|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Verda_Naz,Açılış Tarihi: 26 Kasım 2008 (03:48), Konuya Son Cevap : 26 Kasım 2008 (03:48). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
26 Kasım 2008, 03:48 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 176 Üyelik T.:
15 Eylül 2007 | İmam Ve Emire İtaatin Vacib Oluşu İmam Ve Emire İtaatin Vacib Oluşu Fasil : HİLAFET VE İMAMETLE İLGİLİ BÖLÜM Konu : İmam Ve Emire İtaatin Vacib Oluşu Ravi : Enes Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Dinleyin ve itaat edin! Hatta, üstünüze, başı kuru üzüm danesi gibi siyah Habeşli bir köle bile tayin edilmiş olsa, aranızda Kitabullah`ı tatbik ettikçe... (itaatten ayrılmayın)." HadisNo : 1725 Fasil : HİLAFET VE İMAMETLE İLGİLİ BÖLÜM Konu : İmam Ve Emire İtaatin Vacib Oluşu Ravi : Ebu Hüreyre Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim bana itaat etmişse mutlaka Allah`a itaat etmiştir. Kim de bana isyan etmiş ise, mutlaka Allah`a isyan etmiştir. Kim emire itaat ederse mutlaka bana itaat etmiş olur. Kim de emire isyan ederse mutlaka bana isyan etmiş olur." HadisNo : 1726 Fasil : HİLAFET VE İMAMETLE İLGİLİ BÖLÜM Konu : İmam Ve Emire İtaatin Vacib Oluşu Ravi : İbnu Ömer Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Müslüman kişiye, hoşuna giden veya gitmeyen her hususta itaat etmesi gerekir. Ancak, masiyet (Allah`a isyan) emredilmişse o hariç, eğer masiyet emredilmişse, dinlemek de yok, itaat de yok." HadisNo : 1727 Fasil : HİLAFET VE İMAMETLE İLGİLİ BÖLÜM Konu : İmam Ve Emire İtaatin Vacib Oluşu Ravi : Ömer Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Size emirlerinizin en hayırlıları kimlerdir, en şerirleri kimlerdir haber vereyim mi? Onların en hayırlıları sizlerin sevgisine mazhar olanlar sizleri sevenlerdir; lehlerinde hayırla dua edersiniz, onlar da size hayır dua ederler. Ümeranızın şerirleri de sizin buğzettiklerinizdir, onlar da size buğzederler, siz onlara lanet edersiniz, onlar da size lanet ederler." HadisNo : 1728 Fasil : HİLAFET VE İMAMETLE İLGİLİ BÖLÜM Konu : İmam Ve Emire İtaatin Vacib Oluşu Ravi : Ebu Hüreyre Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim itaatten çıkar, cematten ayrılır (ve bu halde ölürse) cahiliye ölümü ile ölmüş olur. Kim de körü körüne çekilmiş (ummiyye) bir bayrak altında savaşır, asabiyet (ırkçılık) için gadablanır veya asabiyete çağırır veya asabiyete yardım eder, bu esnada da öldürülürse bu ölüm de cahiliye ölümüdür. Kim ümmetimin üzerine gelip iyi olana da, kötü olana da ayırım yapmadan vurur, mü`min olanlarına hürmet tanımaz, ahid sahibine verdiği sözü de yerine getirmezse o benden değildir, ben de ondan değilim." HadisNo : 1729 Fasil : HİLAFET VE İMAMETLE İLGİLİ BÖLÜM Konu : İmam Ve Emire İtaatin Vacib Oluşu Ravi : Ebu Bekre Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim Allah`ın yeryüzündeki sultanını alçaltırsa, Allah da onu alçaltır." HadisNo : 1730 |
Konu Sahibi Verda_Naz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Kur'an'daki Toplum Ahlâkı | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2338 | 11 Nisan 2009 00:08 |
Kur'an'daki İdeal Eş | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2288 | 11 Nisan 2009 00:06 |
Mü'mine İffetli Ve Onurludur | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2230 | 10 Nisan 2009 23:57 |
Mü'mine Boş Şeylerle Uğraşmaz | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2229 | 10 Nisan 2009 23:54 |
Mü'mine Cesaretlidir | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2011 | 10 Nisan 2009 23:52 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |