|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Belgin,Açılış Tarihi: 28 Kasım 2008 (09:32), Konuya Son Cevap : 28 Kasım 2008 (09:32). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
28 Kasım 2008, 09:32 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Sahabelerden Bazılarının Faziletleri - Hz. Ali (ra) Sahabelerden Bazılarının Faziletleri - Hz. Ali (ra) Fasil:FEZAİL BÖLÜMÜ Konu:Sahabelerden Bazılarının Faziletleri - Hz. Ali (ra) Ravi:Enes İbnu Malik Hadis:Resulullah (sav) pazartesi günü gönderildi. Hz. Ali (ra) da salı günü namaz kıldı.HadisNo:4403 Fasil:FEZAİL BÖLÜMÜ Konu:Sahabelerden Bazılarının Faziletleri - Hz. Ali (ra) Ravi:İbnu Ömer Hadis:Resulullah (sav) Ashabının arasını kardeşlemişti. Hz. Ali (ra) yanına geldi ve: "Ashabmızın arasını birbirleriyle kardeşlediniz, ama beni kimseyle kardeşlemediniz!" dedi. Bunun üzerine (sav): "Sen dünyada da ahirette de benim kardeşimsin" buyudular.HadisNo:4404 Fasil:FEZAİL BÖLÜMÜ Konu:Sahabelerden Bazılarının Faziletleri - Hz. Ali (ra) Ravi:Zeyd İbnu Erkam Hadis:Resulullah (sav) şöyle buyurdular: "Ben kimin dostu (mevlası) isem, Ali de onun dostudur."HadisNo:4405 Fasil:FEZAİL BÖLÜMÜ Konu:Sahabelerden Bazılarının Faziletleri - Hz. Ali (ra) Ravi:Sa`d İbnu Ebi Vakkas Hadis:Resulullah (sav) Tebük seferine çıkınca Hz. Ali`yi geride (Medine`de) bırakmıştı. "Ey Allah`ın Resulü, siz beni çocukların ve kadınların arasında mı bırakıyorsunuz?" dedi (kalmak istemedi). Bunun üzerine Resulullah (sav): "Sen, Hz. Harun`un Hz. Musa yanında aldığı yeri, benim yanımda almaktan razı değil misin? Şu farkla ki benden sonra peygamber yok!" buyurdular.HadisNo:4406 Fasil:FEZAİL BÖLÜMÜ Konu:Sahabelerden Bazılarının Faziletleri - Hz. Ali (ra) Ravi: Hadis:Müslim ve Tirmizi`nin bir rivayetinde şöyle gelmiştir: "Resulullah (sav) Hayber günü buyurdular ki: "Yarın sancağı öyle bir kimseye vereceğim ki, O, Allah`ı ve Resulünü sever, Allah ve Resulü de onu sever." Ravi devamla der ki: "Bu söz üzerine (beni mi seçer ümidiyle, Resulullah (sav)`a görünmek için) boyunlarını uzattılar. Ama o: "Bana Ali (ra)`yi çağırın!" buyurdular. Ali getirildi ama gözlerinden rahatsız idi. Hemen gözlerine tükürdü ve sancağı ona verdi. Allah Teala Hazretleri onun eliyle fethi müyesser kıldı." Ravi devamla der ki: Şu ayet indiği zaman "Gelin, oğullarınızı ve oğullarımızı çağıralım..." (Al-i İmran 61) Resulullah (sav) hemen Ali`yi, Fatıma`yı, Hasan ve Hüseyin`i (ra) çağırdı ve: "Allahım, bunlar benim ailemdir" buyurdu.HadisNo:4407 Fasil:FEZAİL BÖLÜMÜ Konu:Sahabelerden Bazılarının Faziletleri - Hz. Ali (ra) Ravi:Zirr İbnu Hubeyş Hadis:Hz. Ali (ra)`nin şöyle söylediğini işittim. "Daneyi açan, canlılan yaratan Zat-ı Zülcelal`e yeminle söylüyorum: Ümmi peygamberim (sav), bana şu hususu garantiledi: "Beni mü`min olan sevecek, münafık olan da bana buğzedecektir."HadisNo:4408 Fasil:FEZAİL BÖLÜMÜ Konu:Sahabelerden Bazılarının Faziletleri - Hz. Ali (ra) Ravi:Cabir Hadis:Resulullah (sav) Taif günü Hz. Ali (ra)`ı çağırdı ve onunla hususi konuşma yaptı. (Bu görüşme o kadar uzadı ki) halk: "Resulullah (sav) amcasının oğluyla görüşmesini uzattı" dedi. (Resulullah bunu işitince): "Onunla hususi görüşmeyi ben (kendi arzumla) yapmadım. Allah(ın arzusu ve emri ile Resulü) yaptı" açıklamasmda bulundu.HadisNo:4409 Fasil:FEZAİL BÖLÜMÜ Konu:Sahabelerden Bazılarının Faziletleri - Hz. Ali (ra) Ravi:Enes Hadis:Resulullah (sav) Beraet (Tevbe) süresini, (Arafat`ta haçlılara tebliğ edilmek üzere) Hz. Ebu Bekir (ra)`i göndermişti. Sonra onu çağırarak: "Bunun, ehlimden olmayan bir kimse ile tebliğ edilmesi muvafık değil!" buyurdu. Hz. Ali (ra)`yi çağırarak sureyi, (Arafat`ta okuması için) ona verdi.HadisNo:4410
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
Konu Sahibi Belgin 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Ben Sana Gül Diyemem | Hz.Muhammed(s.a.v) | Belgin | 0 | 2468 | 29 Eylül 2009 10:25 |
Bir evliyayı vesile ederek dua edilirmi? | Soru Cevap Arşivi | Kara Kartal | 21 | 11078 | 24 Eylül 2009 10:38 |
Mahşerde âzâlarımızın konuşması | Soru Cevap Arşivi | KuM TaNeSi | 1 | 2680 | 17 Eylül 2009 16:06 |
Zekâtını vermeyenlere ibrettir Sâlebe'nin servet... | Zekat-İnfak | dua dilencisi | 1 | 2293 | 17 Eylül 2009 10:56 |
Yaşlı kadınların tesettürü... | Tesettür Konuları | Belgin | 0 | 2714 | 07 Eylül 2009 09:26 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |