|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Belgin,Açılış Tarihi: 04 Aralık 2008 (09:02), Konuya Son Cevap : 04 Aralık 2008 (09:02). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
04 Aralık 2008, 09:02 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Resulullah (sav)`ın İsmi Ve Nesebi Resulullah (sav)`ın İsmi Ve Nesebi Fasil:PEYGAMBERLİK BÖLÜMÜ Konu:Resulullah (sav)`ın İsmi Ve Nesebi Ravi: Hadis:Buhari merhum, Aleyhissalatu vesselamın bi`setine (peygamber olarak gönderilişine) tahsis ettiği babta der ki: "O, Allah`ın elçisi Muhammed İbnu Abdillah İbni Abdilmuttalib İbnu Haşim İbni Abdi Menafibnu Kusayy, İbni Kilab İbni Mürre İbni Ka`b İbni Lüeyy İbni Galib İbni Fihr İbni Malik İbni`n-Nadr İbni Kinane İbni Huzeyme İbni Müdrike İbni İlyas İbni Mudar İbni Nizar İbni Maadd İbni Adnan`dır."HadisNo:5525 Fasil:PEYGAMBERLİK BÖLÜMÜ Konu:Resulullah (sav)`ın İsmi Ve Nesebi Ravi:Vaile İbnu`l-Eska` Hadis:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allah Teala hazretleri, İsmail`in evlatları arasından Kinane`yi seçti, Kinane`den Kureyş`i seçti, Kureyş`ten Beni Haşim`i seçti. Beni Haşim`den de beni seçti."HadisNo:5526 Fasil:PEYGAMBERLİK BÖLÜMÜ Konu:Resulullah (sav)`ın İsmi Ve Nesebi Ravi:Cübeyr İbnu Mut`im Hadis:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Benim beş ismim var: Ben Muhammed`im, ben Ahmed`im, ben Allah`a benimle küfrü mahvedeceği el-Mahi (mahvedici)yim. Ben Haşir (toplayıcıyım, insanlar benim arkamda haşredilecektir. Ben Akıb (sondan gelen)im, benden sonra peygamber gelmeyecektir."HadisNo:5527 Fasil:PEYGAMBERLİK BÖLÜMÜ Konu:Resulullah (sav)`ın İsmi Ve Nesebi Ravi:Ebu Hureyre Hadis:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allah Teala hazretleri, Kureyşlilerin şetmlerini (hakaretamiz sözlerini) ve lanetlerini benden nasıl çevirdiğine hayret etmiyor musunuz? Onlar zemmedilen birine şetmediyorlar, zemmedilen birine lanet okuyorlar, ben ise (Muhammed`im) övülmüşüm."HadisNo:5528
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
Konu Sahibi Belgin 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Ben Sana Gül Diyemem | Hz.Muhammed(s.a.v) | Belgin | 0 | 2468 | 29 Eylül 2009 10:25 |
Bir evliyayı vesile ederek dua edilirmi? | Soru Cevap Arşivi | Kara Kartal | 21 | 11081 | 24 Eylül 2009 10:38 |
Mahşerde âzâlarımızın konuşması | Soru Cevap Arşivi | KuM TaNeSi | 1 | 2680 | 17 Eylül 2009 16:06 |
Zekâtını vermeyenlere ibrettir Sâlebe'nin servet... | Zekat-İnfak | dua dilencisi | 1 | 2293 | 17 Eylül 2009 10:56 |
Yaşlı kadınların tesettürü... | Tesettür Konuları | Belgin | 0 | 2714 | 07 Eylül 2009 09:26 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |