|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Huzurİslam,Açılış Tarihi: 26 Kasım 2008 (02:26), Konuya Son Cevap : 26 Kasım 2008 (02:26). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
26 Kasım 2008, 02:26 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 9 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Ma`siyetle İlgili Nezir Ma`siyetle İlgili Nezir Ma`siyetle İlgili Nezir konusunda 1 sayfada 7 kayitli hadis var Fasil : NEZİR (ADAK) BÖLÜMÜ Konu : Ma`siyetle İlgili Nezir Ravi : Aişe Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Ma`siyette (günan şeylerde) nezir yoktur. Bunun kefareti de yemin kefaretidir." HadisNo : 5744 Fasil : NEZİR (ADAK) BÖLÜMÜ Konu : Ma`siyetle İlgili Nezir Ravi : İbnu Amr İbnu`l-As Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Ancak, kendisiyle Allah Teala hazretlerinin rızası talep edilen şeylerde nezir vardır. Sıla-ı rahmi koparma üzerine de yemin yoktur." HadisNo : 5745 Fasil : NEZİR (ADAK) BÖLÜMÜ Konu : Ma`siyetle İlgili Nezir Ravi : İmran İbnu Husayn Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Ne bir masiyette ne de insanoğlunun malik olmadığı bir şeyde nezir yoktur." HadisNo : 5746 Fasil : NEZİR (ADAK) BÖLÜMÜ Konu : Ma`siyetle İlgili Nezir Ravi : Yahya İbnu Said Hadis : Kasım İbnu Muhammed`in şöyle söylediğini işittim: "İbnu Abbas (ra)`a bir kadın gelip: "Ben oğlumu kurban etmeye nezrettim! (Ne dersin?)" dedi. İbnu Abbas ona: "Oğlunu kesme, yeminine karşı keffarette bulun!" diye cevap verdi. Bu cevap karşısında orada bulunan yaşlı bir zat: "Bu nezirde nasıl keffaret olur?" dedi. İbnu Abbas açıkladı: "Allah Teala hazretleri Kur`an-ı Kerim`de: "Hanımlarına zıhar yapanlarınız bilsin ki, bu sözleriyle hanımları onların anneleri olmuş olmaz. Gerçekten onlar çirkin ve asılsız bir söz söylüyorlar..." (Mücadele 2) buyurmuş, sonra da gördüğün gibi, bu zıharda bulunanlara keffaret takdir etmiştir." HadisNo : 5747 Fasil : NEZİR (ADAK) BÖLÜMÜ Konu : Ma`siyetle İlgili Nezir Ravi : Muhammed İbnu Münteşir Hadis : Bir adam, Allah, düşmanından kurtardığı takdirde kendisini kurban etmeye nezretmişti. Durumu gelip İbnu Abbas (ra)`a sordu. O da, hizmetçisi Mesruk`a sormasını söyledi. Adam ona sorunca, Mesruk: "Sen kendini kurban etme. Çünkü, eğer mü`min biriysen, mü`min bir canı öldürmüş olacaksın; yok eğer kafirsen, cehenneme gitmede acelecilik etmiş olacaksın. En iyisi, bir koç satın al, bunu Müslümanlar için kes. Çünkü İshak aleyhisselam senden daha hayırlıdır. O bir koç ile fidyelendi" diye cevap verdi. Adam bu cevabı İbnu Abbas (ra)`a haber verdi. Bunun üzerine: "Sana, ben de böyle fetva vermeyi düşünmüştüm!" dedi. [Rezin tahric etmiştir.] HadisNo : 5748 Fasil : NEZİR (ADAK) BÖLÜMÜ Konu : Ma`siyetle İlgili Nezir Ravi : Ukbe İbnu Amir Hadis : Resulullah (sav) buyurmuştur ki: "Nezir keffareti, başka bir şey zikredilmemişse yemin keffaretidir." HadisNo : 5749 Fasil : NEZİR (ADAK) BÖLÜMÜ Konu : Ma`siyetle İlgili Nezir Ravi : İmran İbnu Husayn Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Nezir iki çeşittir: Kimin nezri Allah`a taatla ilgiliyse bu nezir Allah içindir. Bunda vefa gerekir. Kimin nezri de Allah`a masiyetle ilgili ise işte bu nezir şeytan içindir, bunda vefa yoktur. Böyle bir nezirde bulunan kimse, nezri için, yeminde olduğu gibi keffarette bulunur." HadisNo : 5750 |
Konu Sahibi Huzurİslam 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Yüreğimden Nağme-i Ç/alıntılar | Şiirler ve Şairler | HakikaT | 3 | 2393 | 13 Ocak 2010 22:19 |
Sabr-ı Sükut/ medineweb.net | Şiirler ve Şairler | Esma_Nur | 4 | 2621 | 13 Ocak 2010 22:12 |
Sen Bilme Beni, Ey Ebed Güzeli! | Makale ve Köşe Yazıları | dua dilencisi | 3 | 2352 | 13 Ocak 2010 21:56 |
54.Haftanın Misafiri ''kocaklar'' | Hafta'nın Misafiri | Emekdar Üye | 26 | 11519 | 10 Ocak 2010 20:32 |
Yâr Kucağı | Makale ve Köşe Yazıları | dua dilencisi | 1 | 2041 | 09 Ocak 2010 00:08 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |