|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Verda_Naz,Açılış Tarihi: 26 Kasım 2008 (03:49), Konuya Son Cevap : 26 Kasım 2008 (03:49). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
26 Kasım 2008, 03:49 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 176 Üyelik T.:
15 Eylül 2007 | İmam Ve Emirin Vazifeleri İmam Ve Emirin Vazifeleri Fasil : HİLAFET VE İMAMETLE İLGİLİ BÖLÜM Konu : İmam Ve Emirin Vazifeleri Ravi : İbnu Ömer Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Hepiniz çobansınız ve hepiniz sürünüzden mes`ulsünüz. İmam çobandır ve sürüsünden mes`uldür. Erkek ailesinin çobanıdır ve sürüsünden mes`uldür. Kadın, kocasının evinde çobandır, o da sürüsünden mes`uldür. Hizmetçi, efendisinin malından sorumludur ve sürüsünden mes`uldür." İbnu Ömer der ki: "Bunları Resulullah (sav)`tan işitmiştim. Zannediyorum ki şöyle de demişti: "Kişi babasının malında çobandır, o da sürüsünden mes`uldür." HadisNo : 1715 Fasil : HİLAFET VE İMAMETLE İLGİLİ BÖLÜM Konu : İmam Ve Emirin Vazifeleri Ravi : İbnu Meryem el-Ezdi Hadis : Hz. Muaviye (ra)`nin yanına girmiştim. Bana: "Ey Ebu fülan, seni hangi rüzgar attı?" diyerek (ziyaretimden memnuniyeti izhar etti). Ben de: "Resulullah (sav)`tan işitmiş olduğum şu hadisi, (size hatırlatmayı düşündüm)" dedim: "Allah kime Müslümanların işlerinden birşeyler tevdi eder, o da onların ihtiyaçlarına, isteklerine, darlıklarına perde olur (giderirse), kıyamet gününde Allah da onun ihtiyaç, istek ve darlıklarına perde olur (giderir)." Ravi der ki: "Bunun üzerine Hz. Muaviye (ra) insanların ihtiyaçlarıyla ilgilenmek üzere bir adam tayin etti." HadisNo : 1716 Fasil : HİLAFET VE İMAMETLE İLGİLİ BÖLÜM Konu : İmam Ve Emirin Vazifeleri Ravi : Abdullah İbnu Amr İbni`l-As Hadis : Hz. Peygamber (sav) buyurdular ki: "Adil olanlar, kıyamet günü, Allah`ın yanında, nurdan minberler üzerine Rahmanın sağ cihetinde olmak üzere yerlerini alırlar. -Allah`ın her iki eli de sağdır- Onlar hükümlerinde, aileleri ile velayeti altında bulunanlar hakkında hep adaleti gözetenlerdir." HadisNo : 1717 Fasil : HİLAFET VE İMAMETLE İLGİLİ BÖLÜM Konu : İmam Ve Emirin Vazifeleri Ravi : Hasan el-Basri Hadis : Hasan el-Basri Ma`kıl İbnu Yesar (ra)`dan naklediyor: "Resulullah (sav)`ı işittim, demişti ki: "Allah bir kimseyi başkaları üzerine çoban yapmış, o da idaresi altındakilere hile yapmış olarak ölmüş ise, Allah ona cennetini kesinlikle haram eder." (Müslim`in Hasan Basri`den kaydettiği diğer bir rivayet şöyledir: "Aiz İbnu Amr (ra), Resulullah (sav)`ın Ashab-ı Güzin`inden biri idi. Ubeydillah İbnu Ziyad`ın yanına girdi ve hemen ona: "Ey oğulcuğum, ben Resulullah (sav)`ın: "Çobanların en kötüsü hutame denen merhametsiz deve sürücüsüdür, sakın onlardan olma" dediğini işittim" dedi. Ubeydullah: "Otur, sen muhakkak ki Resulullah (sav)`ın ashabının kepeğindensin" deyince: "Onların kepeği var mıydı? Kepek onlardan sonra ve onların dışındakiler arasında zuhur etti" diye cevap verdi.") HadisNo : 1718 Fasil : HİLAFET VE İMAMETLE İLGİLİ BÖLÜM Konu : İmam Ve Emirin Vazifeleri Ravi : Adiyy İbnu Amire el-Kindi Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Bir işe me`mur tayin ettiğimiz kimse, bizden bir iğne veya ondan daha küçük bir şeyi gizlemiş olsa, bu bir hiyanettir (gulül), kıyamet günü onu getirecektir." Bunun üzerine, Ensar`dan bir zat kalkarak: "Ey Allah`ın Resulü! Vazifeyi benden geri al!" dedi. Hz. Peygamber (sav): "Sana ne oldu?" diye sordu: "Senin (az önce şunu şunu) söylediğini işittim ya!" deyince Hz. Peygamber (sav): "Ben onu şu anda tekrar ediyorum: "Kimi memur tayin edersek az veya çok ne varsa bize getirsin. Ondan kendisine ne verilirse alır, ne yasaklanırsa onu terkeder." HadisNo : 1719 Fasil : HİLAFET VE İMAMETLE İLGİLİ BÖLÜM Konu : İmam Ve Emirin Vazifeleri Ravi : Ebu Said Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kıyamet günü, insanların Allah`a en sevgili ve mekan olarak en yakın olanı, adil imamdır. Kıyamet günü, insanların Allah`a en menfuru O`ndan mekan olarak en uzak olanı da zalim sultandır." HadisNo : 1720 |
Konu Sahibi Verda_Naz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Kur'an'daki Toplum Ahlâkı | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2338 | 11 Nisan 2009 00:08 |
Kur'an'daki İdeal Eş | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2288 | 11 Nisan 2009 00:06 |
Mü'mine İffetli Ve Onurludur | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2230 | 10 Nisan 2009 23:57 |
Mü'mine Boş Şeylerle Uğraşmaz | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2229 | 10 Nisan 2009 23:54 |
Mü'mine Cesaretlidir | Tesettür Konuları | Verda_Naz | 0 | 2011 | 10 Nisan 2009 23:52 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |