|
Konu Kimliği: Konu Sahibi AşıkıZehra,Açılış Tarihi: 30 Aralık 2008 (01:29), Konuya Son Cevap : 30 Aralık 2008 (01:29). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
30 Aralık 2008, 01:29 | Mesaj No:1 |
Ehli sünnet kaynaklarında ehlibeyt(as)ile ilgili hadisler........ Ehli sünnet kaynaklarında ehlibeyt(as)ile ilgili hadisler........ EHLİ SÜNNET KAYNAKLARINDA EHLİBEYT(AS)İLE İLGİLİ HADİSLER........ " Ehl-i beyti seveni Hak teâlâ sever, buğz edene de buğz eder." (İ. Asakir) " İslâmın esası, bana ve Ehl-i beytime sevgidir." [İbni Asakir] " Allahın kitabı ve Ehl-i beytime uyan, hidayette olur, uymayan sapıtır." [İ. Hibban] " Ehl-i beytim, Nuh'un gemisi gibidir. Tutunan kurtulur, tutunmayan, boğulur. " (Taberânî) " Ehl-i beytime buğzeden, yüzüstü cehenneme atılır." [İ. Ahmed] " Ehli beytime, cehennemlikten başkası buğzetmez." [İ. Ahmed] " En iyiniz, Ehl-i beytime iyilik edendir. "[Hakim] " Ehl-i beytimi sevmeyen, ihtilafa düşer ve şeytana yoldaş olur. "[Hakim] " Vallahi Ehl-i beytimi sevmeyenin kalbine iman girmez." [İ. Ahmed] " Benim soyuma dil uzatarak, beni incitenlere, Allahü teâlâ çok azap yapar. "[Deylemî] " Allahü teâlâ, oğlum Hasan'la iki Müslüman ordunun arasını barıştırır." [Buhari] " Ya Rabbi, Hasan'la Hüseyin'i seviyorum. Sen de sev. Bunları sevenleri de sev!" [Tirmizi] " Fatıma benden bir parçadır. Onu inciten beni incitmiş olur. "[Hakim] " Allah, Fatıma ve nesline Cehennemi haram kıldı. "[Taberânî] " Kızım Fatıma'nın adı "Allah onu ve sevenlerini Cehennemden korur" manasındadır. [Deylemî] " Ali'yi ancak mümin olan sever ve ona ancak münafık olan buğzeder. "[Nesâî] " Ali'yi sevmek, ateşin odunu yaktığı gibi, Müslümanların günahını yok eder "[İ. Asakir] " Ali'ye düşman olanın düşmanı Allahtır. "[Ramuz] " Ben ilmin şehriyim, Ali ise kapısıdır. "[Deylemî] " İlim on kısım. Dokuzu Ali'de, biri diğer halktadır. O, bu biri de onlardan iyi bilir." [Ebu Nuaym] "Ali'yi seven, beni sevmiştir. Ona düşmanlık, bana düşmanlıktır. Onuinciten beni " incitmiştir. Beni inciten de Allahı incitmiş olur."[Taberânî] " İmanın birinci alameti Ali'yi sevmektir." [M. Ç. Güzin] " İslâma, Peygambere ve nesline hürmet edenin, dini ve dünyası korunur." [Taberânî] " Ehl-i beytimi ve Eshabımı çok sevenin, Sırat köprüsünde ayağı kaymaz." [Deylemi,İ. Adiy] " Eshabımı, ezvacımı ve Ehl-i beytimi seven, cennette benimle beraber olur." [Ramuz] " Allah, Fatıma ve nesline Cehennemi haram kıldı. "Hadis (Taberânî) | |
Konu Sahibi AşıkıZehra 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
-Neden EHLİBEYT? | Makale ve Köşe Yazıları | hattaboğlu | 7 | 3123 | 21 Şubat 2009 00:57 |
Kainatta İlk Yaratılan Şey! | Hz.Muhammed(s.a.v) | hattaboğlu | 31 | 14235 | 21 Şubat 2009 00:47 |
)*(Benimle evlenirmisin? | Şiirler ve Şairler | Esma_Nur | 7 | 2611 | 10 Şubat 2009 00:17 |
ve durdu yağmur..... | Makale ve Köşe Yazıları | AşıkıZehra | 0 | 2197 | 10 Şubat 2009 00:00 |
.......güle benzer | Şiirler ve Şairler | _bülbül_ | 6 | 2613 | 22 Ocak 2009 23:14 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |