21 | 11081 | 24 Eylül 2009 10:38 |
Mahşerde âzâlarımızın konuşması | Soru Cevap Arşivi | KuM TaNeSi | 1 | 2680 | 17 Eylül 2009 16:06 |
Zekâtını vermeyenlere ibrettir Sâlebe'nin servet... | Zekat-İnfak | dua dilencisi | 1 | 2293 | 17 Eylül 2009 10:56 |
Yaşlı kadınların tesettürü... | Tesettür Konuları | Belgin | 0 | 2714 | 07 Eylül 2009 09:26 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |