|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Huzurİslam,Açılış Tarihi: 26 Kasım 2008 (02:41), Konuya Son Cevap : 26 Kasım 2008 (02:41). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
26 Kasım 2008, 02:41 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 9 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Meni Hakkında Meni Hakkında Meni Hakkında konusunda 1 sayfada 4 kayitli hadis var Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ Konu : Meni Hakkında Ravi : Aişe Hadis : Ben Resulullah (sav)`ın elbisesine bulaşan meniyi yıkıyordum. O, elbisesinde ıslak kısım (kurumamış) olduğu halde namaza giderdi. HadisNo : 3516 Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ Konu : Meni Hakkında Ravi : Aişe Hadis : Müslim`in bir diğer rivayetinde şöyle gelmiştir: "Hz. Aişe (ra)`ye bir zat misafir oldu. Adam sabahleyin, elbisesini yıkamaya başladı. Hz. Aişe ona: "Sana, (meni) bulaşan yeri [gördüysen] orasını yıkaman kafi idi, göremediğin takdirde etrafını yıkardın. Ben, Resulullah (sav)`ın elbisesinden (meni bulaşığını) ovalamak suretiyle çıkardığımı biliyorum. O, (bir de yıkamaksızın) onun içinde namaz kılardı." (Bir diğer rivayette şöyle gelmiştir: "İyi biliyorum kurumuş meni bulaşığını Resulullah (sav)`ın çamaşırından tırnağımla kazıyarak çıkarıyordum.") HadisNo : 3517 Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ Konu : Meni Hakkında Ravi : Yahya İbnu Abdirrahman İbni Hatib Hadis : Anlattığına göre, Hz. Ömer (ra)`la içerisinde Amr İbnul-As (ra)`ın da bulunduğu bir cemaatle birlikte umre yapmıştır. Sefer esnasında su kaynaklarından birine yakın olan bir yolda Hz. Ömer, sabaha doğru mola verdi. (Herkes gibi kendisi de yattı. Bu esnada) ihtilam oldu. Sabah olunca kafilede, (yıkanması için yeterli) su bulunamadı. Hayvanına binip (yakınındaki) suya kadar geldi. Derhal bu ihtilamdan kalan meni bulaşığını yıkamaya başladı. Derken ortalık ağardı. Amr İbni`l-As (ra), Hz. Ömer`e: "Sabah oldu. Yanımızda temiz elbise var, şu elbiseni (yıkamayı) bırak, bilahare yıkanır" dedi. Ancak Hz. Ömer kendisine: "Ey İbnu`l-As, hayret doğrusu! Yani sen elbise buldun diye herkes elbise mi bulacak? Allah`a yemin olsun ben senin söylediğini yapsam bu bir sünnet olur. Hayır, ben gördüğüm (meniyi) yıkarım ve görmediğime de su çiler (temizlenmiş addeder)im!"dedi. HadisNo : 3518 Fasil : TAHARET BÖLÜMÜ Konu : Meni Hakkında Ravi : İbnu Abbas Hadis : Meni, sümük menzilesindendir. Öyleyse bunu kendinden, izhir otuyla da olsa sil at! HadisNo : 3519 |
Konu Sahibi Huzurİslam 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Yüreğimden Nağme-i Ç/alıntılar | Şiirler ve Şairler | HakikaT | 3 | 2447 | 13 Ocak 2010 22:19 |
Sabr-ı Sükut/ medineweb.net | Şiirler ve Şairler | Esma_Nur | 4 | 2680 | 13 Ocak 2010 22:12 |
Sen Bilme Beni, Ey Ebed Güzeli! | Makale ve Köşe Yazıları | dua dilencisi | 3 | 2380 | 13 Ocak 2010 21:56 |
54.Haftanın Misafiri ''kocaklar'' | Hafta'nın Misafiri | Emekdar Üye | 26 | 11765 | 10 Ocak 2010 20:32 |
Yâr Kucağı | Makale ve Köşe Yazıları | dua dilencisi | 1 | 2066 | 09 Ocak 2010 00:08 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |