|
Konu Kimliği: Konu Sahibi nur_çeşmesi,Açılış Tarihi: 16 Şubat 2009 (10:00), Konuya Son Cevap : 16 Şubat 2009 (13:50). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
16 Şubat 2009, 10:00 | Mesaj No:1 |
Hadiste Namaz Hadiste Namaz Müslüman -veya mü'min- bir kul abdest alır ve yüzünü yıkarsa, gözleri ile bakarak işlediği her günah abdest suyu -veya suyun son damlası- ile yüzünden çıkar. İki elini yıkadığında, elleriyle tutarak işlediği her günah abdest suyu -veya suyun son damlası- ile ellerinden çıkar. Ayaklarını yıkadığı zaman, ayaklarıyla yürüyerek işlediği her günah abdest suyu -veya suyun son damlası- ile ayaklarından çıkar. Neticede o mü'min kul günahlardan temizlenmiş olur. SELAM ve DUA ile | |
Konu Sahibi nur_çeşmesi 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Gönlümün Gülü..MEDİNEWEB | Hz.Muhammed(s.a.v) | nurşen35 | 6 | 2287 | 21 Nisan 2009 10:55 |
Sevdiğin Kadar Sevilirsin... | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | enderhafızım | 6 | 2632 | 20 Şubat 2009 19:16 |
SANA AĞLAYAN BİR ÇİFT GÖZ | Hz.Muhammed(s.a.v) | _bülbül_ | 1 | 2036 | 19 Şubat 2009 17:02 |
HZ.MUHAMMED (SAV) | Hz.Muhammed(s.a.v) | nur_çeşmesi | 0 | 1763 | 16 Şubat 2009 15:29 |
Hadiste Namaz | Hadis-i Şerif | NUR | 2 | 1865 | 16 Şubat 2009 10:00 |
16 Şubat 2009, 13:49 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 1390 Üyelik T.:
16 Nisan 2008 | Cvp: Hadiste Namaz Muhammed(s.a.v.) namazdan başka hiçbir ameli terk etmeyi küfür saymazdı. Tirmizi Kıyamet gününde kulun ilk sorulacağı amel namazdır. Eğer namaz düzgün olursa, kurtulur zafer kazanır. Eğer namazı bozuk olursa, zarar ve ziyan eder. Tirmizi İslam beş temel üzerine kurulmuştur. Allah’tan başka ilah olmadığına ve Muhammed’in O’nun Resulü olduğuna şahadet etmek. Namaz kılmak. Zekat vermek. Beytullahı haccetmek. Ve ramazan orucunu tutmak. Buhari İnsanlar Allah’tan başka ilah olmadığına ve Muhammedin de Allah’ın Resulü olduğuna edinceye, namazı kılıncaya ve zekatı verinceye kadar onlarla savaşmakla emrolundum. Eğer Bunları yaparlarsa, kanları ve malları benden korunmuş olurlar. Ancak islamın hakkı hariç. O zaman hesapları Allah’a dır. Müslim/ Buhari İnsanla şirk ve küfrün arasında namaz vardır. Müslim Peygamber (s.a.v.)bizimle onlar arasındaki ahd (söz) namazdır; binaenaleyh onu terk eden kafirdir, demiştir. Tirmizi rivayet etmiş ve hasen sahihtir demiştir. Tirmizi Muaz (r.a.) diyork ki: Resulullah (s.a.v.) beni Yemen’e gönderdi ve sen gideceksin; onları Allah’tan başka ilah olmadığına ve benim de Allah’ın Resul’ü olduğuma davet et. Eğer bunu kabul ederlerse, Allah Teala’nın onlara beş vakit namazı farz kıldığını bildir… Buhari Bir Müslüman’ın farz namazı gelir gelirde abdestini güzelce alır, namazını huşu ile kılar, rükû ve secdesini de tam yaparsa, büyük günahlar işlemedikçe önceki günahlarına kefaret olur. Bu da ömür boyu devam eder. Müslim İnsanların namazda ecri en büyük olanlar, en uzaktan gelenlerdir. Sonrada sırasıyla uzak olanlardır. Namazı cemaatle kılmak için bekleyenlerin sevabı, kılıp ta yatanlardan daha büyüktür. Buhari Beş vakit namaz, birinizin kapısından akan ve içinde beş defa yıkandığı suyu bol nehre benzer. Müslim Kim ikindi namazını terk ederse, ameli boşa gider. Buhari Kim yarın Allah’ın huzuruna Müslüman olarak çıkmakla sevinmek isterse, ezan okunduğu yerde namazlarını kaçırmasın. Zira Cenab-ı Allah Pergamberimize (s.a.v.) doğru yolu gösteren sünnetler vermiştir. Buda sünnet-i hüdadandır. Eğer şu cemaate gelmeyenler gibi evlerinizde kılarsanız, Peygamberin sünnetini terk etmiş olursunuz. Eğer Peygamberin sünnetini de terk ederseniz saparsınız. Ben öyle günler gördüm ki cemaate sadece münafık olduğunu bilinenler gelmezdi. Öyle adam olurdu ki iki kişi tarafından koltuklarından tutulur ve getirilir, safa durdurulurdu. Müslim Bir köyde veya kırda üç kişi bulunur da namazı cemaatle kılmasalar, şeytana mağlup ve istila etmiş olurlar demektir. Binaenaleyh cemati kaçırmayın. Ebu davud Rasulullah’a (s.a.v.) “amelelrin en faziletlisi hangisidir” diye sordum. “vaktinde kılınan namaz” dedi. Sonra hangisidir dedim. “ana babaya iyilik etmektir” dedi. Ben sonra hangisidir dedim. “Allah yolunda cihad etmektir” dedi. Buhari
__________________ ''Gönlüm Sükût-u Ezber Eyledi...!'' |
16 Şubat 2009, 13:50 | Mesaj No:3 |
Cvp: Hadiste Namaz
konu ilgili yere taşınmıştır.. .......................
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |