|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Huzurİslam,Açılış Tarihi: 01 Aralık 2008 (02:42), Konuya Son Cevap : 01 Aralık 2008 (02:42). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
01 Aralık 2008, 02:42 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 9 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Veliler Ve Şahidler Veliler Ve Şahidler Veliler Ve Şahidler konusunda 2 sayfada 14 kayitli hadis var Fasil : NİKAH BÖLÜMÜ Konu : Veliler Ve Şahidler Ravi : Aişe Hadis : Resulullah (sav): "Hangi kadın velisinin izni olmaksızın nikahlanırsa onun nikahı batıldır!" buyurdular ve bunu üç kere tekrar ettiler. Devamla: "Eğer kocası zifaf yaptıysa, kadının fercinden helal addetmiş olması sebebiyle mehir kadınındır. Eğer (veliler) ihtilafa düşerlerse, sultan, velisi olmayanların velisidir." HadisNo : 5652 Fasil : NİKAH BÖLÜMÜ Konu : Veliler Ve Şahidler Ravi : Ebu Musa Hadis : Resulullah (sav): "Velisiz nikah yoktur!" dedi. HadisNo : 5653 Fasil : NİKAH BÖLÜMÜ Konu : Veliler Ve Şahidler Ravi : Semüre Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Hangi kadını, (seviyesi eşit) iki veli (iki ayrı şahsa) nikahlamışsa, kadın o iki veliden önce davranana aittir. Kim iki kişiye bir şey satmışsa, o satılan şey birinci kimseye aittir." HadisNo : 5654 Fasil : NİKAH BÖLÜMÜ Konu : Veliler Ve Şahidler Ravi : Cabir Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Hangi köle, efendilerinin izni olmadan evlenirse zanidir." HadisNo : 5655 Fasil : NİKAH BÖLÜMÜ Konu : Veliler Ve Şahidler Ravi : İbnu Abbas Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Dul nefsine velisinden ehaktır. Bakireden nefsi hususunda izin alınır, onun izni sükutudur." HadisNo : 5656 Fasil : NİKAH BÖLÜMÜ Konu : Veliler Ve Şahidler Ravi : Ebu Hureyre Hadis : Resulullah (sav): "Dul kadın kendisiyle istişare edilmeden nikahlanamaz, bakire de izni sorulmadan nikahlanamaz" buyurmuşlardı. Ashabı sordu: "Ey Allah`ın Resulü! Onun izni nasıl olur?" "Sükut etmesiyle!" buyurdular. HadisNo : 5657 Fasil : NİKAH BÖLÜMÜ Konu : Veliler Ve Şahidler Ravi : İbnu Abbas Hadis : Bakire bir kız, Resulullah (sav)`a gelerek, kendisi istemediği halde, babasının evlendirdiğini söyledi. Resulullah (sav), (bu nikahı) kabul edip etmemede kızı muhayyer bıraktı. HadisNo : 5658 Fasil : NİKAH BÖLÜMÜ Konu : Veliler Ve Şahidler Ravi : Aişe Hadis : Bir genç kız Resulullah (sav)`a gelerek: "Babam beni kendisinin oğluna nikahladı, ta ki benimle onun alçaklığını gidersin. Ama ben istemiyorum" dedi. Aleyhissalatu vesselam, babasına adam göndererek getirtti ve evlenme işini kıza bıraktı. Bunun üzerine kız: "Ey Allah`ın Resulü! Ben şimdi, babamın yaptığına izin verdim. Esasen ben kadınlara bu meselede babalara (icbar) yetkisi olmadığını göstermek istedim!" dedi. HadisNo : 5659 Fasil : NİKAH BÖLÜMÜ Konu : Veliler Ve Şahidler Ravi : İbnu Ömer Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kızları hakkında kadınlarla istişare edin!" HadisNo : 5660 Fasil : NİKAH BÖLÜMÜ Konu : Veliler Ve Şahidler Ravi : Ebu Hureyre Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Dini ve ahlakı sizi memnun eden birisi kız talep ederse onu evlendirin. Böyle yapmazsanız, yeryüzünde fitne ve geniş bir fesad çıkar." HadisNo : 5661 |
Konu Sahibi Huzurİslam 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Yüreğimden Nağme-i Ç/alıntılar | Şiirler ve Şairler | HakikaT | 3 | 2394 | 13 Ocak 2010 22:19 |
Sabr-ı Sükut/ medineweb.net | Şiirler ve Şairler | Esma_Nur | 4 | 2621 | 13 Ocak 2010 22:12 |
Sen Bilme Beni, Ey Ebed Güzeli! | Makale ve Köşe Yazıları | dua dilencisi | 3 | 2352 | 13 Ocak 2010 21:56 |
54.Haftanın Misafiri ''kocaklar'' | Hafta'nın Misafiri | Emekdar Üye | 26 | 11520 | 10 Ocak 2010 20:32 |
Yâr Kucağı | Makale ve Köşe Yazıları | dua dilencisi | 1 | 2041 | 09 Ocak 2010 00:08 |
01 Aralık 2008, 02:42 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 9 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: Veliler Ve Şahidler
Fasil : NİKAH BÖLÜMÜ Konu : Veliler Ve Şahidler Ravi : Ebu Hureyre Hadis : Ebu Hind, Resulullah`ı bıngıldak kısmından hacamat etmişti. Aleyhissalatu vesselam: "Ey Beni Beyaza, Ebu Hind`i evlendirin, onunla evlenin!" buyurdu ve şunu ilave etti: "Eğer tedavi için başvurduğunuz şeylerin birinde hayır varsa bu hacamattır." HadisNo : 5662 Fasil : NİKAH BÖLÜMÜ Konu : Veliler Ve Şahidler Ravi : Büreyde Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Dünya ehlinin değer verdiği, peşinden koştuğu şey maldır." HadisNo : 5663 Fasil : NİKAH BÖLÜMÜ Konu : Veliler Ve Şahidler Ravi : Aişe Hadis : Ebu Huzeyfe İbnu Utbe İbni Rebia İbni Abdi Şems (ra) -ki bu zat Bedir Gazvesi`ne katılmıştı- Salim`i evlat edinmiş ve kardeşinin kızı Hind Bintu`l-Velid İbni Utbe İbni Rebia ile evlendirmişti. Salim ise, ensardan bir kadının azadlısı idi. Nitekim, Resulullah (sav) da Zeyd (ra)`i evlat edinmişti. Cahiliye devrinde kim bir adam evlat edinirse, halk bu adamı evlat edinen kimseye nisbet ederek çağırırdı. O, ayrıca yeni babasına varis de olurdu. Bu tatbikat Rab Teala`nın şu kavl-i şerifleri nazil oluncaya kadar devam etti. (Mealen); "Onları kendi babalarına nisbet edin. Allah katında doğru olan budur. Eğer babalarının kim oldugunu bilmiyorsanız, zaten onlar sizin din kardeşleriniz ve dostlarınızdır..." (Ahzab 5). HadisNo : 5664 Fasil : NİKAH BÖLÜMÜ Konu : Veliler Ve Şahidler Ravi : Ebu Hureyre Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Celde ile cezalandırılmış zani kimse ancak kendisi gibi biriyle evlenebilir." HadisNo : 5665 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|