|
Konu Kimliği: Konu Sahibi günışığı,Açılış Tarihi: 22 Ağustos 2007 (13:34), Konuya Son Cevap : 15 Ağustos 2024 (14:21). Konuya 1438 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
02 Nisan 2014, 17:37 | Mesaj No:1061 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "Yazıklar olsun o kimseye ki, insanları güldürmek için konuşur ve yalan söylerler! Yazık ona, yazık ona!" |Hadis-i Şerif Meali; Ebu Davud, Edeb 88 | |
02 Nisan 2014, 19:05 | Mesaj No:1062 |
Durumu: Medine No : 40187 Üyelik T.:
20 Mart 2014 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Ebû Zer radıyallahu anh şöyle dedi: Nebî sallallahu aleyhi ve sellem bana (hitaben) buyurdu ki: “Din kardeşini güler yüzle karşılaman dahil, hiç bir iyiliği sakın küçük görme!” Müslim, Birr 144.
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
03 Nisan 2014, 22:17 | Mesaj No:1063 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Abdullah bin Mes'ud'dan (r.a.) rivayet edildiğine göre, Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur: "Vallahi sizden hiç kimse yoktur ki, birinizin gördüğü dolunayla başbaşa kaldığı gibi Rabbiyle başbaşa kalmasın. Sonra Allah ona şöyle buyurur: Ey Ademoğlu, benim hakkımda seni ne aldattı? Ey Ademoğlu benim için ne amel işledin? Ey Ademoğlu, Benden ne kadar hayâ ettin? Ey Ademoğlu, peygamberlere ne cevap verdin? Ey Âdemoğlu, sana helâl olmayana bakarken Ben gözlerinin üzerinde gözcü değil miydim? Sana helâl olmayan şeyleri dinlerken Ben kulaklarının üzerinde kontrolcü değil miydim? Ey Âdemoğlu, sana helâl olmayan şeyleri söylerken Ben dilinin üzerinde murakıp değil miydim? Sen ellerinle helâl olmayan şeyleri tutarken, Ben onların üzerinde gözcü değil miydim? Ayaklarınla sana helâl olmayan şeylere giderken Ben ayaklarının üzerinde gözetleyici değil miydim? Sana helâl olmayan şeylerle kalben ilgilenip dururken Ben, kalbinin üzerinde murakıp değil miydim? Yoksa sana olan yakınlığımı ve sana gücümün yettiğini inkâr mı ettin?" | |
05 Nisan 2014, 10:14 | Mesaj No:1064 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Ali (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Müslümanı aldatan, ona zarar veren ve ona hile yapan bizden değildir. Camiüssağir-7688 | |
06 Nisan 2014, 00:33 | Mesaj No:1065 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Ebû Dâvûd'da geçen bir hadisi şerif şöyledir: "Kim bir kâhine gider, dediklerini doğrularsa; şüphesiz ki Muhammed'e indirilmiş olanı inkâr etmiş olur." (Ebû Dâvûd, Tıb, hadis no: 3904). | |
06 Nisan 2014, 10:04 | Mesaj No:1066 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim İbni Abbas (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Selamı almak kadar, mektuba cevap vermek de bir vazifedir. Camiüssağir-2397 | |
06 Nisan 2014, 18:47 | Mesaj No:1067 |
Durumu: Medine No : 40379 Üyelik T.:
26 Mart 2014 | Cevap: Günün Hadis-i Şerifi
Hasetten kaçının çünkü ateşin odunu yakıp bitirdiği gibi haset de amel defterinizdeki iyiliklerinizi yiyip bitirir (Ebu Davud, K Edep 4/380 )
|
07 Nisan 2014, 10:08 | Mesaj No:1068 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Cabir (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) şöyle buyurdular: Tamahkarlıktan sakının! Çünkü o peşinen fakirliktir. Camiüssağir-2927 | |
07 Nisan 2014, 22:01 | Mesaj No:1069 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Sevgili Peygamberimiz(s.a.v)bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyuruyor: Kıyamet gününde Allahu Teâla bir adama:”Ben sana güç ve kuvvet verdim.Sen bununla ne yaptın?” diye sorar.Adam:”Ben cihat ettim ve din düşmanlarıyla savaştım.”der.Allahu Teâla:”Fakat sen bunu benim için değil,güç ve kuvvetini göstermek için yaptın” der. İkinci bir adama,”Ben sana mal ve servet verdim.Sen onunla ne yaptın?”diye sorar.Adam:”Ben sadaka verdim ve hayır işleri yaptım”der.Allahu Teâla:”Fakat sen bunları benim için değil,varlıklı ve cömert olduğunu göstermek için yaptın”der. Üçüncü bir adama:”Ben sana Kur’an ilmi verdim.Sen bununla ne yaptın?”diye sorar.Adam:”Ben Kur’an okudum ve onun ilmini yaydım”der.Allahu Teâla:”Fakat sen bunları okumuşluğunu ve ilmini göstermek için yaptın”der ve bu üç adamı da cehenneme gönderir.(Müslim) | |
08 Nisan 2014, 09:15 | Mesaj No:1070 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sizden herkes, ihtiyaçlarının tamamını Rabbinden istesin, hatta kopan ayakkabı bağına varıncaya kadar istesin." (Ravi:Enes, HadisNo:1784) | |
Konuyu Toplam 50 Kişi okuyor. (0 Üye ve 50 Misafir) | |