|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Huzurİslam,Açılış Tarihi: 26 Kasım 2008 (02:10), Konuya Son Cevap : 26 Kasım 2008 (02:10). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
26 Kasım 2008, 02:10 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 9 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Eyyamu`l-Biz Eyyamu`l-Biz Eyyamu`l-Biz konusunda 1 sayfada 6 kayitli hadis var Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : Eyyamu`l-Biz Ravi : Abdullah İbnu Katade Hadis : Abdullah İbnu Katade İbni Milhan el-Kaysi, babası (ra)`ndan anlatıyor: "Resulullah (as), bize eyyam-ı biz`de yani ayın onüç, ondört ve onbeşinci günlerinde oruç tutmamızı emrederdi ve "Bunlar yıl orucu vaziyetindedir" derdi." HadisNo : 3163 Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : Eyyamu`l-Biz Ravi : İbnu Abbas Hadis : Resulullah (sav) eyyamu`l-biz`de oruç tutmayı hazerde de seferde de bırakmazdı. HadisNo : 3164 Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : Eyyamu`l-Biz Ravi : Muazetu`l-Adeviyye Hadis : Hz. Aişe (ra)`den sordum: "Resulullah (sav) her ay üç gün oruç tutar mıydı?" "Evet!" diye cevap verdi. Ben tekrar: "Ayın hangi günlerinde tutardı?" dedim. "Hangi günde oruç tuttuğuna ehemmiyet vermezdi" diye cevap verdi. HadisNo : 3165 Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : Eyyamu`l-Biz Ravi : Ebu Zerr Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim her ayda üç gün oruç tutarsa işte bu, yıl orucu olur. Allah Teala hazretleri bu hususu te`yiden kitabında şu ayeti indirdi: "Kim bir hayır işlerse o kendisinden on misliyle kabul edilir" (En`am 160). Bir gün on misliyle kabul ediliyor." HadisNo : 3166 Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : Eyyamu`l-Biz Ravi : Amr İbnu Mes`ud Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Zahmetsiz ganimet kışta tutulan oruçtur." HadisNo : 3167 Fasil : ORUÇ BÖLÜMÜ Konu : Eyyamu`l-Biz Ravi : İbnu Mes`ud Hadis : Hz. Aişe (ra)`ye: "Resulullah (sav) herhangi bir güne ayrı bir ehemmiyet verir miydi?" diye sordum. "Hayır!" dedi ve ilave etti: "Onun ameli hafif ve devamlı yağan yağmur gibiydi. Hanginiz Resulullah (sav)`ın tahammül ettiği şeye dayanabilir?" HadisNo : 3168 |
Konu Sahibi Huzurİslam 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Yüreğimden Nağme-i Ç/alıntılar | Şiirler ve Şairler | HakikaT | 3 | 2410 | 13 Ocak 2010 22:19 |
Sabr-ı Sükut/ medineweb.net | Şiirler ve Şairler | Esma_Nur | 4 | 2640 | 13 Ocak 2010 22:12 |
Sen Bilme Beni, Ey Ebed Güzeli! | Makale ve Köşe Yazıları | dua dilencisi | 3 | 2365 | 13 Ocak 2010 21:56 |
54.Haftanın Misafiri ''kocaklar'' | Hafta'nın Misafiri | Emekdar Üye | 26 | 11634 | 10 Ocak 2010 20:32 |
Yâr Kucağı | Makale ve Köşe Yazıları | dua dilencisi | 1 | 2053 | 09 Ocak 2010 00:08 |